گروه وبلاگ: در بخش اول این مقاله به بررسی چندین بازی که با استفاده از تکنیک عملیات روانی بر علیه اسلام تبلیغ میکند پرداختیم. در ادامه بررسی و تحلیل بازهای دیگر که از همین تکنیک استفاده کردهاند میآید.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، در بازی رایانهای delta force: black hawk down: team sabre برای مبارزه با تروریستها به کشورهای مختلف سر میزنید.
در یکی از مراحل این بازی که در سال 2005 میلادی اتفاق میافتد، شما برای مبارزه با تروریستها به ایران حمله میکنید. این بخش از بازی سه مرحله دارد: در یک مرحله به جزیره خارک حمله میکنید و در مرحله دیگر به یک پایانه نفتی در خلیج فارس که نیروهای نظامی از آنجا محافظت میکنند حمله میکنید. در این مرحله علاوه برگشتن نیروهای نظامی کلاسیک با نیروهای لباس شخصی مواجه میشوید که در کنار نیروهای کلاسیکاند(که به نظر میرسد بیانگر نیروهای بسیج مردمی ایران است).
شرکت conflict
هر چند که این شرکت تاکنون فقط چهار بازی با نامهای:
1.confict desert Storm;
2. back to Baghdad;
3.conflict Vietnam;
4. conflict global storm.
به بازار ارائه داده است ولی به علت ارائه گرافیک بسیار جذاب و استفاده از تاکتیکهای واقعی جنگ، و... توانسته جایگاه خاصی در میان دوستداران بازیهای جنگی پیدا کند. در این بازیها بازیگر به جای هدایت یک نفر هدایت یک تیم چهار نفره را بر عهده دارد که هر کدام از این چهار نفر یک تخصص دارند مانند فرمانده، تک تیرانداز، تیربارچی و تخریبچی که هر کدام به سلاح مورد نیاز خود مجهزند. کاربر میتواند در طول بازی نقش خود را عوض و یکی از اعضای چهار نفره تیم را انتخاب کند و هدایت بقیه تیم را بر عهده بگیرد. شاید به جرات بتوان گفت واقعیترین و شبیهترین بازی به فضای واقعی جنگ باشد. کاربر برای پیروزی مجبور است خواسته یا ناخواسته اصول تاکتیکی را رعایت کند. اصولی چون جهتیابی و نقشهخوانی، رعایت استتار و اختفا، عملیات کمین و ضدکمین، استفاده از آرایشهای صحیح، انتخاب بهترین نوع پیشروی و چگونگی پیشروی مانند حالت آتش و حرکت، آتش و فریب و بسیاری از اصول نظامی دیگر.
در بازی conflict desert Storm کاربر در نقش نیروی دلتای امریکا و یا نیروی اس.آ.اس انگلیس وارد عراق شده و بازی میکند.
در بازی back to baghdad، کاربر در 28 جولای 1990 به یک دوره آموزش اعزام میشود و پس از آن در 2آگوست 1990 به مرز میان کویت و عراق اعزام میشود و با گذراندن مراحل گوناگون ماموریتهای مختلفی از قبیل نابود کردن مراکز نظامی، فرودگاههای نظامی، سایتهای موشکی و... را اجرا میکند. در دو مرحله باید موشکهای اسکاد را که به سمت رژیم صهیونیستی نشانه رفته قبل از شلیک نابود شود. در مرحله چهارم در 19 ژانویه 1991 باید تعداد زیادی از موشکهای سیار اسکاد عراق را که در شمال غرب بزرگراه شماره 10عراق نزدیک شهر القائم مستقر شده قبل از شلیک به سمت رژیم صهیونیستی نابود شود. یا در 28 فوریه 1991 وارد جنوب بغداد شود و پس از یافتن مسیر ورودی یک کارخانه و عبور از چند لایه حفاظتی وارد کارخانه شود. این کارخانه محل تولید سلاحهای اتمی و رادیو اکتیویته است و در نهایت مقداری پلوتونیم تولید شده را پیدا کرده و همچنین یک موشک را که کلاهک آن باز شده و احتمالا قرار است به یک کلاهک هستهای مجهز شود نابود کند.
تولید سلاحهای کشتار جمعی بارها از سوی امریکا علیه دولت عراق مطرح شد و به همین دلیل نیز به این کشور حمله شد ولی هیچگاه شواهدی دال بر این موضوع ارائه نشد بلکه ثابت شد دروغ و بهانهای بود برای توجیه افکار عمومی برای حمله به عراق. اکنون نیز دروغ بزرگی علیه ایران یعنی سعی در تولید سلاح هستهای مطرح است. بازی حمله به ایران، به منظور توجیه افکار عمومی توسط شرکت کوماوار ساخته شده است.
در بازی Conflict Vietnam، کاربر در نقش نیروهای امریکا در نبرد ویتنام شرکت میکند. در بازی Conflict Global Storm کاربر در نقش سرباز امریکایی به عنوان نیروی ضدترور بینالمللی در سرتاسر جهان به مبارزه با تروریستها میپردازد.
با دقت در مطالب ذکر شده میتوان فهمید که رسانه نوظهور بازیهای رایانهای با توانمندیها و ویژگیهای خاص خود به عنوان ابزاری نوین برای عملیات روانی و قدرت نرم دشمن تبدیل شدهاند. سربازان رایانهای بیهیچگونه حساسیت، نظارت و کنترل تا عمق خانههایمان نفوذ میکنند.!
منبع: فصلنامه عملیات روانی/مهدی حقوردی طاقانکی |