سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه را دانش نیست، هدایت نباشد . [امام علی علیه السلام]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

حجت‌الاسلام‌والمسلمین «مهدی مهدوی‌پور» قائم مقام سازمان حوزه‌های علمیه و مدارس خارج از کشور

سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور در لبنان به دنبال ایجاد یک دانشکده مجازی در حوزه تفسیر و علوم قرآنی است که سال آینده آغاز به کار خواهد کرد.

 

به گزارش قرآن بلاگ حجت‌الاسلام‌والمسلمین«مهدی مهدوی‌پور» قائم مقام سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: در برخی از کشورها فضا برای آموزش روخوانی، حفظ و تجوید قرآن بسیار زیاد است اما در زمینه تفسیر قرآن و استفاده محتوایی از معارف قرآنی بسیار عقب هستند. در کشورهای اشاره شده، نیازی به سرمایه‌گذاری برای حفظ، روخوانی، تلاوت، پرورش قاری و مسابقات قرآنی نداریم و باید در بحث محتوا و تفسیر قرآن که کمتر کار شده، وارد فعالیت شویم.

 

وی تصریح کرد: اگر بتوانیم دانشکده‌های قرآنی را در کشورهایی که در زمینه تفسیر قرآن و استفاده محتوایی از معارف قرآنی بسیار عقب هستند، ایجاد و رشته‌های تفسیر و علوم قرآنی را راه‌اندازی کنیم تا اندازه‌ای این خلأ پر می‌شود.

 

مهدوی‌پور در پاسخ به این پرسش که سازمان شما در راستای تشکیل کرسی آزاداندیشی در حوزه علمیه که مقام معظم رهبری نیز اخیرا بر آن تأکید داشتند، چه فعالیت‌هایی را می‌تواند انجام دهد، گفت: بحث تولید فکر و اندیشه را مقام معظم رهبری از سال‌ها قبل مطرح فرمودند و طی سخنرانی‌های متعددی که برای حوزویان داشتند و پیام‌هایی که صادر فرمودند، روی تولید فکر و نواندیشی نسبت به مسائل دینی تأکید فرمودند.

 

وی تصریح کرد: سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور دو نقش مهم را در این راستا می‌تواند ایفا کند، اول در سطح جهانی و بین‌المللی بتواند اندیشه‌های ناب اسلامی را به شکل نوینی مطرح کند که این توان‌مندی به طور طبیعی باتوجه به حوزه‌هایی که در اختیار سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور است و ارتباطی که با علما و اندیشمندان در کشورهای مختلف دارد، موجود است.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدوی‌پور در ادامه افزود: دومین مطلب این است که ما باید شبهات، اشکالات و مسائلی را که در حوزه اندیشه در سطح بین‌المللی مطرح است به حوزه‌های علمیه داخل منتقل کنیم که با نیازشناسی صورت گرفته توسط سازمان، روی آن کار شود.

 

قائم مقام سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور عنوان کرد: اگر سازمان بتواند سوژه‌های جدید و نیازهای فکری که امروزه در سطح بین‌المللی مطرح است، جمع‌آوری و آن را تحلیل و به حوزه منتقل کند، کار تحقیقاتی بیشتری در این راستا انجام می‌گیرد و پل ارتباطی حوزه علمیه قم و حوزه‌های ایران با سطح بین‌المللی ایجاد می‌شود.

 

وی در جواب به این سئوال که راه‌کارهای پیشنهادی شما برای توسعه مفاهیم قرآنی در دنیا چیست، گفت: هر چند فعالیت‌های قرآنی در کشورهای مختلف توسط موسسات گوناگون در حال انجام است، نسبت به آن چه که باید انجام شود بسیار اندک است و هنوز هم قرآن مظلوم و مهجور است یعنی این فعالیت‌ها نتوانسته قرآن را در عرصه زندگی مردم وارد کند و نتوانسته شیرینی مفاهیم و ارزش‌های قرآنی را به نسل جوان در کشورهای مختلف بچشاند بنابراین به اعتقاد من هنوز هم در گام‌های نخستین هستیم.

 

وی تصریح کرد: پیشنهاد من برای توسعه کارهای قرآنی این است که فعالیت‌های جذاب جدیدی که برای نسل جوان، نوجوان و کودکان جاذب باشد و به این وسیله به قرآن و مفاهیم قرآنی علاقه‌مند شوند، طراحی کنیم و به زبان‌های بومی کشورهای مختلف ترجمه شود و نیروهای ورزیده‌ای را در این زمینه پرورش دهیم و توسط آنان گام‌های بلند و جهش‌های بعدی انجام گیرد.

 

منبع: خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/9/20 ::: ساعت 7:42 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر