به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، پایگاه اینترنتی الهدی امکانی را فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند پاسخ پرسشهای شرعی خود را بهصورت اینترنتی از مراجع تقلید دریافت کنند.
برای ارسال استفتائات ابتدا باید از میان حضرات آیتالله خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، جواد تبریزی، فاضل لنکرانی و یوسف صانعی مرجع تقلید خود را انتخاب کند.
سپس ایمیل(e- mail) خود را وارده کرده و از زبان مورد نظر خود را از میان زبانهای اردو، انگلیسی، فرانسه، فارسی، عربی و آلمانی انتخاب کند.
در مرحله بعدی کاربر باید جنسیت(زن، مرد) خود را مشخص کرده و سپس گزینههای نام، کشور، موضوع و سؤال خود را وارد کند.
سایت اینترنتی الهدی از مجموعه پایگاههای وابسته به دفتر آیتالله سیستانی یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعه است.
الهدی از سوی نمایندگی دفتر آیتالله سیستانی در پاکستان به روز میشود.
برای ارسال سؤال شرعی و استفتاء اینترنتی از مراجع تقلید اینجا کلیک کنید!
بخش فارسی پایگاه اینترنتی مرکز جهانی اطلاعرسانی آلبیت(ع)، را اینجا ببینید!
نظرات شما: نظر
به گزارش قرآن بلاگ از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، پایگاه اینترنتی «نهجالبلاغه» که به مرکز جهانی اطلاعرسانی آلالبیت(ع) وابسته بوده، بخش مقالات خود را با 34 مقاله بهروز کردهاست.
رهآورد بعثت از منظر نهجالبلاغه(1)،(2)،(3)، بهرهگیرى ادبیات فارسى از نهجالبلاغه، اخلاق در نهجالبلاغه، على(ع) و قرآن کریم، عوامل همکارى و اعتماد بین مردم و حکومت از دیدگاه نهجالبلاغه و عظمت نهج البلاغه از عناوین مقالات موجود در این سایت است.
چهره برترین، عدالت و عدل الهى در حیات معقول على(ع)، على(ع) و فلسفه الهى، حق و باطل در نهجالبلاغه، حکومت در نهجالبلاغه، حقوق متقابل امام و مردم در نهجالبلاغه، جنگ در نهجالبلاغه، فرزند کعبه، نقش خطابه در نهج البلاغه، مبانى فکرى، انسانى و اجتماعى در نهجالبلاغه از دیگر عناوین مجموعه مقالات جدید است.
علاقهمندان میتوانند مقالات دیگری با عناوین، مقام و شخصیت زن از دیدگاه نهجالبلاغه، مشاوره در قرآن و نهجالبلاغه، ناکثین از دیدگاه امام على(ع)، پیمانها و معاهدات در نهجالبلاغه، ناکثین، قاسطین و مارقین در نهجالبلاغه، رابطه مردم و حکومت از دیدگاه نهجالبلاغه، سیاست از دیدگاه امام على(ع) و روش حکومتى آن حضرت و راز نماز در نهجالبلاغه را مشاهده کنند.
پایگاه اینترنتی «نهجالبلاغه» از مجموعه پایگاههای وابسته به دفتر آیتالله سیستانی یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعه است.
مجموعه مقالات جدید پایگاه اینترنتی «نهجالبلاغه» را اینجا ببینید!
نظرات شما: نظر
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) دکتر محمود احمدینژاد، رئس جمهور کشورمان، امروز سهشنبه با حضور در مراسم افتتاحیه اولین اجلاس رؤسای قوه قضاییه کشورهای اسلامی، با تشکر از شرکت مقامات عالیرتبه قضایی داخلی و خارجی و دیگر میهمانان این اجلاس اظهار کرد: اساس قضا بر عدالت است و قضا پاسداری از عدالت را عهدهدار است.
وی گفت: عدالت منحصر به تشریع نیست، بلکه اساس تکوین است و در تکوین، بیان عدالت در تشریع آمده است.
نظرات شما: نظر
سردبیر نشریه «نبأ»: ایجاد مرکز ترجمههای قرآن از تحریف تفاسیر قرآن جلوگیری میکند
گروه ادب: ایجاد مرکزی برای ترجمههای قرآن میتواند ترجمهها را با مبانی اجتهادی مطابقت دهد و نگذارد ترجمهها و تفاسیر، خلاف حقایق قرآن در جامعه پخش شود.
«خلیل منصوری» پژوهشگر و مؤلف کتاب «ایمان در قرآن» در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: اصولاً تحریف چنانکه قرآن درباره یهودیان گفته است در ترجمه و تفسیر اتفاق میافتد نه در تصحیف. حتی میگویند که در تورات آنگونه تصحیفی انجام نشده و آن چه اتفاق افتاده تحریف است که در معانی رخ میدهد.
