سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سخت‏ترین گناهان گناهى بود که گناهکار آن را سبک شمارد . [نهج البلاغه]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

تداوم انس با قرآن بعد از ماه رمضان؛ چرا و چگونه؟
یک قاری بین‌المللی: فرهنگ انس با قرآن باید به نیازهای اولیه جامعه تبدیل شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: باید در کشور زمینه‌ای ایجاد شود تا ارتباط با قرآن در هر شکلی جزء ضروریات و اصول زندگی روزانه مردم باشد.

مهدی قره‌شیخ‌لو - قاری بین‌المللی

«مهدی قره‌شیخ‌لو» معاون ارتباطات و پشتیبانی سازمان دارالقرآن الکریم و قاری بین‌المللی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این مطلب و در پاسخ به این پرسش که دلیل عدم انس با قرآن و غفلت جوانان از قرآن را در چه می‌دانید، اظهار کرد: ما در ابتدا باید تعریف مشخصی از انس با قرآن داشته باشیم، به نظر من باید در کشور زمینه‌ای ایجاد شود تا ارتباط با قرآن در هر شکلی جزء ضروریات و اصول زندگی روزانه ما باشد، اعتقاد من این است که جوانان از قرآن غافل نیستند بلکه در تأثیرگذاری و ارایه راه‌کار برای جذب مردم به قرآن از جانب مسئولان کم‌کاری صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: زمانی که مسئول دارالقرآن در یکی از دانشگاه‌ها بودم یکی از دانشجویان معتقد بود هرگاه تبلیغاتی در سطح دانشگاه درباره قرآن دیده می‌شود در زمینه روخوانی، تجوید، صوت‌ولحن و یا مراسم شبی با قرآن است و از انواع راه‌های ارتباط با قرآن خبری نیست.

ارایه مباحث قرآنی باید عامه‌فهم باشد

قره‌شیخ‌لو تصریح کرد: ما باید بحث‌های قرآنی را طوری معرفی کنیم که برای عموم قابل استفاده باشد، مگر چه تعدادی از مردم توانایی قاری و یا مفسر شدن را دارند، عبارات قرآن هم تقسیم‌بندی شده است و تنها ویژه قشر خاصی نیست به طور مثال «یا ایها الناس» که برای همه مردم و «یا ایها الذین امنو»، «هدی للمومنین» و «هدی للناس» را در آیات می‌بینیم بنابراین برای عموم باید فضاسازی و زمینه‌سازی کنیم تا بتوانند به نحو احسن از آیات قرآن استفاده کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: همه ما در شبانه روز برای مواردی مانند کار، تحصیل، خانواده و تفریح که به طور تقریبی اصل هستند یک وقت مشخص و تعریف شده‌ای داریم، آیا قرآن هم این جایگاه را دارد، اگر قرآن به اصل در زندگی تبدیل شود، انس با قرآن ایجاد می‌شود.

این قاری بین‌المللی اظهار کرد: سازمان‌های قرآنی باید تلاش کنند و احساس نیاز به قرآن را میان مردم ایجاد کنند تا مردم بدانند راه‌کارهای رفع بسیاری از مشکلات و معضلاتی که جامعه ما را گرفتار کرده است در قرآن ذکر شده و به‌تبع مردم علاقه بیشتر و ارتباط بهتری با قرآن کریم پیدا می‌کنند.

  معاون ارتباطات و پشتیبانی سازمان دارالقرآن الکریم:
به طور کلی قرآن باید به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی برنامه سازان صداوسیما مطرح شود، رسانه ملی با ساختن فیلم‌های خوب و منطبق بر مضامین قرآنی و مسابقات فرهنگی متنوع با موضوعات قرآنی می‌تواند در فضای کلی کشور بسیار مؤثر واقع شود.

قره‌شیخ‌لو عنوان کرد: یکی از ویژگی‌هایی که در قرآن ذکر شده، صداقت است و به قول قرآن تنها گروهی که بی‌واسطه وارد بهشت می‌شوند گروه «صادقین» هستند اما باید بررسی کنیم این مفهوم تا چه حد در جامعه ما عملی شده است.

وی در ادامه افزود: عبارات زیادی در قرآن داریم که می‌شود به صورت کلیدی و شعار مورد استفاده قرار گیرد مانند«من عمل صالحا فلنفسه و من عصی فعلیها» اگر خوبی کنید به خودتان کرده‌اید و اگر بدی کنید باز هم به خودتان کرده‌اید، اگر همین عبارت در جامعه ما فرهنگ شود و این شعار در ذهن‌ ما جاری باشد در صورت خوبی کردن، مغرور نمی‌شویم و به دلیل دانستن انعکاس فعل بد، از انجام آن عمل منصرف خواهیم شد.

معاون ارتباطات و پشتیبانی سازمان دارالقرآن الکریم تاکید کرد: در صورتی که قرآن را در زندگی به اصل تبدیل کنیم و با ایجاد ارتباط کاربردی با آن، احساس راه گشایی آیات، تعالیم و دستورات قرآنی را در زندگیمان داشته باشیم با قرآن مأنوس‌تر خواهیم شد و این مطلب نیازمند فضاسازی، آموزش و زمینه‌سازی توسط متولیانی مانند سازمان‌های قرآنی و فرهنگی کشور است.

