سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسا شیفته دلداده بدان که نام نیکش بر زبانها افتاده [نهج البلاغه]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

بلاگر وبلاگ «از قرآن بپرس» در گفت‌وگو با ایکنا:
باید بین قرآنی‌‌نویسی و وبلاگ‌نویسی قرآنی تفاوت قائل شد

گروه وبلاگ: نحوه نوشتن در وبلاگ‌های قرآنی بسیار متفاوت از قرآنی‌نویسی است؛ زیرا قرآنی‌نویسی یعنی نوشتن آیات قرآن با معنی و تفسیرش و وبلاگ‌نویسی قرآنی یعنی بیان مفاهیم قرآنی به زبان ویژه‌ی وبلاگ.

حجت‌الاسلام «سعید شمس» کارشناس ارشد قرآن و معارف، بلاگر وبلاگ «از قرآن بپرس»، مدیر سایت‌های «پرسمان قرآنی» و «کانون گفتمان قرآنی» در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، حمایت سرویس‌بلاگ‌ها را از وبلاگ‌های قرآنی برای یافتن جایگاه خود در وبلاگستان درحد شعار دانست و گفت: سرویس‌بلاگ‌ها برای توسعه وبلاگ‌های قرآنی برنامه‌هایی قرآنی را طراحی کرده‌بودند که تا کنون تحقق نیافته و همین امر سبب‌شده که وبلاگ‌های قرآنی نتوانند در فضای مجازی جایگاهی را که شایسته‌ی این گروه از وبلاگ‌هاست پیدا کنند.

تلاش برای تثبیت جایگاه وبلاگ‌های قرآنی

وی با اشاره به اینکه اعضای سایت «پرسمان قرآنی» در تلاش برای تثبیت جایگاهی برای وبلاگ‌های قرآنی در وبلاگستان هستند افزود: البته گروه «پرسمان قرآنی» که حدود 12 وبلاگ قرآنی را شامل می‌شود در تلاش بوده که ارتباط خود را گسترش دهد و از انجمن‌ها، کارشناسان در مفاهیم قرآنی و دیگر وبلاگ‌نویسان قرآنی برای رسیدگی به وضعیت مناسب وبلاگ‌های قرآنی کمک بگیرد و برای ارتقاء محتوای این وبلاگ‌ها به تبادل اطلاعات با آنها بپردازد.
سایت «پرسمان قرآنی» را اینجا کلیک کنید!

حضور مراکز علمی قرآنی در وبلاگ‌نویسی قرآنی

بلاگر وبلاگ «از قرآن بپرس» حضور مراکز علمی قرآنی را در عرصه وبلاگ‌نویسی قرآنی لازم برشمرد و بیان کرد: برای پاسخ دادن به شبهات قرآنی و از بین بردن شائبه‌های ایجاد شده حضور مراکز علمی قرآنی در عرصه وبلاگ‌نویسی قرآنی لازم و ضروری است.

 ضرورت حضور مراکز علمی قرآنی
برای پاسخ دادن به شبهات قرآنی و از بین بردن شائبه‌های ایجاد شده حضور مراکز علمی قرآنی در عرصه وبلاگ‌نویسی قرآنی لازم و ضروری است.

پاسخ‌گویی به شبهات قرآنی

مدیر سایت «پرسمان قرآنی» درباره محتوای بیشتر وبلاگ‌های قرآنی اظهار کرد: متأسفانه آنچه که امروزه در وبلاگ‌های قرآنی شاهد هستیم، بیشتر بحث جلسات قرائت قرآن بوده، تقریباً هیچ‌کدام با این روش قادر به پاسخگویی به شبهات ایجاد شده در مفاهیم قرآنی نیستند و جا دارد که روی این مسئله تأکید بیشتری شود.

جریان‌سازی گسسته در وبلاگ‌های قرآنی

این بلاگر قرآنی جریان‌سازی و تأثیرگذاری وبلاگ‌های قرآنی را گسسته برشمرد و خاطرنشان کرد: وبلاگ‌های قرآنی هنوز به حدی نرسیده‌اند که جریان‌سازی مداوم رادر هر زمینه‌ای داشته‌باشند مثل مواردی مانند بحث خلیج‌فارس که می‌‌توان گفت بلاگرهای ایرانی انقلابی تأثیرگذار را در سطح جهانی به وجود آوردند، اما متأسفانه در مورد وبلاگ‌های قرآنی این جریان‌سازی‌ها پراکنده و ناپیوسته است.

