سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بردباری، جامه دانشمند است، پس مبادا که آن را به تن نکنی [امام باقر علیه السلام ـ در نامه اش به سعد خیر ـ]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

بلاگر وبلاگ «یادداشت‌های یک خبرنگار مسلمان»:
تولید هدفدار محتوای فارسی قرآنی مهم‌ترین وظیفه‌ی بلاگران قرآنی است

گروه وبلاگ: مهم‌ترین و تأثیرگذارترین کاری که یک بلاگر قرآنی باید آنرا برای پیشرفت و تثبیت جایگاه وبلاگ‌های قرآنی در فضای مجازی و همچنین بین مخاطبان انجام دهد تولید هدفدار محتوای فارسی از مفاهیم و آیات قرآنی است.

«حامد طالبی» بلاگر وبلاگ «یادداشت‌های یک خبرنگار مسلمان»

روند پیشرفت وبلاگ‌های قرآنی ضعیف است

«حامد طالبی» بلاگر وبلاگ «یادداشت‌های یک خبرنگار مسلمان» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، روند پیشرفت وبلاگ‌های قرآنی را نسبت به وبلاگ‌های تخصصی دیگر که در زمینه‌هایی چون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... ضعیف خواند و گفت: وبلاگ‌های قرآنی آن‌گونه که انتظار می‌رود نتوانسته‌اند در فضای مجازی هم‌پای وبلاگ‌های تخصصی در زمینه‌های دیگر فعالیت و پیشرفت کنند.

بلاگر وبلاگ «یادداشت‌های یک خبرنگار مسلمان» ادامه داد: فعالیت وبلاگ‌های قرآنی تاکنون «مداوم و پی‌گیرانه» نبوده و وبلاگ‌هایی که رویکرد اصلی آنها تأکید مستقیم بر مفاهیم قرآنی است، به صورت تخصصی به این کار نگاه نکرده‌اند و در واقع می‌توان گفت وبلاگ‌هایی که در زمینه‌ی قرآنی فعالیت می‌کنند محدود بوده و تعداد انگشت‌شماری را به خود اختصاص داده‌اند.

 آسیب ورود افراد غیرمتخصص
وارد شدن افرادی که نمی‌توانند در زمینه‌ی مسائل قرآنی به‌صورت تخصصی فعالیت کنند ممکن است آسیبی جدی به وبلاگ‌های قرآنی وارد کند.

اجتماعی منسجم با عنوان «وبلاگ‌های تخصصی قرآنی» تشکیل شود

«طالبی» با اشاره به مطالب فوق بیان کرد: برای تأثیرگذاری وبلاگ‌های قرآنی نیاز است که یک سلسله وبلاگ‌ها راه‌اندازی شوند و به صورت منسجم و یکپارچه تحت عنوان «وبلاگ‌های تخصصی قرآنی» شروع به فعالیت کنند و تاکنون در فضای مجازی در موضوعات قرآنی شاهد این اجتماعات نبوده‌ایم به همین دلیل وبلاگ‌های قرآنی چون پیشرفت چندانی در وبلاگستان نکرده و چنین اجتماعاتی به وجود نیامده، طبیعی بوده که هنوز به مرحله تأثیرگذاری نیز نرسیده‌است.

این بلاگر خبرنگار با تأکید به اینکه بلاگرانی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند به موضوعات قرآنی به صورت جدی نگاه نکرده‌اند یادآور شد: بلاگران قرآنی باید به موضوع قرآنی جدی‌تر نگاه کنند زیرا قرآن در بسیاری از زمینه‌ها و موضوعات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، هنری و . . . جاری است و می‌توان در این زمینه‌ها و مسائل و مشکلاتی که وابسته به آنها به‌وجود می‌آید راه‌حل و پاسخ ارائه دهد و بلاگران قرآنی باید با تطبیق دادن این مسائل با مفاهیم قرآنی، قرآن را در فضای مجازی در تمامی عرصه‌ها بکار ببرند تا از این طریق وبلاگ‌های قرآنی جایگاه خود را در فضای مجازی تثبیت کنند.

 وظیفه‌ی سازمان‌ها
در درجه‌ی اول سازمان‌ها باید دانش‌پژوهان خود را تشویق کنند که تخصصی‌تر به وبلاگ‌نویسی قرآنی نگاه کنند.

به ‍ژانر وبلاگ‌های قرآنی در وبلاگستان نیاز داریم

وی ایجاد وبلاگ‌های قرآنی در وبلاگستان و اختصاص دادن یک ژانر خاص از وبلاگ‌نویسی با موضوعات قرآنی را نیاز فضای مجازی دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه وبلاگ‌ها به فضایی تبدیل شده‌اند که به سمت تخصصی‌تر شدن پیش می‌روند در بسیاری از زمینه‌ها می‌توانیم وبلاگ‌های تخصصی تعریف کنیم و قرآن نیز یکی از موضوعاتی بوده که با توجه به گستردگی آن و نیز ارتباطش با بیشتر موضوعات دیگر باید یک ژانر برای خود داشته‌باشد.