الگوسازی قرآنی وظیفه رسانه ملی است

وی در جواب به این سئوال که نقش رسانه‌ ملی، سخنرانان و وعاظ مذهبی در تداوم‌بخشی به انس جامعه با قرآن چیست، تاکید کرد: درباره رسانه ملی بحث بسیار است و رسانه ملی خیلی بیشتر از این حد باید برای قرآن وقت بگذارد، یکی از دغدغه‌های ما قرآنی‌ها این است که چه‌قدر فضاسازی و فرهنگ‌سازی قرآنی برای مردم و به ویژه جوانان کرده‌ایم که انتظار داریم جوانان هم به این سمت و سو کشیده شوند.

معاون ارتباطات و پشتیبانی سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه افزود: به طور مثال فضاسازی ورزشی در رسانه قابل مقایسه با فضاسازی قرآنی نیست، در تمام شبکه‌های ما در ساعات مختلف اخبار ورزشی نه‌چندان مفید دیده می‌شود و در مقابل، رسانه ما چه‌قدر اخبار، اطلاع‌رسانی و الگوسازی قرآنی دارد.

این قاری بین‌المللی عنوان کرد: صداوسیما به عنوان رسانه‌ای که بیشترین نقش را در فرهنگ‌سازی دارد همان‌طور که خود را یار سیزدهم فوتبال معرفی می‌کند باید در زمینه مسائل قرآنی هم فعالیت و در این راستا کمک کند به طور مثال ما برای تبلیغات برنامه‌های قرآنی با وجود محدودیت بودجه، متاسفانه ملزم به پرداخت هزینه‌های گزاف به صداوسیما هستیم.

وی افزود: بخشی از فعالیت‌های رسانه ملی در سال‌های گذشته مانند راه‌اندازی شبکه قرآن سیما و رادیو قرآن را نباید نادیده گرفت که بسیار هم مفید بوده اما مشکل این‌جاست که نباید تمام فعالیت‌های قرآنی را به شبکه قرآن ارجاع داد بلکه قرآن برای تمامی شبکه‌ها است.

قره‌شیخ‌لو تاکید کرد: به طور کلی قرآن باید به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی برنامه‌سازان صداوسیما مطرح شود، رسانه ملی با ساختن فیلم‌های خوب و منطبق بر مضامین قرآنی و مسابقات فرهنگی متنوع با موضوعات قرآنی می‌تواند در فضای کلی کشور مؤثر واقع شود.

 مهدی قره‌شیخ‌لو:
سخنرانان هم در جای خودشان مؤثرند، این که مطالبی مطابق با نیاز روز ارائه دهند و به دنبال آن در جوانان نیاز به قرآن به عنوان اصل در زندگی را ایجاد کنند و آیات کاربردی قرآن در ارتباطات اجتماعی، خانوادگی و مسائل شغلی را به مردم بشناسانند در نتیجه در ایجاد انس با قرآن قدم مؤثری برداشتند.

آیات قرآن به صورت کاربردی به مردم عرضه شود

وی درباره نقش سخنرانان مذهبی در ایجاد انس با قرآن میان مردم گفت: سخنرانان هم در جای خودشان مؤثرند، این که مطالبی مطابق با نیاز روز ارائه دهند و به دنبال آن در جوانان نیاز به قرآن به عنوان اصل در زندگی را ایجاد کنند و آیات کاربردی قرآن در زمینه ارتباطات اجتماعی، خانوادگی و مسائل شغلی را به مردم بشناسانند در نتیجه در ایجاد انس با قرآن قدم مؤثری برداشته‌اند.

معاون ارتباطات و پشتیبانی سازمان دارالقرآن الکریم یادآور شد: به خاطر می‌آورم در مراسم معارفه‌ای برای تلاوت قرآن به دنبال آیاتی درباره موضوع مربوطه می‌گشتم، آیاتی از قرآن درباره حضرت موسی و مأموریتش در قبال فرعون و شروط مسئولیت اشاره‌شده از جمله «شرح‌صدر» را که از شرایط یک مدیر توانمند است به خاطر آوردم و فکر کردم مسئولان ما چه‌قدر شرایط مدیر را از دیدگاه قرآن برای مدیران تبیین کرده‌اند.

وی با ذکر خاطره‌ای دیگر از تلاوتش در بانک مرکزی و در حضور رئیس جمهور افزود: در آن زمان آیاتی را که ویژه امور مالی است و در سوره حضرت یوسف درباره خزانه‌داری وی به دلیل ویژگی‌های امانت‌داری، علیم و دانا بودن ایشان آمده است، تلاوت کردم.

قره‌شیخ‌لو در پایان تاکید کرد: باید بدانیم در قرآن بسیار موارد کاربردی وجود دارد که در صورت ترویج و گسترش، فضای قرآنی را در کشور تقویت می‌کند.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/9/6 ::: ساعت 12:54 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر