افزایش سهم قرآن در فضای مجازی | ||||
گروه وبلاگ: با استفاده از قابلیتهای فضای مجازی میتوان از طریق ایجاد وبلاگها و وبسایتهای دینی و قرآنی در این فضا نور افشانی کرده و فضا را برای معاندان تنگ کرد. به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، محمد هاشم نعمتاللهی؛ مسئول کارگاه آموزش وبلاگنویسی قرآنی در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، ضمن بیان مطلب فوق گفت: متأسفانه تفکر غلطی در جامعه ما درباره تکنولوژیهای نوینی مانند اینترنت وجود دارد که برگرفته از دیدگاههای محدود و بسته وابسته به این حوزه است. این دیدگاه نیز برگرفته از حضور کمرنگ ما در فضای مجازی است. ما وقتی مفهوم تاریکی را تعریف میکنیم، نبود نور را معادل با تاریکی میدانیم. بنابراین از تاریکی بیرون میآییم و فرار میکنیم که این راه درست و منطقی نیست. وی تصریح کرد: ما میتوانیم با استفاده از قابلیتهای این فضا و ایجاد وبلاگ، وب سایت و کانون گفتمان در مکانهایی که افراد معاند رخنه کردهاند، وارد شویم و این فضا را با نور افشانی خود امن و روشن کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از جوانهای ما سؤال و نیاز دارند و از طرفی دسترسی به منابع پاسخدهنده ندارند، ما میتوانیم در این فضا این امکان را به وجود بیاوریم. حضور ما در فضای مجازی و استفاده از قابلیتهای این فضا اولاً فضا را برای معاندان و مغرضان تنگ خواهدکرد و در مرحله دوم بستر گفتمانی را برای پاسخگویی به نیاز مخاطبان فراهم خواهدکرد. نعمتاللهی حضور بلاگران قرآنی را در این فضا مؤثر دانست و گفت: بلاگران و فعالان قرآنی با ایجاد وبلاگهای مؤثر نقش مهمی را در گسترش فرهنگ قرآنی، مسئله انتظار و ظهور منجی و در نهایت کمک به نورافشانی در فضای مجازی ایفا میکنند. مسئول غرفه آموزش وبلاگنویسی قرآنی در پانزدهمین نمایشگاه بین اللمللی قرآن کریم درباره راههای جلوگیری از تولید محتواهای شبههناک در فضای مجازی گفت: ما در پایگاه پرسمان قرآنی لینک ثبت شناسه دانشپژوهان قرآنی ایجاد کردیم. وی در ادامه گفت: افراد علاقهمند به تولید محتوای صحیح دینی و قرآنی میتوانند از این طریق و نیز بانک اطلاعات قرآنی که شامل محتواهای صحیح تولید شده در حوزه مفاهیم قرآنی است، استفاده کرده و از این طریق پاسخ پرسشهای شبههبرانگیز خود را دریافت کنند. بلاگر «عصمت» همچنین ضمن مردود دانستن نگاه حذفی در این زمینه گفت: من به هیچ وجه به نگاه حذفی با سایتها و وبلاگهای شبهه ساز اعتقاد ندارم. ما باید از طریق ایجاد بستر گفتوگو به طور منطقی و صحیح به این پرسشها پاسخ دهیم.
وی ادامه داد: ما میتوانیم از طریق کانون گفتمانهای قرآنی محیط را برای شبههسازان ناامن کنیم. اما برخورد حذفی با اینگونه محتواها از طریق هک کردن و ... مؤثر نبوده و سبب میشود تا بهطور مثال بلاگر در مرتبه بعدی با نام دیگر و دامنه مطالب بیشتر و البته عزم قویتر وارد این فضا شده و تولید محتوای شبهه ناک کند. بلاگر «قرآنبلاگ» در ادامه عدم شناسایی نیاز مخاطبان را یکی از دلایل تکراری بودن محتواهای قرآنی دانست و افزود: ما نیازها را شناسایی نکردیم و با زمان و افراد جلو نرفتیم، بنابراین دچار رکود شدیم. ما از نظر محتوا شاید کمتر دچار مشکل باشیم، چراکه محتواهای غنی در زمینه تفاسیر، ترجمه و ... موجود است، اما شناسایی نیازها به خوبی صورت نگرفته و فضای مجازی دچار مشکلی به نام کپی برداری از مطالب و تکراری بودن محتوا شدهاست. |
نظرات شما: نظر