سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کشت در دشت هموار می روید و نه درسنگلاخ ؛ همین گونه حکمت در دل فروتن آباد و بارور می شود، نه در دل متکبّر سرکش . [امام کاظم علیه السلام]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

کتاب «براهین اثبات وجود خدا» منتشر شد

کتاب براهین اثبات وجود خدا کتاب «براهین اثبات وجود خدا در نقدی بر شبهات جان هاسپرز» به قلم «حمیدرضا شاکرین» از سوی مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، این کتاب که با همکاری شورای علمی گروه فلسفه «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» منتشر شده است، به بازپژوهی و بازنگری تحلیلی آرای فلاسفه دین غربی در زمینه اثبات وجود خدا، تبیین براهین اثبات خدا به زبان زمان و پاسخ‌گویی به شبهات القایی در قلمرو براهین اثبات خدا می‌پردازد.

آنچه این اثر پژوهشی را با سایر آثار منتشره در این حوزه متفاوت می‌سازد، انعکاس ضعف فلسفی در جهان غرب در عرضه براهین اثبات خدا، معرفی گنجینه عظیم حکمت و معارف اسلامی و نشان دادن توان بالای فلسفه اسلامی در رویارویی با چالش‌های جدید خداشناسی است.

حجت الاسلام والمسلمین «حمیدرضا شاکرین»، هدف خود را از ارائه این اثر پژوهشی، نقد شبهه اثبات‌ناپذیری وجود خدا، عنوان کرده و تأکید می‌کند که این کتاب برخی پربسامدترین براهین وجود خدا را همراه با اشکالات و پرسش‌های فراروی آن‌ها در ترازوی خرد سنجیده، وزن و اعتبار این براهین را برای حقیقت‌جویان روشن ساخته است.

در این کتاب مهم‌ترین اشکالات و شبهاتی که از زمان هیوم تا عصر حاضر توسط فیلسوفان غربی، اعم از خداباور، ملحد و یا شکاک در الاهیات مطرح گردیده، مورد بررسی قرار می‌گیرد و در این میان توجه ویژه ای به اشکالات جان هاسپرز، استاد معاصر فلسفه در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی وجود دارد.
کتاب «براهین اثبات وجود خدا در نقدی بر شبهات جان هاسپرز» در پنج فصل کلی با عناوین خدا و اثبات‌پذیری، برهان تجربه دینی، برهان علیت، برهان وجوب و امکان، برهان نظم تنظیم شده است که در فصل‌های سوم تا پنجم ابتدا هر برهان تعریف شده و اشکالات و شبهات درباره آن برهان مطرح و پاسخ داده می‌شود.

در مقدمه این کتاب با اشاره به جریان فلسفه‌های الحادی یا شکاک در الاهیات و تلاش‌های خداباوران و دین‌گرایان در مقابل آن‌ها آمده است: «دو عامل اساسی مانع از آن شده است که خداباوران با پیروزی قاطع و چشم‌گیری در عرصه نظر و استدلال، بر انگیزه‌های خداگریز فایق آیند: یکی ضعف فلسفی جهان غرب و دیگری وجود انگاره های خردستیزی؛ در مقابل، جهان اسلام از وضعیت بهتری برخوردار است. از طرفی توحید ناب و خردپذیری آموزه های اسلامی و از دیگر سو، عمق دقت و گستردگی مباحث مربوط به الاهیات، توان بالایی در رویارویی با چالش‌های جدید فراهم آورده است.»

در پایان این کتاب نیز، ارایه کتاب‌نامه به سه زبان و فهرست مقالات و اعلام امکان هر نوع جست‌وجویی را برای مخاطبان و سایر پژوهشگران فراهم آورده است.

کتاب «براهین اثبات وجود خدا در نقدی بر شبهات جان هاسپرز» برای نخستین‌بار در سال جاری از سوی «موسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر» در 350 صفحه و شمارگان 1200 نسخه منتشر و روانه بازار کتاب شده است.

