گروه وبلاگ: دانشکده علوم حدیث برای چهارمین نوبت، در دوره الکترونیکی غیر حضوری کارشناسی علوم حدیث از طریق اینترنت دانشجو میپذیرد.
«سیدحمید حسینی»، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشکده علوم حدیث، ضمن بیان این مطلب گفت: دانشکده علوم حدیث به عنوان اولین مرکز دانشگاهی تخصصی در زمینه علوم حدیث در کنار پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری دانشگاهها، با ایجاد دانشکدهای مجازی در شبکه جهانی اینترنت و تولید و ارائه دروس مقطع کارشناسی علوم حدیث به صورت چند رسانهای و تعاملی امکان تحصیل دانشگاهی در این رشته را برای همه علاقهمندان در سراسر جهان فراهم آورده است.
حسینی با اشاره به این که دانشکده علوم حدیث با کسب مجوز لازم از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مهرماه 84 اولین دوره از دانشجویان اینترنتی خود را جذب کرده است، افزود: دانشجویان این دانشکده، در حال حاضر با بهرهگیری از امکانات و برنامههای متنوع دانشکده مشغول گذراندن پنجمین ترم تحصیلی خود هستند و اکنون برای چهارمین بار مجوز جذب دانشجو در دوره اینترنتی دانشکده از وزارت علوم اخذ شده است.»
مدیر دانشکده مجازی علوم حدیث در ادامه این گفتوگو تصریح کرد: با توجه به دستاوردها و تجربه موفق دانشکده در سه دوره گذشته، ثبت نام در چهارمین دوره فراگیر کارشناسی علوم حدیث از بیست و پنجم تیرماه ماه 86 مصادف با اول ماه مبارک رجب و سالروز میلاد مسعود امام محمد باقر _ علیهالسلام _ آغاز شد و تا اول شهریور ماه 86 ادامه خواهد داشت. افرادی که در این مدت در این دوره ثبتنام کنند از نیمه مهرماه تحصیل خود در مقطع کارشناسی علوم حدیث را آغاز خواهند کرد.
شرایط شرکت در این دوره |
علاقهمندان دارای مدرک پیشدانشگاهی یا دیپلم نظام قدیم میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی دانشکده مجازی علوم حدیث به صورت اینترنتی ثبت نام کنند |
حسینی افزود: تمامی علاقهمندان دارای مدرک پیشدانشگاهی یا دیپلم نظام قدیم میتوانند در این مهلت با مراجعه به پایگاه اینترنتی دانشکده مجازی علوم حدیث به صورت اینترنتی ثبتنام و به عنوان دانشپذیر این دوره الکترونیکی، مشاهده دروس و ارتباط با اساتید را از طریق شبکه اینترنت پیگیری کنند. این افراد در صورت قبولی در آزمون پایان ترم دانشپذیری به عنوان دانشجوی رسمی دانشکده پذیرفته شده و مدرک کارشناسی این گرایش از الهیات را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت میکنند.
منبع: www.iqna.ir
نظرات شما: نظر
« واحد فرق انحرافی» کانون رهپویان وصال؛ سایتی برای روشنگری درباره فرقه بهائیت |
گروه وبلاگ: سایت «واحد فرق انحرافی» زیرمجموعهای از کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز اطلاعات درباره فرقه بهائیت در اختیار کاربران قرار میدهد. به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، پایگاه اطلاعرسانی کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز در پی راهاندازی بخشی با نام واحد فرق انحرافی امکانات جدیدی را نیز برای این سایت ارائه میدهد. در سایت «واحد فرق انحرافی» که به زبانهای انگلیسی و عربی نیز قابل دسترسیاست، بخشهای صوتی و خبری و متنهای به صورت فایلهای pdf قرار داده شدهاست. این پایگاه در بخشهای مانند؛ کتابخانه، مقدمات، واقعیت، توحید، قرآن و تناقضات به روشنگری پرداختهاست. راه اندازی سایت دانلود ویدئوهای شیعهشناسی و سخنرانی شناخت بهائیت، اولمرت با سران بیت العدل دیدار کرد، نامه جدید یکی از تبری جستگان قدیمی فرقه بهائیت، پاسخ کانون فرهنگی رهپویان وصال به نامه جامعه بهائی ایران به رئیس جمهور، پیام جورج بوش در تائید سیاستها و شعارهای تبلیغاتی و اعمال بهائیها و دعوت از نیروهای ملی برای افشای ماهیت ضد ایرانی بهائیت از مطالبی بوده که در این سایت وجود دارد. بخشی از مطالبی که در این سایت ارائه شده بهصورت زیر است: «بهاییها ببینید این دستورها دستور خداست؟ مردم ببینید این دین آسمانی است؟ مردم ببینید این کتابها الهی است؟ من جرأت نمیکنم اینجا آن جملات را بیاورم و میتوانید تلفنی سوال کنید، اما بهایی عزیزی که این مطالب را خواندی و میخوانی و بعد هم مأخذش را یادداشت میکنی و اگر گذاشتند کتابها را ببینی، عین آن را در همان صفحه میخوانی، من میدانم که از کودکی ترا در این محدوده محصوره زندانی عقایدی کردند.» اخبار بهائیها از دیگر بخشهای موجود در این ویژهنامه است. این پایگاه اطلاعات کامل و روشنی را در ارتباط با فرقه بهائیت در اختیار بازدیدکنندگان سایت قرار داده که به دور از هر گونه تعصب و بیمنطقی افراد میتوانند از آن استفاده کنند.
|
منبع: www.iqna.ir
نظرات شما: نظر
نگاهی به حضور مراجع در آموزشهای دینی فضای مجازی | ||||||
گروه وبلاگ: میزان توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در امر آموزش، از مهمترین شاخصهای پیشرفت در عصر ارتباطات بهشمار میرود. امروزه حضور مراجع دینی در آموزشهای قرآنی و دینی در فضای مجازی به طور محسوسی نمود یافتهاست. پدیده فناوری اطلاعات و ارتباطات وجه تمایز بنیادین عصر ما با دوران گذشتهاست. «آموزش مجازی» یا فراگیری الکترونیکی را میتوان به عنوان یکی از عوامل مهم جنبشهای علمی مجازی وامتداد آن در علم واقع دانست.
واقعیت مجازی عبارت از ساخت واقعیت با همه ظرفیتهای ممکن آن در «فضای مجازی » است. این نگاه، موجب ساختن ظرفیتهای واقعی جهان مجازی، در یک سیر تکاملی شدهاست، چراکه فضای مجازی از منطق حاضر در دنیای واقعی تبعیت میکند. در حوزه آموزش الکترونیکی مفاهیم دینی، در پی شبیهسازی دنیای واقعی در فضای مجازی نهادهای سنتی تبلیغ و آموزش دینی نیز به این فضا انتقال پیدا کردهاند. حوزه علمیه به عنوان یکی از بخشهای مهم دینی که نقش فعالی در عرصه آموزش دینی در میان مردم داشتند، نیز با توجه به قابلیتهای فضای مجازی به این مکان منتقل شدند. امروزه تعداد زیادی از مراجع تقلید چه در بخش شیعه و چه سنی امکانات فضای جدید را درک کرده و در جهت گسترش دین از آن استفاده کردهاند.
آیتالله خامنهای،آیتالله فاضل لنکرانی،آیتالله صافی گلپایگانی، آیت الله مکارم شیرازی، آیتالله سیستانی، آیتالله صانعی، آیتالله حسینی شاهرودی، آیت الله محمد تقی مدرسی، از جمله مراجع تقلیدی هستند که در فضای مجازی فعالیت میکنند. همراه با گسترش تکنولوژیهای نوین ارتباطی آموزش دینی از طریق فضای مجازی و با استفاده از این امکانات برای مراجع دینی نیز آسانتر شدهاست؛ به گونهای که بسیاری از این سایتها دارای امکاناتی همچون تالار گفتگو، خبرنامه، استفتاءتات جدید، پاسخگویی آنلاین، امکان ارسال پیام کوتاه، فیلم خانه، بانک صوت و ... است. استفاده از امکاناتی که در بالاذکر شد و همچنین شناسایی قابلیتها و ویژگیهای فضای مجازی سبب شده تا شبیهسازی دنیای واقعی در فضای مجازی راحتتر و بهتر انجام شود.
استفاده از چندین زبان مختلف و جهانی در سایتهای مراجع دینی موجب پوشش تعداد بیشتری از مخاطبان دینی شدهاست. علاوه بر این مشکلاتی که در فضای سنتی برای دینداران وجود داشت، در این فضا احساس نمیشود.فرا مکانی و فرا زمانی در محیط جدید، سبب تسهیل دسترسی کاربران و مخاطبان دینی به مفاهیم و امور دینی شدهاست. بدین ترتیب دیگر نیازی به حضور فیزیکی مردم در دفتر مراجع دینی برای یافتن پاسخها نیست و دینداران تنها با کلیک کردن قادرند تا با گشتن در فضای مجازی به تمامی پاسخهای خود برسند. فضای مجازی در مقایسه با فضای واقعی، ساختار عقلانی بیشتری در حوزه مفاهیم دینی بوجود آورده، به گونهای که تعامل در این فضا در میان خود مراجع تقلید و همچنین مردم با مراجع آسانتر شده و ارائه تفاسیر متعدد از مفاهیم دینی نیز عقلانیت موجود را در دنیای جدید بیشتر کردهاست.
خبرنگار : الهام عبادتی |
منبع: www.iqna.ir
نظرات شما: نظر
منبع: www.iqna.ir
نظرات شما: نظر
رسا، سرویس شهرستان ها- ساختمان موسسه جامعه القرآن و عترت تبریز با حضور حجت الاسلام والمسلمین شبستری و آیت الله حسینی زنجانی افتتاح شد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، ساختمان موسسه جامعه القرآن و عترت تبریز با حضور حجت الاسلام والمسلمین شبستری و آیت الله حسینی زنجانی افتتاح شد.
حجت الاسلام والمسلمین مجتهد شبستری امام جمعه در سخنانی در مراسم افتتاحیه با اشاره به لزوم آشنایی جامعه با فرهنگ قرآنی بر ضرورت تعلیم معارف قرآنی و اسلامی به قشر جوان تاکید کرد.
همچنین آیت الله زنجانی از اساتید حوزه علمیه قم با بیان اینکه قرآن و اهل بیت دو رکن اساسی دین اسلام هستند خواستار بررسی توجه همزمان معارف قرآنی و سیره عملی ائمه معصومین از سوی مراکز فرهنگی شدند.
در ادامه استاد عباس سلیمی به قرائت پیام آیت الله سبحانی در رابطه با افتتاح این مرکز پرداخت و وحید غفران نیا حافظ کل قرآن به نمایندگی از هیئت مدیره موسسه گزارش عملکرد این موسسه را تشریح کرد.
لازم به توضیح این مجتمع جامعه القرآن و عترت در ساختمانی 6 طبقه و در فضایی بالغ بر 1500 مترمربع احداث شده است.
این موسسه دارای امکانات ویژه از جمله پژوهشکده و کتابخانه تخصصی معارف قرآنی و اسلامی چندی کلاس مجزا استودیوی، پیشرفته صدا برداری، سایت مجهز کامپیوتری، دو سالن اجتماع مجزا برای برادران و خواهران، مجموعه ترنم برای گروه های همخوانی، مهمان سرا و سالن پذیرایی می باشد که در خیابان شهید مطهری تبریز احداث شده است.
خبرگزاری رسا //www.rasanews.com
نظرات شما: نظر
رسا، سرویس فرهنگی ـ سخنگوی بخش مدارج و رسالههای علمی شورای مدیریت حوزه علمیه قم با مثبت ارزیابی کردن ارایه مدارک رسمی کارشناسی ارشد و دکتری به طلاب سطح 3 و 4 گفت: از سال 76 تاکنون حدود 600 رساله علمی سطح 3 و 4 با موفقیت دفاع شده است.
وی افزود: از این تعداد حدود 120 نفر در سال 85 موفق به دفاع از رساله علمی خود شدهاند و از ابتدای امسال تا کنون نیز از حدود 50 رساله علمی دفاع شده است.
حجتالاسلام افتخاری موضوعات پایاننامهها را در زمینههای فقه و اصول، عقاید با گرایش کلام جدید و کلام قدیم، مهدویت، علوم حدیث، تفسیر و علوم قرآن، معارف و قضا دانست و تأکید کرد: رسالههای ارایه شده در حوزه به مراتب قویتر از رسالههای مشابه آن در سطوح دانشگاهی است و از قوت علمی بالایی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: تا قبل از سال 76 نیز رسالههای علمی فراوانی برای سطوح 3 و 4 نوشته میشد؛ ولی به علت اینکه مدارک به صورت معادل بود و اعتبار چندانی نداشت، از توانایی بالای علمی برخوردار نبود.
خبرگزاری رسا //www.rasanews.com
نظرات شما: نظر
دفتر توسعه وبلاگ دینی پذیرای وبلاگنویسان مذهبی در نمایشگاه توانمندیهای زنان استان قم | ||
گروه وبلاگ:جشنواره و نمایشگاه توانمندیهای زنان استان قم، همزمان با میلاد با برکت حضرت فاطمه زهرا (س) و امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد .
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)،این نمایشگاه که توسط دفتر توسعه وبلاگهای دینی از روز 13 تیرماه در حال برگزاری است، از ساعات 9 الی 12 و 16 الی 21 در محل دائمی نمایشگاههای استان قم پذیرای بازدیدکنندگان است. دفتر توسعه وبلاگ دینی نیز با حضور فعال خود در این نمایشگاه آماده پاسخگویی به مخاطبان است. از جمله برنامههای غرفه دفتر توسعه وبلاگ دینی در نمایشگاه توانمندی های زنان استان قم میتوان به ارائه گزارش عملکرد دفتر توسعه وبلاگ دینی، معرفی وبلاگهای مذهبی خواهران، ثبت نام خواهران وبلاگنویس، بررسی و نقد وبلاگ خواهران، آموزش وبلاگنویسی ، برگزاری جلسات وبلاگنویسان اشاره کرد. دفتر توسعه وبلاگ دینی از کلیه وبلاگ نویسان برای حضور در این نمایشگاه و آشنایی با عملکرد این دفتر، دعوت به عمل آورده است. این نمایشگاه تا 19 تیرماه برقرار است.
منبع: www.iqna.ir |
نظرات شما: نظر
«فرهنگنامهی علوم قرآن» با بررسی کامل دانشنامهها و فرهنگنامهها و علوم بلاغی قرآن از تاریخ پس از اسلام توسط نشر بینالملل منتشر شد. |
دکتر «ابراهیم اقبال» مؤلف فرهنگنامهی علوم قرآن در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) ضمن ارائهی توضیحاتی کامل دربارهی این پژوهش گفت: فرهنگنامهی علوم قرآن به سیر تطور دانشهای قرآنی، تکجلدیها، فرهنگها و فهرستهای تهیهشدهی آثار قرآنی پس از تاریخ اسلام با رویکردی ابتکاری به اطلاعات کتابهای کهن واژهشناسی و مباحث پیرامونی آن میپردازد. وی افزود: این کتاب به دو دورهی پس از اسلام تا قرن سیزدهم و دوران معاصر تقسیم شده و در آن نام مؤلف و فهرست الفبایی آثار مؤلفان گردآوری شده است که همراه با بررسی موضوعات قرآن و فهرست اعلام ذکر میشود. این پژوهشگر تصریح کرد: این کتاب در سه سطح تألیف، مقدمه و کلیات تقسیمبندی شده که فصل اول آن با عنوان تعریف و تقسیم علوم قرآن به علوم و واژههای قرآنی، اصطلاحات علوم قرآن و سیر تاریخی منابع علوم تاریخی پرداخته است. عضو هئیت علمی دانشگاه تهران با توجه به سایر فصلهای این فرهنگنامه اظهار کرد: فصل دوم این پژوهش با نام تکجلدها و تکنگاری در 9 بخش تنظیم شده است و دو موضوع کلی، نزول قرآن و قراعات قرآن را مورد بررسی قرار میدهد. اقبال ادامه داد: بخش سوم این کتاب به کتابت و تقسیمات قرآن اشاره دارد و مباحثی مانند رسمالخط، صور تناسب آیات و تحریفناپذیری در ذیل این بخش ارائه میشود. مؤلف فرهنگنامهی علوم قرآن با اشاره به بخشهای چهارم و پنجم این دایرةالمعارف افزود: بخش چهارم به اعراب قرآن و بخش پنجم با نام «علم واژهشناسی» موضوعات قریبالقرآن، معانیالقرآن، مفرداتها، لغات، المعجمالمفهرسها و علم لفظ را مورد مطالعه قرار میدهد. وی افزود: محکم و متشابه با دو رویکرد متشابه معنوی و متشابه لفظی، ناسخ و منسوخ و بلاغت قرآن از مطالب بخش پایانی این فرهنگنامه است. یادآوری میشود فرهنگنامهی علوم قرآن به تازگی و برای نخستینبار توسط نشر بینالملل عرضه شده است. منبع: http://www.maarefquran.com |
نظرات شما: نظر
نسخه دیجیتالی کتاب "فرهنگ قرآن" (کلید راهیابی به موضوعات و مفاهیم قرآن کریم ) با هدف ارایه تسهیلات به کاربران اینترنت بر روی پایگاه مرکز فرهنگ و معارف قرآن قرار گرفت. |
