گروه وبلاگ: «در قرن نهم معروفترین و جامعترین کتاب در علوم قرآنى کتاب «الاتقان» فیعلوم القرآن، بر دستبرومند جلال الدین سیوطى(متوفاى 911) نوشته شد.»
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، وبلاگ «قرآننویس» یکی از وبلاگهای سرویسدهنده بلاگفا است که در چهارمین پست خود «پیشینه علوم قرآنی» را بهروز کردهاست.
بلاگر «قرآننویس» این مطلب را که با نام «مباحث فی علوم القرآن» از دکتر صبحى صالح، استاد علوم اسلامى در دانشگاه لبنان، در این پست آوردهاست.
وبلاگ «قرآننویس»
بلاگر مینویسد: «بحث درباره قرآن و شناخت مسایل مختلف آن، از همان دوران نخست مطرحبوده و همواره در طول تاریخ، بزرگان و دانشپژوهان در این زمینه به بحث و گفتگو نشسته و آثار نفیس و گرانبهایى از خود به یادگار گذاردهاند و اینمطالعات پیوسته ادامه دارد.»
احمد کریمی بلاگر «قرآننویس» بر پایه مدارک موجود، اولین کسى که درباره قرآن به بحث نشست و گفت و گو آغاز کرد را یحیى بن یعمر معرفی کرده و نوشتهاست: «یحیى بن یعمر شاگرد برومند ابوالاسود دؤلى (متوفاى 89) بود. نام برده کتابى در فن قرائت قرآن، در روستاى واسط، نگاشته که شامل انواع قرائتهاىمختلف آن دوره است. سپس حسن بصرى (متوفاى 110) کتابى در عدد آیات قرآن نوشت.»
بلاگر در ادامه مینویسد: «نویسندگان و آثار دیگر موجود در این زمینه به ترتیب ظهور، عبارتند از: عبد الله بن عامر یحصبى(متوفاى 118) رسالهاى در اختلاف مصاحف عثمانى و نیز رساله دیگرى در وقف و وصل در قرآن نوشتهاست و شیبة بن نصاح مدنى (متوفاى 130) کتاب «الوقوف» را نگاشت. آبان بن تغلب(متوفاى 141) نخستینکسى است که پس از یحیى بن یعمر در فن قرائات کتاب نوشت.»