آشنا نبودن بلاگران قرآنی باهم

مدیر سایت «کانون گفتمان قرآنی» آشنا نبودن بلاگران قرآنی را با یکدیگر یکی از دلایل گسستگی در ایجاد جریان و تأثیرگذاری دانست و یادآور شد: آشنا نبودن بلاگران قرآنی و تشکیل ندادن حلقه‌هایی برای تبادل اطلاعات قرآنی و همچنین افزوده شدن روزانه بلاگران جدید قرآنی و ناآشنا به فضا را می‌توان دلیلی بر ناپیوسته بودن و جریان‌ساز نبودن وبلاگ‌های قرآنی قلمداد کرد.
برای دیدن سایت «کانون گفتمان قرآنی» اینجا کلیک کنید!

نداشتن انگیزه برای فعالیت قرآنی

این بلاگر طلبه در ادامه افزود: همچنین نداشتن انگیزه بعضی از بلاگران برای ادامه فعالیت در وبلاگ‌های قرآنی را نیز باید یکی از دلایل تأثیرگذار نبودن مداوم وبلاگ‌های قرآنی دانست؛ برای مثال وبلاگ‌های قرآنی برای شرکت در همایش‌ها و جشنواره‌ها راه اندازی می‌شود که بیش از چند پست در آنها نوشته‌نمی‌شود و پس از پایان همایش یا جشنواره وبلاگ‌ها نیز به دلیل بی‌انگیزگی بلاگران فعالیت خود را متوقف می‌کنند.

مفهوم وبلاگ‌نویسی قرآنی

«شمس» قرآنی‌نویسی را از مفهوم وبلاگ‌نویسی قرآنی جدا کرده و بیان داشت: در حقیقت باید تفاوتی بین قرآنی‌نویسی و نگارش وبلاگ‌های قرآنی قائل شد، زیرا قرآنی‌نویسی یعنی اینکه یک آیه قرآن را با ترجمه و تفسیرش نوشت و وبلاگ‌نویسی قرآنی یعنی بیان یک آیه یا یک مفهوم قرآنی به شکلی که مخاطب را جذب کرده و در عین حال انقلابی قرآنی نیز در فضای مجازی ایجاد کند. گاهی می‌توان یکی از مفاهیم قرآنی را در قالب یک رمان، یک گفتگو، یک داستان و یا یک تمثیل از خاطرات روزمره به ذهن کاربران منتقل کرد.

 نداشتن انگیزه‌ی بلاگران قرآنی
نداشتن انگیزه بعضی از بلاگران برای ادامه فعالیت در وبلاگ‌های قرآنی را نیز باید یکی از دلایل تأثیرگذار نبودن مداوم وبلاگ‌های قرآنی است.

حضور وبلاگ‌های قرآنی در وبلاگستان

بلاگر وبلاگ «از قرآن بپرس» با توجه به بالا رفتن آمار وبلاگ‌هایی را که در فضای مجازی رویکردی قرآنی دارند در حدی دانست که نیاز به حمایت و پشتبانی خاصی از سوی سرویس‌بلاگ‌ها داشته‌باشند و اظهار داشت: در حال حاضر وبلاگ‌نویسی قرآنی به حدی رسیده که باید بتوانند جریان‌ساز شوند و این امر مستلزم حمایت و پشتبانی خاص از طرف سرویس‌بلاگ‌ها چه از نظر محتوایی و چه از لحاظ فنی است.
وبلاگ «از قرآن بپرس» را اینجا کلیک کنید!

حمایت از وبلاگ‌نویسی قرآنی

مدیر سایت «پرسمان قرآنی» نیاز وبلاگ‌های قرآنی در وبلاگستان را امری مسلم و قطعی قلمداد کرد و گفت: این امر که وبلاگستان به تعریف گونه‌ای با نام وبلاگ‌های قرآنی نیاز دارد امری مسلم بود اما تعریف این ژانر در سایه حمایت و پشتیبانی محتوایی و فنی و دوری از کلیشه‌ای نوشتن عملی است.

دوری از بیان مفاهیم تکراری در وبلاگ‌های قرآنی

این بلاگر قرآنی با اشاره به اینکه باید از بیان مفاهمیی که مربوط به وبلاگ‌های قرآنی نیست دوری کرد یادآور شد: بیان مفاهیمی که خاص دنیای واقعی بوده در وبلاگ‌های قرآنی باعث دوری کردن کاربران اینترنتی از مفاهیم قرآنی می‌شود زیرا در واقع با این شیوه وبلاگ‌های قرآنی هیچ جذابیتی بر فضای واقعی ندارند و از بیانی تکراری و معمول آیات و مفاهیم قرآنی استفاده کرده‌اند.