اندیشمندان و پژوهشگران علاقه‌مند به تهیه این کتاب می‌توانند به آدرس تهران، تقاطع بزرگراه شهید مدرس و خیابان شهید بهشتی پلاک 1/271، دفتر مرکزی و نمایشگاه دائمی سازمان انتشارات «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» مراجعه یا با شماره تلفن 88730446 و 88503341 تماس حاصل کنند.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/3/1 ::: ساعت 9:21 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    راه‌اندازی تلفن گویای مشهد برای پاسخ‌گویی به سؤالات قرآنی

     تلفن گویای جامعه قاریان قرآن مشهد به‌منظور پاسخ‌گویی به سؤالات شبهات قرآنی هموطنان، راه‌اندازی شده است.
    «مجید غلامی» مدیر جامعه قاریان مشهد در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) ضمن اعلام این خبر افزود: این تلفن گویا از فروردین‌‌ماه امسال در جامعه قاریان مشهد راه‌اندازی شده است.
    وی در ادامه تصریح کرد: از زمان راه‌اندازی این تلفن گویا تا به حال کارشناسان به هفت هزار سؤال قرآنی پاسخ داده‌اند.
    غلامی یادآور شد: این پایگاه تلفنی به منظور پاسخ به سؤالات و شبهات قرآنی و همچنین پخش آیاتی از قرآن کریم برای مشترکان و علاقه‌مندان راه‌اندازی شده است.
    وی با اشاره به اینکه بیشترین افرادی که با این تلفن تماس گرفته‌اند، کودکان و نوجوانان بوده‌اند، تصریح کرد: در حال حاضر بر اساس آمار بخش گسترده‌ای از تماس‌های گرفته شده با این تلفن از طرف کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به مباحث قرآنی بوده است.
    مدیر جامعه قاریان مشهد ادامه داد:‌ علاقه‌مندان می‌توانند برای دریافت پاسخ‌های قرآنی خود با شماره تلفن‌های 05116618181 و 05112250305 تماس بگیرند.

    منبع: http://www. porsojoo.com





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/3/1 ::: ساعت 9:20 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    دکتر ابو اسامه عبد المعطی نماینده جنبش حماس در ایران:
    پانزده هزار نفر عضو حماس وبلاگ‌نویس هستند

    گروه وبلاگ: نماینده جنبش حماس در ایران تصریح کرد: یکی از شبکه‌های اینترنتی در فلسطین پانزده هزار نفر عضو حماس وبلاگ‌نویس دارد که در آن اعضای حماس با یکدیگر نظرات خود را رد و بدل می‌کنند.

    دکتر ابو اسامه عبدالمعطی نماینده جنبش حماس در ایران در جشنواره و نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال با اعلام این مطلب گفت: برپایی این نمایشگاه نشانگر توجه و اهتمامی است که به رسانه‌های دیجیتال در جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود.

    وی افزود: استقبال مردم هم از جشنواره و نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال خوب بوده و بدون شک این تجربه خوب و موفقیت آمیزی است که در آن همه با هم آشنا می‌شوند و همکاری برای ارتقا رسالت رسانه‌ای صادقانه در جمهوری اسلامی ایران داشته‌باشند.

    دکتر عبدالمعطی در باره حمایت رسانه‌های دیجیتال از جنبش حماس فلسطین اذعان داشت: رسانه‌های دیجیتال مهمترین وسیله در جهان محسوب می شوند و حتی از مطبوعات مؤثرتر هستند. در واقع این رسانه ها به نوعی ارتباط فردی و شخصی میان رایانه و انسان را ایجاد می کند و ارتباط مستقیم شخص با اینترنت در روحیه، اندیشه و احساسات وی تأثیر دارد و اهمیت اینترنت اینجا پیدا می‌شود. توجه گسترده رسانه های دیجیتال در جمهوری اسلامی ایران به مسائل فلسطین و جنبش حماس نشانه حمایت آنهاست.در جمهوری اسلامی ایران هم مردم و هم حکومت، بخش بزرگی از اخبار سایت هایشان را به فلسطین و جنبش حماس اختصاص داده‌اند و این امر در همه سایت‌ها د مشاهده می شود.

    وی درباره نحوه استفاده جنبش حماس از رسانه های دیجیتال در جنگ با صهیونیست‌ها اذعان کرد: حماس رسانه‌های متعدد و متنوعی اعم از مطبوعات، تلویزیون، رادیو، ماهواره و سایت‌های اینترنتی دارد وجود سایت و رسانه دیجیتال حماسه همه بیانگر رسالت رسانه‌ای این جنبش هستند و ما در همه زمینه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، شهدا، اسرا، آموزشی و دولتی به واسطه رسانه‌های دیجیتال فعال هستیم.

    نماینده جنبش حماس در ایران درباره استفاده اعضای جنبش حماس و وبلاگ‌نویسی آنها اذعان کرد: یکی از شبکه‌های اینترنتی در فلسطین پانزده هزار نفر عضو حماس وبلاگ‌نویس دارد که با همدیگر نظریات خود را رد و بدل می کنند و اعضای حماس در آن فعال هستند.

    دکتر ابو اسامه عبد المعطی راجع به نقش رسانه های دیجیتال در عرصه جنگ فلسطین و اسرائیل و عملکرد این رسانه‌ها در جنگ غیر تن به تن بیان داشت: رسانه‌های امروز بخش بزرگی از نبرد آزادیبخش فلسطین را به عهده دارند. رژیم صهیونیستی هم از طریق رسانه‌های دیجیتال و غیردیجیتال خود توانسته بر رسانه های جهان تأثیرگذار شود و از رسانه ها به عنوان سلاح مؤثر در نبرد استفاده می کند. ما باید به نقش رسانه ها توجه کنیم و نقش‌شان را در نظر بگیریم.

    وی درباره پایگاه اینترنتی مرکز اطلاع رسانی فلسطین گفت: مرکز اطلاع رسانی فلسطین یک رسانه دیجیتال محسوب می شود که با هفت زبان زنده دنیا (فارسی، انگلیسی، روسی، عربی،فرانسوی، اردو و مالاوی ) فعالیت می کند. قراراست که زبان اردو نیز در آینده ای نزدیک به آن افزوده شود.

    ابوسامه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران (چه ملت و چه حکومت) حامی اساسی ملت فلسطین در احقاق حقوق خود در کسب آزادی و استقلال هستند و با توجه به اینکه کمبود شدیدی در رسانه های فلسطینی برای ارتباط با زبان با ملت مسلمان ایران حس می‌شد، به واسطه این مرکز این کمبود رفع شده است.

    نماینده جنبش حماس در ایران تصریح کرد: فلسطینی ها می توانند از طریق پایگاه اینترنتی مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین با برادران مسلمان ایرانی خود در ایران ارتباط برقرار کنند و با زبان زیبا و شیوای فارسی، آرمان خودرا معرفی کنند و مظلومیت خود را به نمایش بگذارند. فارسی زبان‌ها هم می‌توانند اخبار و تحولات فلسطین را به صورت لحظه ای پیگیری کنند و به اخبار صادقانه و درست به همراه مقالات، عکس، مصاحبه ها و .. دست پیدا کنند.

    وی در پایان درباره حجم اخبار ارسالی بر روی این رسانه دیجیتال گفت: روزانه بیش از هفتاد صفحه اخبار و مطالب روی این سایت قرار می گیرد و بدون شک این تلاش بزرگی در این عرصه است.


    پایگاه اطلاع رسانی جشنواره را اینجا کلیک کنید!

    منبع: www.iqna.ir





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: شنبه 86/2/29 ::: ساعت 8:35 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    افزایش سهم قرآن در فضای مجازی/ 5
    یک بلاگر روحانی: کم‌کاری دین‌داران در فضای مجازی زمینه‌ساز تهدید مفاهیم قرآنی است

    گروه وبلاگ: با کم‌کاری‌ها و حضور غیرفعال دین‌داران در فضای مجازی دشمنان این زمینه و فرصت را پیدا کرده‌اند که کاربران اینترنتی را تحت تأثیر قرار داده و مفاهیم قرآنی و احکام اسلامی را زیر سؤال ببرند و در این مفاهیم ایجاد شائبه کنند.

    حجت‌الاسلام «حامد قربان‌زاده» بلاگر وبلاگ «فقیه» در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، با اشاره به اینکه قرآن و مفاهیم دینی تأیید کننده‌ی هم هستند، گفت: در این زمینه لازم است که بدانید قرآن و مفاهیم دینی هر دو یکی هستند و جدا انگاشتن آنها از هم چیزی بوده که دشمن می‌خواهد، در حال حاضر به‌علت کم‌کاری‌هایی که قبلاً در این زمینه شده، مبانی دینی کلاً در فضای مجازی قسمت کمی را به خود اختصاص داده‌است.

     حجت‌الاسلام «حامد قربان زاده»:
    باید انواع قرآن را در حالت‌های مختلف و به‌صورت نرم‌افزار و رایگان در محیط اینترنت قرار داد.

    وی در ادامه تصریح کرد: من به‌عنوان یک روحانی وظیفه‌ی خود دیدم که در این عرصه وارد شوم و به طرق مختلف انجام وظیفه کنم، اما فکر می‌کنم مشکل از جای دیگری است، چون اگر ما، قشر مذهبی و متدین همان اول محیط اینترنت را به دست گرفته‌بودیم الان در اینترنت و چت‌روم‌های ما چنین نگاهی به مفاهیم قرآنی و دینی نداشتند.

    قربان‌زاده با ذکر این نکته که این کم‌کاری مربوط به خود ماست نه کس دیگر، بیان کرد: چت‌کردن از نظر شرعی هیچ اشکالی ندارد، اما در این میان بحث سر چیز دیگری بوده و آن اینکه ما نباید به‌خاطر محیط‌های بد چت‌روم‌ها از حضور در این محیط‌ها دوری کنیم زیرا این امتناع از حضور باعث شده که افراد دیگری این فضا را در دست گرفته و بعضاً احکام اسلامی را مسخره کرده و زیر سؤال می‌برند و کسی نیست که جوابشان را بدهد و یک عده هم تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

    در دست گرفتن محیط اینترنت توسط قشر مذهبی

    این بلاگر طلبه با توجه به داوطلبانه بودن وبلاگ و توسعه‌ی نگاه شخصی در این فضا، درباره‌ی وظیفه بلاگرانی که قرآنی هستند و دغدغه‌ی دینی دارند، برای افزایش سهم قرآن در فضای مجازی اظهار کرد: نخستین مسئله‌ای که باید مورد توجه قرار بگیرد این بوده که باید در صحنه باشیم اگر چه این که چیز مهمی نگوییم، همین حضور در فضای مجازی مهم است، سپس باید به مطالب عمق داد، در حقیقت اولین مرحله در دست گرفتن محیط اینترنت بوده و پس از تحقق این امر، هدایت نسل جوان که کاربر اینترنت نیز هستند. البته ایجاد پایگاه‌های قوی و معرفی آنها در سایت‌های معتبر و ... نیز باعث رشد این نوع تفکر می شود.

     این بلاگر روحانی:
    در حال حاضر باید هم محتوای قرآنی تولید کرد و هم در جاهایی از تولید محتواهای غیر ارزشمند جلوگیری کرد تا شاهد رشد و پیشرفت مسلمین در هر دو زمینه باشیم.

    بلاگر وبلاگ «فقیه» درباره‌ی راهکارهایی برای افزایش سهم قرآن در اینترنت، خاطرنشان کرد: باید قرآن و مفاهیم قرآنی را در حالت‌های مختلف فنی و به‌صورت نرم‌افزار و رایگان در محیط اینترنت قرار داد.

    اینترنت یک منبع بالقوه برای نشر دین

    قربان‌زاده اینترنت را به‌عنوان یک منبع بالقوه برای نشر دین برشمرد و تأکید کرد: درباره‌ی اینترنت می‌توان گفت همه‌ی دنیا به اینترنت دسترسی دارند و مانند ماهواره و تلویزیون هزینه‌ی زیادی برای دولتمردان و جامعه ندارد و کارآیی آن هم زیاد بوده و این استعداد هنوز به صورت کامل بالفعل درنیامده و نیازمند حضور بیشتر در این عرصه است.

    این بلاگر طلبه درباره‌ی تولید محتوای قرآنی و همچنین جلوگیری از تولید محتوای غیر ارزشمند در فضای مجازی عنوان کرد: ما به هر دو نیاز داریم، حضور ما در صحنه خود باعث عقب‌نشینی دشمنانی که قصد اهانت به قرآن و مقدسات دارند، می‌شود، اما در حال حاضر باید هم محتوای قرآنی تولید کرد و هم در جاهایی از تولید محتواهای غیر ارزشمند جلوگیری کرد تا شاهد رشد و پیشرفت مسلمانان در هر دو زمینه باشیم.


    وبلاگ شخصی حجت‌الاسلام قربان‌زاده را اینجا کلیک کنید!

    منبع: www.iqna.ir






    ::: شنبه 86/2/29 ::: ساعت 8:34 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    لزوم ایجاد بخش قرآنی در جشنواره‌ی شعر فجر/51
    معاون هنری ارشاد: ایجاد بخش قرآنی در دستور کار دومین جشنواره‌ی شعر فجر قرار دارد

    گروه ادب: قرآن در کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و ایجاد بخش قرآنی جشنواره‌ی شعر هم‌اکنون در دستور کار شورای شعر و موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد.

    محمدحسین ایمانی خوشخو معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

    دکتر «محمدحسین ایمانی خوشخو» معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) ضمن بیان این مطلب افزود: در این دوره علاوه بر بخش قرآنی، بخش‌های جنبی دیگری نیز در جشنواره‌ی شعر فجر مطرح شده است که هم‌اکنون در شورای سیاست‌گذاری و با حضور شاعران در دفتر و شعر موسیقی عملی شدن آن‌ها در دست بررسی قرار دارد.