«طالبی» درباره‌ی مسائل و مشکلاتی که جایگاه وبلاگ‌های قرآنی را تهدید می‌کند تصریح کرد: وارد شدن افرادی که نمی‌توانند در زمینه‌ی مسائل قرآنی به‌صورت تخصصی فعالیت کنند و نظر دادن و تئوری‌پردازی این افراد درباره‌ی قرآن ممکن است که مسیر وبلاگ‌های قرآنی را به‌سمت انحراف بکشاند و آسیبی جدی را به وبلاگ‌های قرآنی وارد کند.

 بلاگران قرآنی جزئی‌تر بشوند
بلاگرانی که در حال حاضر در فضای مجازی فعالیت می‌کنند به‌صورت جزئی وارد مسائل قرآنی نشدند.

وبلاگ‌های قرآنی خود را در برخورد با مسائل اجتماع تعریف کنند

این بلاگر قرآنی ادامه داد: با توجه به اینکه قرآن چارچوب و قواعد مشخص خود را دارد و یک موضوع بکر و دست نخورده بوده و از هر نوع تحریف به‌دور است نباید در معنا و مفومش دچار تغییر و تحریف شود و افراد متخصص باید با ورود خود به فضای مجازی و نشر و ترویج مفاهیم قرآنی با شیوه‌ای درست راه را برای ورود افراد غیر متخصص ببندند.

بلاگر وبلاگ «یادداشت‌های یک خبرنگار مسلمان» با اشاره به یکی دیگر از آسیب‌هایی که در وبلاگ‌های قرآنی وجود دارد اظهار کرد: بلاگرانی که در حال حاضر در فضای مجازی فعالیت می‌کنند به‌صورت جزئی وارد مسائل قرآنی نشدند و در حقیقت وبلاگ‌هایی که تخصصی کار می‌کنند در برخورد با مسائل اجتماع تعریف می‌شوند اما این امر در وبلاگ‌های قرآنی کمتر دیده شده‌است.

وی با بیان این نکته که هیچ تفاوتی میان بلاگران قرآنی و دیگر بلاگران وجود ندارد یادآور شد: بلاگران قرآنی برای بسط و گسترش مفاهیم قرآنی باید این مفاهیم را با مسائل روزمره اجتماع و علوم رایج تطبیق دهند و خود را از مسائل روزمره مردم و جامعه جدا نکنند تا از این طریق وبلاگ‌های قرآنی از سوی مخاطبان با استقبال مواجه شود.

 حضور کم‌رنگ نهادها در وبلاگستان
گستره‌ی فعالیت‌های سازمان‌ها و نهادهایی که در عرصه‌های قرآنی فعالیت می‌کنند هنوز به وبلاگستان کشیده نشده‌است.

وبلاگ‌های قرآنی باید در تبلیغ یکدیگر فعال باشند

«طالبی» عدم اطلاع‌رسانی و تبلیغ درست وبلاگ‌های قرآنی را یکی دیگر از ضعف‌های موجود در این عرصه برشمرد و بیان داشت: وبلاگ‌های قرآنی باید به‌صورت زنجیره‌وار و با هم فعالیت کنند و هر وبلاگ باید عرصه‌ای برای تبلیغ دیگر وبلاگ‌های فعال قرآنی باشد و همچنین سایت‌های خبری و رسانه‌هایی که مورد اقبال مخاطبان است نز می‌تواند به شناساندن وبلاگ‌های فعال قرآنی کمک کند.

این بلاگر خبرنگار فعالیت سازمان‌هایی را که عهده‌دار گسترش مفاهیم قرآنی در کشور هستند را قابل توجه قلمداد نکرد و گفت: معمولاً سازمان‌ها و نهادهایی که در عرصه‌های قرآنی فعالیت می‌کنند وارد فضای مجازی نشده‌اند و گستره‌ی فعالیت‌هایشان به وبلاگستان کشیده نشده‌است و این در حالی بوده که انتظار می‌رود که چنین سازمان‌هایی بیشتر از سایر سازمان‌ها در فضای مجازی فعال باشند.

وی در ادامه افزود: در درجه‌ی اول سازمان‌ها باید دانش‌پژوهان خود را تشویق کنند که تخصصی‌تر به وبلاگ‌نویسی قرآنی نگاه کنند و نیز از سازمان‌هایی که اقدام به آموزش دادن وبلاگ‌نویسی قرآنی و یا هر فعالیت قرآنی در فضای مجازی کرده‌اند حمایت و پشتیبانی کنند و زمینه‌ای را فراهم کنند تا اینکه دانش‌پژوهان بتوانند آموخته‌های خود را به‌صورت جذاب در فضای مجازی و در قالب وبلاگ‌های قرآنی ارائه دهند.


وبلاگ «یادداشت‌های یک خبرنگار مسلمان» را اینجا کلیک کنید!

 

منبع : www.ikna.ir





  • کلمات کلیدی :

  • ::: یکشنبه 85/11/29 ::: ساعت 1:42 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر