یک گرافیست: همخوان نبودن قالب وبلاگ قرآنی با محتوا، باعث تضاد در ذهن مخاطب میشود | ||||
گروه وبلاگ: همخوان نبودن قالب یک وبلاگ قرآنی با محتوای آن باعث ایجاد تضاد در ذهن مخاطب شده که علاوه بر دور کردن مخاطب از وبلاگ، از تأثیرگذاری آن نیز میکاهد. «زهره بیگی» گرافیست و طراح وب در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، با ذکر این نکته که وبلاگ قرآنی ضرورتاً قالبی مذهبی را نمیطلبد، گفت: باید این نکته را در نظر گرفت که همانگونه که نیازی نیست که وبلاگ قرآنی حتما قالبی قرآنی داشتهباشد، هر قالبی را نیز نمیتوان برای وبلاگهای قرآنی درنظر گرفت. ایجاد ارتباط قالب و محتوای وبلاگ قرآنی وی در ادامه یادآور شد: همخوان نبودن قالب و محتوای قرآنی باعث ایجاد تضادی میشود که نهتنها از تأثیرگذاری وبلاگ میکاهد، بلکه مخاطب را نیز آزار میدهد و بهتر آن بوده که اگر قالبی که استفاده میشود مذهبی نیست، حداقل ساده باشد تا بتواند با محتوای قرآنی موجود در وبلاگ ارتباط برقرار کند.
اهمیت نمادها در طراحی قالبهای قرآنی «بیگی» ضمن اشاره به تأثیرگذاری نمادها در طراحی قالب وبلاگهای مذهبی، خاطرنشان کرد: استفاده از نماد در طراحی قالبهای قرآنی و مذهبی به نوع قالب و اینکه نمادی که استفاده میشود چه مفهومی را میخواهد منتقل کند بستگی دارد. استفاده از نمادهای جدید در طراحی قالبهای قرآنی این گرافیست استفاده از نمادهای کلیشهای در طراحی قالبهای قرآنی کاری تکراری و بهدور از جذابیت برای مخاطب برشمرد و اظهار کرد: استفاده از نمادهای کلیشهای به اندازهای در طراحی قالبها رایج شده که جذابیت خود را برای مخاطبان از دست داده و برای رسیدن به قالبهای قرآنی باید به فکر نمادهای تازهای بود که بتواند مفاهیم قرآنی را به درستی منتقل کند. القای مفاهیم از طریق نمادهای قرآنی وی در ادامه افزود: اینکه نمادی که در طراحی قالب استفاده میشود چقدر با نوع قالب مرتبط باشد و به چه میزان بتواند با مخاطب برای القای مفاهیم ارتباط برقرار کند امری بسیار مهم است و نقش آن را نباید در بالا بردن تأثیرگذاری وبلاگ بر مخاطبانش نادیده گرفت.
استفاده از مفاهیم معنوی نقوش اسلیمی «بیگی» دربارهی حضور نقشهای اسلیمی در طراحی قالبهای قرآنی بیان کرد: نقشهای اسلیمی تا حدود زیادی نشانگر مفاهیم معنوی هستند و هرکدام از این نقوش تداعیکنندهی مفهومی معنوی بهجز مفهوم ظاهری است که قصد انتقال آن را دارند. این گرافیست با اشاره به اینکه نقوش اسلیمی میتواند منبع الهام خوبی برای طراحان وب باشد، افزود: طراحان وب باید از نقشهای اسلیمی برای طراحی قالب الهام بگیرند و سعی کنند این مفاهیم را بهگونهای ساده در طراحیهای خود به کار ببرند تا مخاطبان سادهتر با نقشهای اسلیمی ارتباط برقرار کنند. نقوش اسلیمی منبع الهام برای طراحان وب وی نقوش اسلیمی را یادآور فضاهای معنوی برای مخاطبان دانست و اظهار داشت: کمتر کسی را میتوان یافت که با دیدن یک کاشی آبی فیروزهای منقوش با خطوط اسلیمی به یاد مساجد نیافتد و این امر به این دلیل بوده که با ورود اسلام به ایران ساخت مساجد و بناهای معنوی که از نقشهای اسلیمی در طراحیهای خود استفاده کردهاند رواج پیدا کرد و نقوش اسلیمی ریشه در فرهنگ ایرانی ما دارد. |
نظرات شما: نظر