    وی برگزاری نخستین دوره‌ی جشنواره‌ی شعر فجر را تجربه‌ای برای دومین دوره خواند و افزود: طبیعی بود که برگزاری نخستین دوره پس از 28 سال مشکلاتی را در پی داشته باشد،‌ و امید آن می‌رود که با برنامه‌ریزی‌های زمان‌بندی‌شده در جشنواره‌ی شعر فجر دوم، مشکلات جشنواره‌ی قبلی را به حداقل برسانیم.

    معاون هنری ارشاد باتوجه به رویکرد دومین جشنواره‌ی شعر فجر عنوان کرد: اصلی‌ترین رویکرد جشنواره‌ی دوم شعر فجر این است که آیینه‌ی تمام‌نمای شعر در سال گذشته باشد؛ زیرا جشنواره‌ی نخست با محدودیت زمانی برگزار شد و امیدوارم در جشنواره‌ی دوم مانند سایر رشته‌های هنری فجر اتفاقات تازه دیده شود.

    ایمانی خوشخو در پاسخ به برخی انتقادها درباره‌ی دولتی شدن جشنواره‌ی شعر فجر ادامه داد: دولت و فرهنگ نباید از هم جدا باشند و دولت نقش مستقیم در حوزه‌ی هنر ندارد و هنر در کشور با مردم نزدیک است و دولت تنها به عنوان نماینده‌ی مردم تصمیم می‌گیرد.

     رویکرد‌دومین‌جشنواره‌ی‌شعرفجر
    اصلی‌ترین رویکرد جشنواره دوم شعر فجر این است که آیینه‌ی تمام‌نمای شعر در سال گذشته باشد؛ زیرا جشنواره‌ی نخست با محدودیت زمانی برگزار شد و امیدوارم در جشنواره‌ی دوم مانند سایر رشته‌های هنری فجر اتفاقات تازه دیده شود

    وی همچنین درباره تکراری بودن برخی چهره‌های برگزیده در نخستین دوره‌ی جشنواره‌ی شعر فجر تصریح کرد: کسانی که به عنوان برگزیده در نخستین دوره مشخص شدند را نمی‌توان چهره‌های تکراری خواند؛ زیرا برای نخستین‌بار جشنواره‌ی شعر فجر برگزار شد؛ ولی در برنامه‌ریزی‌های این دوره سعی شده است تا چهره‌های جوان و ناشناخته به عنوان برگزیده انتخاب شوند.

    ایمانی خوشخو در پایان در پاسخ به پرسشی درباره‌ی انتخاب دبیر دومین جشنواره‌ی شعر فجر گفت: دبیر دومین جشنواره‌ی شعر فجر هنوز مشخص نیست و انتخاب آن بر عهده‌ی ستاد این جشنواره در شورای شعر و موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و در آینده‌ی نزدیک معرفی خواهد شد.

    خبرنگار: معصومه کلانکی

    منبع: www.iqna.ir





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: شنبه 86/2/29 ::: ساعت 8:32 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    بیست و دومین جشنواره ملی قرآن دانشجویان ایران(42)
    رئیس دانشکده‌های علوم قرآنی: گنجاندن رشته حفظ موضوعی در جشنواره ملی قرآن دانشجویان ضروری است

    گروه فعالیت‌های قرآنی: اگر به جای حفظ ترتیبی به حفظ موضوعی در جشنواره ملی قرآن دانشجویان پرداخته شود، تاثیر بیشتری در انس دانشجویان با قرآن خواهد داشت.

    به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) «محمدعلی راغبی» رئیس دانشکده‌های علوم قرآنی کشور با اشاره به رشته‌هایی که در مسابقات جشنواره ملی قرآن به آزمون گذاشته می‌شود، گفت: اگر به جای حفظ ترتیبی به حفظ موضوعی بپردازیم، یعنی دانشجویان به صورت موضوعی به حفظ بپردازند، شاید برای دفاع از مبانی اعتقادی و فکری دانشجویان موثر‌تر باشد، به طور مثال آیات مربوط به توحید، نبوت، معاد و ... که هم اکنون جای این موضوع در رشته‌ها خالی است.

     لزوم توجه بیشتر به بخش جنبی
    اگر این موضوع به ویژه در خط، شعر و ... برجسته و رقابت‌ها نیز بیشتر و فشرده‌تر شود به طور طبیعی هم مسابقات را هیجانی‌تر و با شکوه‌تر می‌کند

    رئیس دانشکده‌های علوم قرآنی کشور تصریح‌کرد: در بحث تفسیر نیز اگر به صورت تطبیقی انجام شود تا این که به یک یا دو تفسیر محدود شود، بسیار بهتر است یا حداقل به صورت تخصصی‌تر انجام شود چون یکی یا دو تفسیر کافی نیست.

    وی درباره بخش جنبی جشنواره‌های ملی قرآن دانشجویان گفت: این رشته‌ها برای بعضی‌ها که علاقه‌مند به مباحث هنری هستند و می‌خواهند این هنر را در مباحث قرآنی به کار بگیرند، خیلی لازم و جالب است ولی در چندین دوره این موضوع خیلی برجسته نبوده است.

    راغبی یادآورشد: اگر این موضوع به ویژه در خط، شعر و ... برجسته و رقابت‌ها نیز بیشتر و فشرده‌تر شود به طور طبیعی هم مسابقات را هیجانی‌تر و با شکوه‌تر می‌کند.

    وی درباره سطح کیفی این جشنواره گفت: سطح این مسابقات خوب است، چون یک کار کشوری، یک کار سنگینی است و یک کار معمولی در سطح چند دانشگاه و منطقه و استان نیست بلکه در سطح کشوری است ولی شاید بهتر از این هم جادارد و ظرفیت بیشتری برای رشد و بهتر شدن دارد.

    وی درباره میزان و نوع تعامل دانشکده علوم قرآنی با مسئولان برپایی بیست و دومین جشنواره ملی قرآن دانشجویان تصریح کرد: تعامل دانشکده‌های علوم قرآنی با مسئولان برپایی جشنواره ملی قرآن دانشجویان، نوعی ارتباط خوب و صمیمی است که با استقبال دانشجویان هم مواجه شده است.

    وی افزود: در زمینه مسابقات نیز، ما مسابقات دانشکده‌های علوم قرآنی را در چند مرحله برگزار کردیم؛ یکی در دانشکده‌هایمان که 105 نفر به مرحله نهایی رسیدند و در این مرحله که در خوی برگزار شد با یکدیگر رقابت کردند و منتخبان نیز به جشنواره ملی قرآن دانشجویان راه یافتند و یک نوع ارتباط خوب و صمیمی در این زمینه وجود دارد که با استقبال دانشجویان هم وجود دارد.

     رییس‌دانشکده‌های‌علوم‌قرآنی‌کشور:
    اگر به جای حفظ ترتیبی به حفظ موضوعی بپردازیم، یعنی دانشجویان به صورت موضوعی به حفظ بپردازند، شاید برای دفاع از مبانی اعتقادی و فکری دانشجویان موثر‌تر باشد

    راغبی اظهار کرد: در سطح اجرایی نیز نیروهای ما تا آن‌جا که بتوانند شرکت می‌کنند؛ نماینده ما نیز در همه جلسات جشنواره شرکت کرده است اما در مسایل اجرایی هنوز چیزی از ما نخواسته‌اند و اگر بخواهند به طور قطع جواب مثبت می‌دهیم.

    وی درباره میزان تاثیرگذاری برپایی چنین جشنواره‌هایی اظهار کرد: با توجه به این که بنا هست قرآن، محور همه فعالیت‌ها در نظام اسلامی باشد، به طور طبیعی دانشجویان در هر رشته که با قرآن انس داشته باشند برای رشد و تعالی آن‌ها مؤثر است.

    وی افزود: اگر چه دانشجویان دانشکده‌های علوم قرآنی به واسطه نوع رشته‌ تحصیلی‌شان با قرآن سر و کار دارند اما مسابقه، هم میدانی است که شرکت‌کنندگان در آن بیشتر علاقه‌مند می‌شوند تا جذب زمینه‌های گوناگون قرآنی شوند.

    منبع: www.iqna.ir





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: شنبه 86/2/29 ::: ساعت 8:31 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    مسابقات سراسری تلاوت قرآن کریم در پکن برگزار می‌شود

    گروه خبرنگاران افتخاری / محمدرضا صالح: مسابقات سراسری تلاوت قرآن کریم بین مسلمانان چینی، هفته‌ی‌ آینده در شهر پکن آغاز می‌شود.

    به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) در پکن،‌ این مسابقات که هر دو سال یک بار به صورت سراسری انجام می‌شود توسط انجمن اسلامی چین تنظیم و اجرا شده است.

    بنابر این‌گزارش، افرادی که در این مرحله از مسابقات با یکدیگر به رقابت می‌پردازند از برگزیدگان در مسابقات مقدماتی شهرهای مسلمان‌نشین چین هستند و به عنوان نفرات برتر از منطقه خود انتخاب شده‌اند.

