گروه ادب: نشست تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی با حضور معاون پژوهشی سازمان دارالقرآن الکریم و جمعی از ناشران قرآنی در محل سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد.
|
نشست تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی در سازمان دارالقرآن الکریم |
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) «مرتضی آخوندی» مدیر نشر دارالکتب الاسلامیه و مدیر این جلسه در ابتدای این نشست با تأکید بر ضرورت تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی و با اشاره به نام این اتحادیه به ناشران قرآن و عترت گفت: ناشران قرآنی باید با شرکت و حضور جمعی از ناشران مذهبی تشکیل شود و موضوع عترت در این اتحادیه در کنار نام قرآن قرار گیرد.
وی افزود: برای شکلگیری این اتحادیه نخست باید اساسنامه در بین ناشران قرآنی مطرح و اهداف تشکیل این اتحادیه بررسی شود و باتوجه به حضور و ترویج فرهنگ قرآنی در حوزهی نشر، در نام این اتحادیه یک دقت اساسی صورت گیرد.
مدیر نشر دارالکتبالاسلامیه با اعتقاد به اینکه اتحادیهی ناشران قرآن نباید توجه خود را تنها معطوف به ناشرانی کند که تنها در زمینهی چاپ قرآن فعالیت میکنند، بیان کرد: علوم قرآنی مباحث گستردهای مانند صرف و نحو، معانی و بیان، تفسیر و ترجمه را شامل میشود و به منظور نشر ارزشهای قرآن کریم اتحادیه باید تمامی جنبهها را در نظر بگیرد.
«احمد حاجیشریف» معاون پژوهشی سازمان دارالقرآن الکریم نیز در این نشست با اشاره به حمایت این سازمان از تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی یادآوری کرد: آنچه امروز حائز اهمیت است تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی و انجام بخشی از کارهای مربوط به آن است و پس از تشکیل این اتحادیه وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان دارالقرآنالکریم از انجام تمامی حمایتهای لازم کوتاهی نخواهند کرد.
معاونسازماندارالقرآنالکریم: |
این اتحادیه باید به گونهای عمل کند حتی توان دستور دادن به دولت را داشته باشد و بتواند نمایندهای برای تمامی ناشران قرآنی کشور باشد |
وی افزود: اتحادیهی ناشران قرآنی باید در آغاز به حمایتهای دستگاههای دولتی بسنده نکند و تنها به دولت به عنوان یک ناظر نگاه کند.
حاجی شریف باتوجه به قدرت اجرایی اتحادیهی ناشران قرآنی بیان کرد: این اتحادیه باید به گونهای عمل کند که حتی توان دستور دادن به دولت را داشته باشد و بتواند نمایندهای برای تمامی ناشران قرآنی در سراسر کشور باشد.
«حسن تفکری» مدیر نشر سازمان دارالقرآنالکریم سخنران بعدی این نشست بود که با توجه به اهداف تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی تصریح کرد: اهداف اتحادیهی ناشران قرآنی باید با حضور اعضا مشخص شود و این موضوع که این اتحادیه باید متشکل از ناشران مذهبی باشد یا ناشرانی که فقط در کار قرآن هستند، در بحث اهداف اتحادیهی ناشران قرآنی مشخص شود.
«ناصر بابامحمدی» مدیرعامل نشر «اسوه» از دیگران ناشران قرآنی شرکتکننده در این نشست دربارهی برخی مسائل مطرحشده در اساسنامه گفت: در اساسنامهی تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی باید تمام مسائل حقوقی و قانونی به طور واضح، مطرح و در این اساسنامه ذکر شود.
وی افزود: پس از این نشست باید اساسنامه برای ناشران قرآنی ارسال و در 15 روز آینده با پیشنهادهای جدید، این اساسنامه بررسی شود.
مدیرعامل نشر اسوه در پایان تصریح کرد: هر تشکل یا اتحادیهای، نباید نگران تأمین سرمایه باشد و ناشران قرآنی از لحاظ مالی در تشکیل اتحادیه توانمند هستند.
مدیرنشراسوه: |
در اساسنامهی تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی باید تمام مسائل حقوقی و قانونی به طور واضح، مطرح و در این اساسنامه ذکرشود |
در پایان این نشست نیز حجتالاسلام «صفیخانی» مدیرکل مراکز قرآنی سازمان دارالقرآنالکریم دربارهی برخی کارهای انجامشده در زمینهی تشکیل اتحادیهی ناشران قرآن گفت: برای تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی ابتدا مکاتبهای با سازمان اسناد کشور صورت گرفت و قرار بر این شد مراکز و مؤسساتی در هریک از استانها به صورت اتحادیهی استانی تشکیل شوند.
وی تصریح کرد: پس از این مرحله اتحادیهی مرکزی و پس از آن اتحادیهی کشوری تشکیل میشود و مجوز برای تشکیل این اتحادیه صادر خواهد شد.
در این نشست اساسنامهی تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی کشور تدوین و اهداف هستهی مرکزی این اتحادیه بیان شد.
یادآوری میشود دومین جلسهی اتحادیهی ناشران قرآنی با تعداد بیشتری از ناشران در آیندهی نزدیک برگزار میشود.
در این جلسه همچنین از گروه ادب خبرگزاری ایکنا به دلیل پیگیری و گفتوگو با مسوولان فرهنگی در جهت تشکیل اتحادیهی ناشران قرآنی تقدیر شد. |