گروه خبرنگاران افتخاری / خلیل منصوری: سیمای جمهوری اسلامی به عنوان دانشگاهی در دسترس همگان، باید بهترین ابزار برای انتقال مفاهیم قرآنی و دینی به اقشار مختلف جامعه باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین «محمدرضا طباطبایی» کارشناس امور خانواده در بخش مشاوره قرآنی نمایشگاه در گفتوگو با خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) ضمن اعلام این مطلب افزود: از آن جایی که رسانه ملی در همه جا حضور دارد و به شکل مهمان ناخوانده و بیش در نقش متکلم وحده سخن میگوید و همگان شنونده مطالب و محتوا و بیننده رفتارهای آن هستند، در فرهنگ عمومی جامعه نقش تأثیرگذاری دارد.
وی گفت: امام خمینی (ره) همیشه خواستار این بوده تا رادیو و تلویزیون نقش حساس و مهم خود را به بهترین شکل ایفا کند و حتی در بخشی از وصیتنامه به مسایل این رسانه همگانی پرداخته است.
یک کارشناس قرآنی: |
در ماه رمضان بیشتری مردم علاقهمند آن هستند تا از اطلاعات قرآنی و مفاهیم دینی بهرهمند شوند که به صورت دیداری و شنیداری به آنان انتقال مییابد. این ماه بهترین فرصت است تا در این حوزه کارهای جدی و متقنی صورت پذیرد و مردم نیز چون در این ماه گرایش و عطش خاصی به این مفاهیم دارند ساعات وقت میگذارند و به مطالب آن توجه میکنند. |
حجتالاسلاموالمسلمین طباطبایی با اشاره به نقش کنونی تلویزیون گفت: این رسانه در حال حاضر با حضور وسایل ارتباطی دیگر چون اینترنت هنوز حرف اول را میزند و مردم در کلاس درس آن شرکت میکنند و ساعتها از گفتهها و رفتارهای آن بهرهمند میشوند و الگو میگیرند. از این رو باید در تهیه و تدوین برنامه دقت بسیاری به عمل آید.
وی گفت: در ماه رمضان بیشتری مردم علاقهمند آن هستند تا از اطلاعات قرآنی و مفاهیم دینی بهرهمند شوند که به صورت دیداری و شنیداری به آنان انتقال مییابد. این ماه بهترین فرصت است تا در این حوزه کارهای جدی و متقنی صورت پذیرد و مردم نیز چون در این ماه گرایش و عطش خاصی به این مفاهیم دارند ساعات وقت میگذارند و به مطالب آن توجه میکنند.
کارشناس و مشاوره امور خانواده گفت: بر خلاف انتظار مجموعه سیاستهای صدا و سیما در این بخش شتابزده و در دقیقه نود است. با آن که میدانند که هر سال ماه رمضانی است و این ماه مناسبت خوبی است که برنامه ویژه باید برای آن تهیه شود، با این همه برنامهریزی به گونه است که این مهم را نادیده میگیرد و شتابزده فیلمها و یا گزارشها و مطالب تهیه و تدوین میشود که گاه به جای آن که کمکی به امور دینی و تقویت آن بکند خود شبهات و مسایلی را درجامعه دامن میزند.
وی گفت: در همین روزها در نمایشگاه از کارشناسان و حتی مردم درباره مسایل دینی و مفاهیم قرآنی پرسشهایی میشود که هر یک بدون بررسیهای کارشناسی میتواند مخرب باشد. برخی از پرسشها در حوزههای خانواده و یا مسایل جنسیتی به گونهای است که باید با بررسیهای کارشناسانه تهیه و پخش شود.
حجتالاسلاموالمسلمین«محمدرضاطباطبایی»: |
به نظر میرسد که بیشتر تهیهکنندگان در ماه رمضان و جاذبه قرآنی آن برای مردم در اندیشه پر کردن زمان و وقت برنامه هستند. از این رو بی کارشناسی علمی برنامهها تهیه و پخش میشود.
|
وی افزود: به نظر میرسد که بیشتر تهیهکنندگان در ماه رمضان و جاذبه قرآنی آن برای مردم در اندیشه پر کردن زمان و وقت برنامه هستند. از این رو بی کارشناسی علمی برنامهها تهیه و پخش میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین طباطبایی با اشاره به پرسشها و مشاورههای بازدیدکنندگان گفت: بسیاری از پرسشها از سوی کسانی مطرح میشود که با دیدن و یا شنیدن برنامهای در سیما و صدا دچار مشکل شدهاند و برای حل آن به نمایشگاه میآیند. البته ایجاد پرسش و شبهه برای کسب علم و دانش و تحقیق خوب است ولی به گونهای باشد که مخاطبان در پایان هر برنامهای به حل مشکل بپردازد. |