     مسابقات تلاوت قرآن کریم در پکن
    افرادی که در این مرحله از مسابقات با یکدیگر به رقابت می‌پردازند از برگزیدگان در مسابقات مقدماتی شهرهای مسلمان‌نشین چین هستند و به عنوان نفرات برتر از منطقه خود انتخاب شده‌اند

    در جریان این مسابقات «سودس» از قراء مشهور عربستان برای تلاوت قرآن به چین سفر خواهد کرد.

    طبق برنامه اعلام شده از طرف انجمن اسلامی چین، ایشان در طول اقامت خود در چین به تلاوت قرآن در محل برگزاری مسابقات قرآن و در سطح مساجد شهر پکن می‌پردازد سپس به سایر شهرستان‌های مسلمان‌نشین نیز سفر می‌کند.

    همچنین، چین طبق آمارهای رسمی بیش از 22 میلیون مسلمان دارد و ده‌ها هزار روحانی و عالم دینی در بیش از 40000 هزار مسجد در سراسر این کشور به ترویج آموزه‌های قرآن کریم در میان مسلمانان می‌پردا‌زند.

    منبع: www.iqna.ir





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: شنبه 86/2/29 ::: ساعت 8:30 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    آموزش نگارش‌های متفاوت قرآن به دانش‌آموزان، عامل سردرگمی آنان شده است

    گروه خبرنگاران افتخاری / محمد هاشم نعمت اللهی : حجت‌الاسلام‌والمسلمین «سعید همایون» کارشناس حوزه نگارش و کتابت‌ قرآن گفت: «برای تسهیل در آموزش قرآن کریم به دانش‌آموزان، باید به یک جمع‌بندی درست در حوزه‌ی نگارش قرآن برسیم.»

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین «سعید همایون» کارشناس حوزه نگارش و کتابت‌ قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگار افتخاری ایکنا در قم با اشاره به تعدد نگارش‌های کنونی و اختلاف شدید در معیارها و ملاک‌های نگارشی و سجاوندی گفت: در راستای تسهیل قرائت قرآن و گسترش فرهنگ قرآنی، لازم است تا به نسل آینده آموزش درست روخوانی قرآن تعلیم داده شود.

     یک‌کارشناس‌حوزه‌ کتابت‌ قرآن:
    از آن جایی که در حال حاضر در وزارت آموزش و پرورش چهار و یا پنج‌گونه نگارش متفاوت و متضاد به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود، در نتیجه دانش‌آموزان گرفتار سردرگمی و شگفتی شده‌اند

    وی در ادامه افزود: از آن جایی که در حال حاضر در وزارت آموزش و پرورش چهار و یا پنج‌گونه نگارش متفاوت و متضاد به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود، در نتیجه دانش‌آموزان گرفتار سردرگمی و شگفتی شده‌اند.

    همایون تصریح کرد: لازم است تا کارشناسان و خبرگان فن کتابت و نگارش قرآن در جلسات و نشست‌های علمی به یک جمع‌بندی دست پیدا کنند و برپایه‌ی معیارهای ثابت و درست و مقبول اقدام به نگارش و کتابت قرآن شود.

    منبع: www.iqna.ir





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: شنبه 86/2/29 ::: ساعت 8:28 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    عضو دفتر تالیف کتب قرآنی وزارت آموزش و پرورش:
    برای اعتلای فرهنگ قرآن نباید منتظر بخشنامه بود



    رسا، سرویس شهرستان ها ـ عضو دفتر تالیف کتب قرآنی وزارت آموزش و پرورش گفت: برای گسترش واعتلای فرهنگ قرآن نباید منتظر بخشنامه های اداری بود.

    به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، همایش مربیان قرآن نواحی و مناطق آموزش و پرورش آذربایجان شرقی روزدوشنبه، 24 اردیبهشت ماه در تالار معلم تبریز برگزار شد.
    در این همایش حسین باقری، عضو دفتر تالیف کتب قرآنی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ویژگی آذربایجان در تربیت مردان بزرگ علمی و قرآنی گفت: سطح سواد قرآنی باید به گونه ای رشد یابد که متناسب با سطح بالای علمی و نخبه پروری در کشور باشد.
    وی با تاکید بر اینکه باید راهکارهای مناسبی برای توسعه فضای قرآنی مدارس فراهم آید، افزود: احیای نهضت قرآن خوانی در میان مربیان قرآن برای الگوگیری خانواده ها و دانش آموزان امری ضروری است.
    باقری در ادامه تاکید کرد: باید با تکیه به خلاقیت و نوآوری در امر آموزش و گسترش فرهنگ قرآن گام برداشت و نباید در این زمینه منتظر بخشنامه های اداری بود.
    در ادامه این مراسم رضایی، رییس سازمان آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با گرامی داشت یاد و خاطره دو شهید بزرگوار، رجایی و با هنر گفت: مربیان قرآن انسان های وارسته ای هستند که کتاب ارزشمند الاهی را به نوجوانان آموزش می دهند.
    وی در پایان با انتقاد از کم کاری و بی توجهی نسبت به قرآن، حرکت در راه این کتاب آسمانی را توفیقی الاهی بیان کرد.

    انتهای خبر // خبرگزاری رسانیوز //www.rasanews.com





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: چهارشنبه 86/2/26 ::: ساعت 7:34 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر کرد:
    سایه‌ها و لایه‌های معنایی



    رسا، سرویس فرهنگی، کتاب «سایه‌ها و لایه‌های معنایی» نوشته دکتر محمد اسعدی، به همت مرکز چاپ و نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر شد.

    به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب سایه‌ها و لایه‌های معنایی، درآمدی بر نظریه معنا شناسی مستقل فرازهای قرآنی در پرتو روایات تفسیری است. آنچه در این کتاب دنبال می‌شود، جست‌وجو ی راهکار در خور اعتمادی در برداشت‌های ضابطه‌مند از بخش‌های قرآنی، با نگاهی مستقل از مفاد سیاقی و ظاهری و فارغ از پیوندهای خاص است.
    کتاب سایه‌ها و لایه‌های معنایی در چهار بخش تنظیم شده است. نویسنده در بخش نخست به مبحث مبانی زبان‌شناختی می‌پردازد و در آن باور به ماهیت و سرشت زبانی وحی قرآنی را از عناصر مهم در این موضوع می‌داند. نیز در این بخش نویسنده به قواعد دستوری قرآن اشاره می‌کند و اصل دلالت وضعی، اصالت حقیقت، اصالت عموم و ... را به خوی شرح می‌دهد و شواهدی بر اعتماد زبان قرآن بر ظهورات عمومی و متعارفِ عربی ذکر می‌کند.
    در بخش دوم، نویسنده مبانی قرآنی را باز می‌کاود و دلایل فراوانی بر سلامت قرآن، مبین بودن قرآن و نیز جاودانگی آن ذکر می‌کند که چنانچه با نظر انصاف بنگریم، قانع کننده و جامع است. نیز در این بخش، فصل جامعی دربارة حکیمانه بودن قرآن وجود دارد. این‌که حکمت چیست و ویژگی‌های خاص حکمت قرآن کدام است و نیز شواهد تفصیلی حکمت قرآن، از مباحث شگفت این کتاب است.
    عنوان بخش سوم مبانی سنت شناختی است. بازکاوی نقش سنت در تفسیر قرآن در روش‌شناسی تفسیر و نیز پژوهش در اعتبار روایات تفسیری از مباحث این بخش از کتاب است.
    نویسنده در بخش پایانی کتاب، نمونه‌هایی از عمومات و اطلاقات لفظی و معنایی و نیز نمونه‌هایی از دلالت بخش‌ها بر مرتبه ظاهری و باطنی، بر حکم حقوقی و حقیقی و همچنین بر حکم تکلیفی و موضوعی ذکر کرده است و در پایان کتاب چکیده‌ای از مباحث پیش‌گفته را باز نوشته است.
    ای ویژگی‌های مهم این کتاب فهرست‌های تفصیلی پایان کتاب است که شامل فهرست آیات، روایات، کتب عربی و فارسی و لاتین می‌شود.
    در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «تحت ضوابط خاص، مبانی ویژه‌ای که در پرتو شواهد فراوان به دست می‌آید، می‌توان به عرصه‌هایی از دلالت بخش‌های قرآنی راه یافت که مستقل از پیوندهای ظاهری آن‌ها – اعم از پیوندها، قیود و خصوصیات متن و پیوندها و خصوصیاتی که در روایات و اخبار تفسیری وارد شده – در خور توجّه است.
    کتاب «سایه‌ها و لایه‌های معنایی» نوشته دکتر محمد اسعدی با همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در 447 صفحه، شمارگان 1200 نسخه تنظیم شده و با قیمت 5200 تومان روانه بازار نشر شده است.


    انتهای خبر // خبرگزاری رسانیوز //www.rasanews.com





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: چهارشنبه 86/2/26 ::: ساعت 7:33 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    <   <<   36   37   38   39   40   >>   >