وی ایجاد مرکزی برای ترجمههای قرآنی را یکی از راههای جلوگیری از ترجمههای نادرست از قرآن کریم دانست و افزود: این مترجمان و مفسران هستند که مفاهیم قرآن را به مردم منتقل میکنند. حال اگر ترجمه و تفسیری از قرآن صورت پذیرد که با حقایق قرآنی متضاد باشد، ایجاد نهاد و مرکزی به عنوان مکانی برای امر به معروف و نهی از منکر میتواند جلوی این عمل را بگیرد و از تحریف محتوا و معنا باز دارد.
سردبیر نشریه قرآنی «نبأ» ادامه داد: بیگمان دشمن ممکن است قرآن را تصحیف نکند، ولی به حتم در تحریف آن از راه ترجمه و تفسیر میکوشد و این نیازمند هشیاری و ایجاد مرکز کنترل و ارزیابی است.
مؤلف کتاب «آرامش در قرآن» ایجاد مرکزی برای ارزیابی ترجمههای قرآن را الزامی خواند و تأکید کرد: همانگونه که برای کنترل، ارزیابی، نگارش و کتابت قرآن مرکز و سازمانی ایجاد شده است، باید مرکز و سازمانی مستقل و یا در سازمان دارالقرآنالکریم ایجاد شود تا ترجمهها را کنترل کند.
منصوری با اشاره به انواع ترجمههای قرآن یادآوری کرد: ترجمهها انواع و اقسام زیادی دارد که برخی از ترجمهها را باید وفادار به الفاظ دانست. در این ترجمهها شخص تلاش میکند معنایی را که از یک لفظ فهمیده منتقل کند و شاید این معنا آن چنانکه باید نتواند همه مفاهیم آن را لفظ یا متن را منتقل کند و بیشتر ترجمههای تحتالفظی اینگونه هستند که وفادار به یک معنای لفظ هستند.
به اعتقاد این پژوهشگر ترجمههای تفسیری هم ترجمه نیستند بلکه خلاصه تفسیر هستند و آن هم با توجه به فهم مترجم و استعدادها و ظرفیتهایش انجام میشود و کاستیهای خودش را دارد.
وی ادامه داد: ما نباید امید آن را داشته باشیم که کسی بیاید ترجمه کامل از قرآن ارایه دهد؛ بلکه تنها امید به آن است که خلاف مفاهیم قرآنی عمل نکند. قرآن حتی در الفاظ خویش که کلام الهی محسوب میشود به گونهای است که قابلیت ترجمه را ندارد و حتی تفاسیر، ناتوان از ارایه معانی و مفاهیم بیپایان آن هستند.
منصوری در پایان ترجمههای کنونی قرآن را تنها انتقال بخشی از مفاهیم قرآن برشمرد و عنوان کرد: آنچه هماکنون در ترجمه قرآن اتفاق میافتد بیان بخشی از مفاهیم و معانی است که انتقال مییابد و خواننده زبان فارسی با آن آشنا میشود؛ زیرا حتی کسانی که زبان عربی زبان مادری آنها هست نمیتوانند مدعی شوند که قرآن را میفهمند و با خوانش آن به همه پیامها و مفاهیم آن دست مییابند، حال چه برسد که کسی بخواهد به این مفاهیم و معانی طریق یک مترجم انسانی برسد که بدبختانه در بیشتر موارد حتی مجتهد و مفسر نیستند و بدبختانهتر آنکه حتی با زبان فارسی آشنایی کافی ندارند.
قسمت نخست این گفتوگو را اینجا بخوانید
نظرات شما: نظر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: تشکیل وزارتخانه قرآن در گرو اعلام نیاز کشور است
گروه فعالیتهای قرآنی: اگر کشور به این باور برسد که تنها معاونت قرآنی برای فعالیتهای قرآنی در جامعه کافی نیست، ما نیز به سوی تشکیل وزارتخانه قرآن گام برخواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، «محمدحسین صفارهرندی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز، دهم آذرماه در نخستین همایش تبیین اهداف و برنامههای طرح ملی حفظ و مفاهیم جامع قرآن کریم در جمع کارشناسان قرآن و عترت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای سراسر کشور اظهار کرد: اقدامات برای راهاندازی وزارت قرآن در کشور باید به گونهای انجام شود که ملت به این نتیجه برسند تا این موضوع بهطور طبیعی اتفاق افتاده تا یک تحول ارتقایابنده صورت گیرد.
وزیر ارشاد عنوان کرد: اگر کشور به این نتیجه برسد که معاونت قرآنی نیز برای این بخش کافی نیست هیج ایرادی ندارد که به سمت یک وزارتخانه قرآنی نیز پیش رویم و ما نیز مقاومتی در برابر این توسعه و گسترشی که به طور طبیعی اتفاق بیفتد، نداریم.
وی در ادامه افزود: فعالیت در حوزه و زمینه برنامههای قرآنی یک توفیق الهی است و در اینباره شاکر درگاه الهی هستیم و اینکه درباره موضوعی، فردی مبدع و موسس باشد امتیازی است که نصیب هرکسی نمیشود به ویژه در حوزه فعالیتهای قرآنی.
صفارهرندی یادآور شد: با فعالیت گسترده و وسیع در این حوزه میتوان زمانی را مشاهد کرد که فعالیتهای قرآنی در آینده معنادارتر و ریشهدارتر از امروز، خواهد بود و به یک انجام شکوفاتری خواهد رسید.
وی تصریح کرد: همه فعالیتهایی که در ادارهکلهای ارشاد استانهای کشور انجام میشود باید تحت پوشش امور قرآنی و متاثر از این فعالیتها شود. همه کارها باید از قرآن شروع و سرچشمه گیرد. درباره تصمیماتی که در زمینه حفظ قرآن، توسعه درک مفاهیم و تشکلهای قرآنی گرفته شده است ما همواره حمایت کردهایم، میدان و بودجه نیز دادهایم و این روند را ادامه خواهیم داد.
صفارهرندی در ادامه افزود: البته برنامهریزیها تابه حال بدینگونه نبوده است که در یک دوره زمانی تعداد حافظ قرآن مشخصی داشته باشیم و اگرچه جامعه رنگ و بوی قرآنی گرفته اما ظاهر جامعه با این موضوع خیلی فاصله دارد البته شور قرآنی خوب است و برکات نگاه و دیدگاه رهبر خوشبختانه منجر به رجوع به قرآن از ظاهر تا باطن شده است.
وی تصریح کرد: میخواهیم حافظان قرآنی تربیت کنیم که حافظ دستاوردهای اندیشه اسلامی و قرآنی در جامعه نیز باشند بنابراین برای رسیدن به این هدف باید درک مفاهیم در کنار قرائت زیبا و حفظ قرآن با هم دیده شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: برنامهریزی برای فراگیری رشتههای مختلف قرآنی سبب ایجاد انگیزه و هیجان در جامعه میشود و اگر این کار خوب سامان یابد در مسئولان کشور نیز ایجاد رغبت میکند.
وی تصریح کرد: قرآن را باید همچون درس فارسی در متن زندگی دانشآموزان وارد کرد یعنی هر روز روخوانی قرآن کریم مثل درس فارسی به دانشآموزان آموخته شود و بعدها بر روی بخشهای دیگر تخصصی متمرکز شویم تا یک دوره تحصیلی که به پایان میرسد فرهنگ قرآنی در 15 میلیون دانشآموز تبلور یابد.
صفارهرندی خطاب به کارشناسان حاضر در این نشست اظهار کرد: اگر در حال حاضر به امور قرآنی بهطور مناسب سامان بدهید در مسئولان این رغبت را ایجاد خواهید کرد که در حوزه برنامههای قرآنی به فعالیت بپردازند و آنها از شما تقاضا برای گسترش برنامههای قرآنی خواهند کرد بنابراین باید همچون دوران دفاع مقدس که گردان تبدیل به تیپ، تیپ تبدیل به لشکر و لشکرها تبدیل به سپاه شدند به فعالیت پرداخت.
وی افزود: دولت و نظام از فعالیتهای قرآنی حمایت میکند و حتی اگر این دولت جای خود را به دولت دیگر بدهد هیچ دولتی خود را مستغنی از گسترش فعالیتهای قرآنی در کشور نمیداند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: خود را برای انجام اقدامات بزرگ و اساسی مهیا کنید و برای انجام شایسته امور قرآنی باید آستینها را بالا بزنید.
وزیر ارشاد یادآور شد: قرآن کلام حق است و برای حمل و انتقال چنین موضوع سنگینی باید ظرفیتها را افزایش داد و خود را از فعالیت کارمندگونه خارج کرد تا با عنایت خداوند این اقدام عظیم انجام شود.
وی، جنبش و فضای ایجاد شده در مسیر فعالیتهای قرآنی در دولت نهم را غیرقابل بازگشت خواند و تاکید کرد: فعالیتهای قرآنی یک مطالبه اساسی است که با این دولت کلید خورد و در آینده نیز جریان خواهد یافت.