نسخه دیجیتالی کتاب "فرهنگ قرآن" (کلید راهیابی به موضوعات و مفاهیم قرآن کریم ) با هدف ارایه تسهیلات به کاربران اینترنت بر روی پایگاه مرکز فرهنگ و معارف قرآن قرار گرفت. نسخه دیجیتالی مجلد نخست کتاب "فرهنگ قرآن " از آثار آیت الله هاشمی رفسنجانی و گروهی از محققان مرکز فرهنگ و معارف قرآن با هدف ارایه تسهیلات به کاربران اینترنت بر روی پایگاه اینترنتی مرکز قرار گرفت. ""فرهنگ قرآن"" معجم معنایی معارف و مفاهیم قرآن است که به شیوهای نوین و به صورت الفبایی – موضوعی سامان یافته است. این کتاب حاوی هزاران موضوع قرآنی است که علاوه بر نقش اطلاعرسانی در زمینه معارف قرآن، می توان از آن به نوعی تفسیر موضوعی یاد کرد. فرهنگ قرآن از طریق نمایهسازی و نمایهنگاری با مخاطب ارتباط برقرار و او را با متون دینی آشنا میکند و سعی دارد ذیل هر نمایه، یک شناسه مطرح کند تا آسیبهای احتمالی در فرهنگنامهها به حداقل برسد. "گفتنی است که فرهنگ قرآن مجموعه ای 30 جلدی از موضوعات و مفاهیم قرآنی است که به صورت الفبایی و موضوعی از سوی مرکز فرهنگ و معارف قرآن بر پایه فیش های آیت الله هاشمی رفسنجانی تهیه و تدوین می گردد. تاکنون ده مجلد آن از سوی انتشارات بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم چاپ و منتشر شده است. این معجم معنایی بزرگ ترین معجم معنایی قرآن در جهان و از افتخارات جهان تشیع و حوزه علمیه قم است. جلد نخست آن که در اختیار کاربران قرار گرفته است حاوی مدخل آب تا آیین در
بر دارنده بیش از 75 مدخل اصلی و هزاران مدخل فرعی میباشد. منبع: http://www.maarefquran.com |
نظرات شما: نظر
حجت الاسلام رضا اسکندری، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری با اشاره به فرارسیدن فصل تابستان و طرح اعزام مبلغان برای بهینه سازی اوقات فراغت جوانان، حضور طلاب را در این برنامهها ضرور خواند.
وی ادامه داد: با توجه به این که فصل تابستان، فصلی است که جوانان و نوجوانان کشور فرصت فراوانی برای شرکت در کلاسها و فعالیتهای گوناگون دارند، اگر مسیر درستی در این راستا برای آنان طراحی نشود از این اوقات به صورت مطلوب استفاده نخواهد شد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: روحانیان در این ایام میتوانند در یک تعامل فعال و صمیمی با جوانان، جهت مثبتی به این فرصت بدهند و زمینه رشد فکری، اخلاقی و معنوی جوانان را بیش از گذشته فراهم کنند.
وی در ادامه ابراز داشت: نقاط ضعف ما در رابطه با کار جوانان بسیار است و میطلبد که به این موضوع به صورت مفصل پرداخته شود، چرا که بزرگترین سرمایه کشور جوانان هستند که بیش از 25 میلیون جمعیت کشور را جوانان پانزده تا 29 ساله به خود اختصاص دادهاند.
حجتالاسلام اسکندری تصریح کرد: اگر اوقات فراغت جوانان درست بهینهسازی شود و در این فرصت آنان با مسجد، روحانی، مباحث دینی، معارف قرآنی و اهل بیت(ع) انس بگیرند، شاکله شخصیتیشان دینی خواهد شد.
وی یادآور شد: بهینهسازی طرح اوقات فراغت میتواند در میان جوانان بسیار مؤثر باشد، چرا که اگر اکنون برای آنان سرمایه گذاری نکنیم افزون بر این که در این سن ضربه میخورند در آینده هم ضررهای زیادی به جامعه تحمیل خواهند کرد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تاکید کرد: تاکنون سرمایهگذاری مناسبی برای ارتباط روحانیت، مسجد و جوان انجام نشده است.
وی ادامه داد: از آنجا که حضور در مسجد میتواند در همه انسانها تاثیرگذار باشد، اگر یک نوجوان با روحانی و محیط معنوی مسجد ارتباط برقرار کند، شاکله شخصیتی وی بر پایه معنویت و اخلاق ریخته خواهد شد، از این رو باید در این زمینه تلاش بیشتری کرد.
حجت الاسلام اسکندری با اشاره به ضرورت پیوند میان مراکز تفریحی و ورزشی جوانان با مساجد تصریح کرد: سازمان تربیت بدنی باید به این مهم توجه بیشتری کند.
وی در پایان یاد آور شد: روحانیان و مبلغان دینی باید با هوشیاری و استفاده از روش های درست و اصولی برخورد با جوان از این فرصت برای ایجاد پیوند مسجد با مکانهای ورزشی و تفریحی جوانان تلاش کنند.
خبرگزاری رسا //www.rasanews.com
نظرات شما: نظر