 ضعف در نحوه نگارش وبلاگ‌های قرآنی
بلاگران قرآنی واقعاً در نگارش مفاهیم قرآنی نیاز به راهنمایی دارند و باید افرادی متخصص این بلاگران را آموزش بدهد

دادن جنبه رسمی و اداری به وبلاگ‌ها

وی در ادامه آفت‌هایی که وبلاگ‌های قرآنی را تهدید می‌کنند افزود: دادن جنبه رسمی و اداری به وبلاگ‌ها و همچنین قراردادن وبلاگ‌های قرآنی در انحصار سازمان و نهاد خاص باعث می‌شود بلاگری که علاقه‌مند است با آزادی که در فضای مجازی و وبلاگستان وجود دارد، مفاهیم قرآنی را مطرح کند از فعالیت در وبلاگستان منصرف شود و این یکی از آفت‌هایی است که ممکن است در کنار حمایت و کمک به وبلاگ‌های قرآنی، به آنها صدمه وارد کند.

ضعف درقلم بلاگران قرآنی

«شمس» ضعف موجود در وبلاگ‌های قرآنی را به قلم بلاگران قرآنی و نحوه نگارش آنها مرتبط دانست و بیان کرد: قسمتی از ضعف‌های محتوایی وبلاگ‌های قرآنی به قلم و نحوه نگارش بلاگرها برمی‌گردد و با توجه به اینکه وبلاگ‌نویسی قلم خاص خودش را دارد و در حقیقت هنر است، بلاگران قرآنی واقعاً در نگارش مفاهیم قرآنی نیاز به راهنمایی دارند و باید افرادی متخصص این بلاگران را آموزش بدهد.

دامن نزدن به شبهات قرآنی

بلاگر وبلاگ «از قرآن بپرس» ادامه داد: همچنین از دیگر ضعف‌های موجود در وبلاگ‌های قرآنی می‌توان به این نکته اشاره کرد که بعضی از بلاگران علاقه‌مند هستند که به شبهات که در زمینه مفاهیم قرآنی وجود دارد دامن بزنند و نیز نداشتن تخصص در مفاهیم قرآنی هم به این امر کمک می‌کند.

فعالیت بلاگران در کنار سازمان‌ها

این کارشناس ارشد قرآن و معارف با تأکید بر این نکته که هر فرد سازمان و نهادی که می‌تواند در ارتقاء وبلاگ‌های قرآنی مؤثر باشد باید اقدام کند، یادآور شد: هر سازمان و نهادی که در عرصه مفاهیم قرآنی فعالیت می‌کند و حتی تک‌تک بلاگران قرآنی که می‌توانند گامی برای وبلاگ‌های قرآنی بردارند باید اقدام کنند و همان‌طور که اشاره کردم نباید حمایت سازمان‌ها باعث شود که آزادی که خاص فضای مجازی است به انحصار سازمانها و نهادها درآید و وبلاگ‌ها شکلی رسمی به خود بگیرند.

 گستردگی مفاهیم قرآنی
قرآن به دو بخش «علوم قرآن» و «معارف قرآن» دسته‌بندی می‌شود که متأسفانه بلاگران هیچ توجهی به این نکته نکرده و تفاوتی بین وبلاگ‌های قرآنی و وبلاگ‌های مذهبی و مهدوی قائل نیستند

موضوع‌بندی وبلاگ‌های قرآنی

مدیر سایت «کانون گفتمان قرآنی» افزود: وبلاگ‌های قرآنی باید موضوع‌بندی شوند و از وبلاگ‌های مذهبی متفاوت باشند زیرا قرآن به دو بخش «علوم قرآن» و «معارف قرآن» دسته‌بندی می‌شود که متأسفانه بلاگران هیچ توجهی به این نکته نکرده و تفاوتی بین وبلاگ‌های قرآنی و وبلاگ‌های مذهبی و مهدوی قائل نیستند و این وظیفه سازمان‌ها و نهادها بوده که بلاگران را راهنمایی کنند تا بتوانند مفاهیم قرآنی را از مفاهیم مذهبی و مهدوی تفکیک کنند.

منبع: www.iqna.ir






::: سه شنبه 85/12/8 ::: ساعت 9:6 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
نظرات شما: نظر