نظرات شما: نظر
قرآن بزرگترین وجه مشترک امت اسلام برای مقابله با استکبار جهانی است | |
قرآن: نماینده ولی فقیه درسپاه پاسداران قرآن رابزرگترین وجه مشترک امت اسلامی دانست و بر نقش قرآن در مقابله با استکبار جهانی و صهیونیزم تاکیدکرد.
|
نظرات شما: نظر
فرهنگی: خبرگزاری شبستان به عنوان نخستین خبرگزاری حوزه دین امروز، سه شنبه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جمع خبرگزاری های غیردولتی پیوست. به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد حسین صفار هرندی که برای شرکت در مراسم قدردانی از فعالان عرصه ترویج فرهنگ و اقامه نماز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد آمده بود با حضور در محل خبرگزاری شبستان، پروانه فعالیت خبرگزاری غیردولتی شبستان را به حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، مدیرعامل موسسه اطلاع رسانی شبستان نور اهدا کرد. |
نظرات شما: نظر
نظرات شما: نظر
مشاور قرآنی وزیر ارشاد: تاخیر در اجرای طرح بیمه فعالان قرآنی به علت طولانیشدن روند رتبهبندی است | ||||
گروه فعالیتهای قرآنی: مشاور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: علت تاخیر در اجرای طرح بیمه فعالان قرآنی، طولانی شدن روند رتبهبندی این افراد بوده است. «محمدعلی خواجهپیری» مشاور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: تأخیر در اجرای طرح بیمه فعالان قرآنی به علت رتبهبندی این افراد بوده است که در حال حاضر به پایان رسیده است. وی افزود: باید کار را از یک نقطه شروع میکردیم و همه افراد را هم در یک زمان نمیتوانستیم بیمه کنیم بنابراین تصمیم گرفتیم گروه به گروه افراد را تحت پوشش بیمه قرار دهیم. خواجهپیری اظهار کرد: هماکنون کار رتبهبندی افراد به پایان رسیده و کارشناس مسئول این کار نیز منصوب شده است و بهزودی اعلام خواهیم کرد که افراد طبق رتبهبندی انجام گرفته برای بیمه خود مراجعه کنند.
مدیرکل مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ترتیب رتبهبندی انجام گرفته برای فعالان قرآنی، تصریح کرد: حافظان کل بینالمللی، قاریان بینالمللی، حافظان استانی، قاریان استانی، استادان قرآنی و مربیان تمام وقت قرآنی از جمله افرادی هستند که شامل بیمه خواهند شد. وی درباره نوع بیمه فعالان قرآنی یادآور شد: این افراد تحت پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر قرار خواهند گرفت که قانون ویژه خود را دارد و البته شامل بیمه تکمیلی نمیشود. خواجهپیری افزود: 18 درصد حق بیمه فعالان قرآنی که باید پرداخت شود در دو بخش 10 درصدی از سوی دولت و هشت درصد باقیمانده نیز از سوی خود فرد بیمهشده پرداخت میشود. مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به طرح اعزام مربی قرآن به مهدهای کودک نیز گفت: جلسه نهایی این طرح با اداره بهزیستی طی چند روز آینده برگزار میشود و نحوه همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بهزیستی برای اجرای طرح در آن جلسه مشخص خواهد شد. یادآوری میشود، خواجهپیری چندی قبل از انتشار اسامی افراد مشمول طرح بیمه فعالان قرآنی در آینده نزدیک خبر داده بود که تاکنون این موضوع محقق نشده است. |
نظرات شما: نظر
مهلت ارسال آثار به جشنواره«ساعتی با کلام ربانی» تا عید قربان تمدید شد | ||
گروه فعالیتهای قرآنی: مهلت ارسال آثار دانشجویی به جشنواره «ساعتی با کلام ربانی» تا روز هشتم دیماه سال جاری مصادف با عید سعید قربان تمدید شد. «روحالله محمدعلینژاد» کارشناس فعالیتهای قرآنی دفتر امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره «ساعتی با کلام ربانی» به دلیل تقاضای دانشگاه گیلان بهعنوان میزبان، تمدید شده است. وی افزود: مسئولان برگزاری جشنواره علت این تمدید زمانی را همزمانی برگزاری مسابقات قرآن کریم دانشجویان و اوج برنامههای قرآنی در دانشگاه گیلان اعلام کردهاند و پیشنهاد دادهاند که دیماه زمان مناسبی برای برپایی جشنواره است. علینژاد اظهار کرد: بازبینی دقیق آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره توسط داوران از دیگر دلایل تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره ساعتی با کلام ربانی تا عید سعید قربان بوده است. |
نظرات شما: نظر