به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) دکتر محمود احمدینژاد، رئس جمهور کشورمان، امروز سهشنبه با حضور در مراسم افتتاحیه اولین اجلاس رؤسای قوه قضاییه کشورهای اسلامی، با تشکر از شرکت مقامات عالیرتبه قضایی داخلی و خارجی و دیگر میهمانان این اجلاس اظهار کرد: اساس قضا بر عدالت است و قضا پاسداری از عدالت را عهدهدار است.
وی گفت: عدالت منحصر به تشریع نیست، بلکه اساس تکوین است و در تکوین، بیان عدالت در تشریع آمده است.
احمدینژاد بیان داشت: بسط عدالت و اقامه قسط یک فریضه الهی و اعلی مقصد انبیاء الهی است که کلید همه خیرات و برکات است.
وی ادامه داد: به حکم وظیفه دینی و انسانی، همه ما باید سهمی در برپایی عدالت جهانی، یعنی عدالت در اقتصاد، مدیریت، سیاست، قضاوت، تقنین، و سایر زمینهها ایفا کنیم؛ بدون تردید مصلح کل و انسان کامل که فرزند پیامبر عظیمالشأن اسلام و مأموریت برپایی عدالت جهانی را عهدهدار است، خواهد آمد و عدالت در جامعه بشری به صورت کامل مستقر خواهد شد و مستکبران و ظالمان رفتنی هستند.
احمدینژاد در تکمیل سخنان خود در این باره با بیان این مطلب که رسالت پیامبران الهی بر پایه عدل بوده است، گفت: همه بشریت در پرتو بینات، کتاب و میزان، مأمور به اقامه قسط هستند.
وی گفت: هم در کلام و هم در فلسفه، ضرورت اقامه قسط و عدالت روشن و قابل اثبات است و انحراف از عدل و قسط، انحراف از مسیر هدایت و انحراف از صراط مستقیم است. انحراف از عدالت انحراف از مسیر ربوبیت و افتادن در دام شیاطین است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مسلمانان تابع احکام الهی هستند، به ارائه پیشنهاداتی در خصوص تقویت دستگاههای قضائی کشورهای اسلامی پرداخت و گفت: تشکیل دادگاههای صالح بین دول اسلامی برای رفع و حل و فصل دعاوی ضروری است که میتواند الگوی مناسبی از قضاوت عادلانه را در جهان به نمایش بگذارد و از مراجعه به غیر بینیاز کند.
دیگر پیشنهاد رئیسجمهور آن بود که برنامه هماندیشی دائمی بین علما، علم و حقوق و قضات برجسته دنیای اسلام برای بررسی شیوههای دادرسی تنظیم شود و الگوهای مناسب منطبق بر موازین شرعی، عقلی و تجربیات موفق بشر شکل گیرد که میتواند محاکم را از تشتت رویهها که بعضاً به تفرق آراء در موضوع واحد منجر میشود بازدارند. همچنین تحقیق و بررسی دائم و مشترک برای کشف احکام اسلامی در موضوعات مبتلا به ضروری است.
پیشنهاد سومی که احمدینژاد در این اجلاس برای سران قضایی حقوقی کشورهای اسلامی داشت، برپایی دادگاه اسلامی بینالمللی برای پیگیری و تعقیب مجرمان جهانی، متجاوزان به حقوق ملتها، جنایتکاران جنگی و دولتها و کسانی است که بدون واهمه فضای زندگی بشری را به تلخی و تهدید میکشانند که یک ضرورت اساسی امروز است.
رئیس جمهور تأکید کرد: برای تحقق این پیشنهادات تشکیل اتحادیه قوای قضایی و دادگستری میتواند بسیار راهگشا و آغاز مبارکی بر یک حرکت پرخیر و برکت باشد.
رئیس جمهور در ادامه خطاب به شرکتکنندگان در این اجلاس گفت: شما مأمور و نماد عدالتخواهی در امر قضا هستید که از بالاترین امور عالم و تضمین حقوق عامه و خواسته است. نقش شما در برپایی عدالت کمنظیر است. دادگستریها و محاکم میتوانند شیرینی عدالت را به کام صاحبان حق و جامعه انسانی بچشانند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: میزان در رأی، عدالت است و عدالت فقط مبتنی بر احکام الهی است. مترقیترین و کاملترین احکام، احکام الهی است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: به حکم وظیفه دینی و انسانی، همه ما باید سهمی در برپایی عدالت جهانی ایفا کنیم. عدالت در اقتصاد، در مدیریت، در سیاست، در قضاوت، در تقنین، و بدون تردید مصلح کل و انسان کامل که فرزند پیامبر عظیمالشان اسلامی است و مأموریت برپایی عدالت جهانی را عهدهدار است، خواهد آمد و عدالت در جامعه بشری به صورت کامل مستقر خواهد شد و مستکبران و ظالمان رفتنی.
وی خاطرنشان کرد: اگر حقوق جامعه و مردم بر اساس قوانین الهی برپا شود، آنگاه که حقی تضییع شد با حکم قاضی به صاحب آن مسترد شود، امنیت و آرامش فراگیر و فرصت تعالی و تکامل انسانها فراهم میشود. به واقع میتوان گفت، اجرای احکام الهی تضمین حیات جوامع است و حیاتی که خداوند در قرآن به آن اشاره میکند، حیاتی مملو از نور، رحمت، معرفت، اخوت، عشق و تکامل است. اینها همه میوه شجره طیبه عدالت است. اگر عدالت باشد دلیلی بر دشمنی باقی نمیماند، بنابراین جامعه عدل جامعه دوستی و رحمت است و در آن کرامت انسانها حفظ میشود.
احمدینژاد در ادامه خاطرنشان کرد: دلیلی بر عصیان باقی نمیماند و امور جامعه به صلاح میشود و شاید به همین دلیل باشد که هدف از ارسال رسل، انزال کتب و وضع میزان، اقامه قسط به دست مردم باشد. همچنان که عدالت باعث تعالی و کمال جامعه بشری است و بیعدالتی و تبعیض کلید مفاسد است و اثبات این امر نیازمند دلیل نیست. تمام تاریخ بشریت و وضع موجود بر این واقعیت گواهی میدهند.
وی عنوان کرد: ما متأسفیم که بسیاری از مناسبات جهانی تحت فشار و زورگویی برخی قدرتها از عدالت فاصله گرفته است. قدرتهایی که به میزان حق هیچ تعهدی ندارند برای آنان میزان منافع آنان است و هیچ ارزشی برای حقوق دیگران قائل نیستند.
رئیس جمهور ادامه داد: آنان حتی به قوانین ساخته خود نیز پایبندی نشان نمیدهند. بعضی سازمانهای بینالمللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل نیز بر اساس عدالت، پیریزی نشدهاند. شیوه حاکم بر این شورا نمادی از بیعدالتی است که آثار آن فراگیر و بعضا جهانی است.
احمدینژاد در تشریح بهتر اعمال این سازمان بیان کرد: در این شورا برخی از اعضای دارای حق ویژه همزمان شاکی، دادستان، قاضی و مجری حکم هستند و در برابر شکایات از خودشان نیز در مقام قاضی قرار دارند و مصونیت کامل دارند. نتیجه چنین وضعی را باید در عراق، فلسطین و افغانستان و جای جای جهان مشاهده کرد؛ هزاران، هزار کشته، مجروح و آواره، سرزمینهای اشغالشده، حقوق تضییعشده خانوادهها و ملتها، متلاشیشدن کرامت انسانها.
وی تأکید کرد: فضای تهدید، زندگی را به کام جهانیان تلخ و مسیر کمال انسانی را با موانع سنگین مواجه میکند. امیال و هواهای نفس حاکم میشود و دوستی و برادری و اعتماد جای خود را به کینهورزی و بدبینی میسپارد و زندگی تلخ و تلختر میشود و اما اشغالگران و جنایتکاران به هیچ مرجعی پاسخگو نیستند.
احمدینژاد در پایان تأکید کرد: بسیار بدیهی است که اگر زورگویی جانشین عدالت شود، اجرای هیچ قانونی تضمین نمیشود.
نظرات شما: نظر