سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرگاه مؤمن خود را از دنیا خالی کند، والا گردد وشیرینی دوستیِ خدا را دریابد و از نظر اهل دنیا، گویی دیوانه به شمار آید؛ حال آن که شیرینیِ دوستی خدا، با آن مردم درآمیخته است و در نتیجه، به غیر از او نمی پردازند.با خودم را از دل هایشان برخواهم کَند . [امام صادق علیه السلام]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

مسجد و قرآن «نگل»؛ بخشی از تاریخ مذهبی مردم کردستان 

نگل مرکز دهستانی به همین نام از توابع بخش کلاترزان سنندج و در مسیر جاده سنندج ــ مریوان قرار دارد که مسجد و قرآنی تاریخی را همچون نگین، در خود جای داده است.

 به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) در کتاب‌های تاریخی «حدیقه ناصریه و تحفه ناصریه» مطالبی در این زمینه به شرح زیر آمده است: در یکی از روستاهای این بلوک که نگل نام دارد ... مسیر قدیمی که به مسجد عبدالله عمر یا عبدالله عمران مشهور است و قرآنی در این مسجد وجود دارد خیلی بزرگ که به خط کوفی نوشته شده است.

در داخل مسجد روستای نگل، قرآن خطی از دوران گذشته وجود دارد که بنا به اعتقادات و باورهای مردم یکی از چهار قرآن خطی است که در زمان خلیفه سوم به رشته تحریر در آمده و به چهار اقلیم دنیا فرستاده شده است.

به همین دلیل مردم اعتقاد زیادی به این کلام الهی دارند و در حل مشکلات و گرفتاری‌های زندگی خود از آن یاری می‌جویند و قسم دروغ به آن را گناهی بزرگ و نابخشودنی می‌دانند.

چگونگی انتقال این قرآن به روستای نگل روشن نیست، اما با توجه به گفته ها و حکایات عامه این قرآن در دوران صفویه از دل خاک بیرون آورده شد و از آن زمان در مسجد قدیمی روستا به منظور زیارت اهالی منطقه نگه داری می شود که این مسجد در چند سال اخیر به طور کامل بازسازی شده است

چگونگی انتقال این قرآن به روستای نگل روشن نیست، اما با توجه به گفته‌ها و حکایات عامه این قرآن در دوران صفویه از دل خاک بیرون آورده شد و از آن زمان در مسجد قدیمی روستا به منظور زیارت اهالی منطقه نگه‌داری می‌شود که این مسجد در چند سال اخیر به طور کامل بازسازی شده است.

قطع این قرآن رحلی بزرگ، جلد آن چرمی و رنگ آن قهوه‌ای تیره است و صفحات قرآن ضخیم و به علت تشابهی که با پوست دارد در بین مردم به پوست آهو شهرت یافته است.

خط قرآن نگل کوفی و دارای نقطه و اعراب و در قسمت سر سوره‌ها و شماره‌های آیات مزین به نقوش گیاهی است.

بر اساس شواهد موجود شیوه نگارش و اعراب‌گذاری این قرآن ارزشمند احتمالأ به سده‌های چهارم یا پنجم ه.ق بر می‌گردد به طوری که این قرآن علاوه بر احترامی که در میان مردم منطقه دارد از لحاظ هنری و تاریخی دارای ارزش فراوانی است و طبق روایات یکی از چهار قرآنی است که در زمان خلافت خلیفه سوم به چهار اقلیم جهان ارسال شده است.

همچنین این قرآن به خط کوفی با حاشیه‌های طلاکاری شده نوشته شده است و اندازه آن 20 در 60 سانتی متر بوده و 15 سانتی متر نیز قطر دارد و زیارتگاه مسلمانان است.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: شنبه 87/2/14 ::: ساعت 10:25 عصر :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر