پایگاههاى دیگرى هم در این باره مطالبى را به صورت پراکنده آوردهاند. در صورتى که این دو پایگاه، شما را از این جهت بىنیاز نکرد، بهتر است براى دسترسى به دیگر مطالب، از طریق جستجو یا فهرستهاى مقالات قرآن اقدام کنید.
مقالات قرآنى یکى از گزینههاى مهم و برجستهاى است که مىتواند شما را در راستای تکمیل تحقیق و پژوهش بسیار کمک کند. مقالات و مجلات از این جهت قابل بحثند که هر دو کاملاً با هم مرتبطند و به طور معمول مجلات ارایه دهنده مقالات هستند. براى این امر مىتوان به دو راه اقدام کرد:
1ـ نشریات و مجلات قرآنى را بشناسید و در صورتى که در اینترنت نیز عرضه شدهاند، جداگانه به یکایک آنها مراجعه و هر یک را ملاحظه کنید، که البته این روش را به مطلوب به نظر نمىرسد.
2ـ مراکز تجمع و ارایه مقالات قرآن در اینترنت را بشناسید و چنانچه مقاله مورد نظر خود را نیافتید، به جستجو متوسل شوید. براى دسترسى به این گونه مقالات، بهتر است چند پایگاه برجسته در این باره را به خاطر داشته باشید:
پایگاه اطلاعرسانى مرکز فعالیتهاى قرآنى دانشجویان کشور (http://www. iska. ir/)
این پایگاه، گزینهاى را به مقالات قرآنى اختصاص داده است و هماکنون، در دو بخش: فهرست مقالاتِ دهه هفتاد و نمایش مقالات تمام متن فعالیت مىکند. این پایگاه تا کنون 190 مقاله را با متن کامل ارایه کرده است.
هماینک، بخش مقالات گزینه قرآن در این پایگاه شامل 631 عنوان مقاله فارسى است که شما را به جایگاه آن در اینترنت هدایت مىکند. همه این مقالات بنا بر الفبا فهرست شدهاند.
پایگاه بلاغ (http://www. balagh. net/)؛ پایگاه بلاغ، مقالات خوبى را با طبقهبندى موضوعى ارایه کرده است. این مقالات بیشتر از مجلات وابسته به دفتر تبلیغات اسلامى حوزه علمیه قم گزینش شده است.
پایگاه حوزه (http://www. hawzah. net/)؛ گزینه قرآن پایگاه حوزه با توجه به نمودار درختى آن، شما را در این راستا کمک مىکند. هرچند بخش عمدهاى از اطلاعات موجود در هر گزینه، گزیدهاى از کتابهاى معتبر است، اما این را نباید فراموش کرد که بسیارى از این گزیدهها، خود یک مقاله مناسب به شمار مىآیند.
با توجه به این که برخى از مطالب اینترنت، به تازگی به صورت موضوعى در قالب لوحهاى فشرده عرضه شدهاند، مىتوان از لوح فشرده «قرآن در اینترنت» نسخه 3 به خوبى استفاده کرد. در این برنامه، 770 مقاله قرآنى به صورت تمام متن وجود دارد که بنا بر زبان، فهرست نویسندگان و فهرست موضوعات (در 24 موضوع) مرتب شدهاند. این برنامه در آبان سال 1382 توسط شبکه اطلاعرسانى نور عرضه شده است.
براى دسترسى به مقالات از این طریق، نخست به پایگاه «حوزه» بروید و از طریق بخش جستجوى این پایگاه اقدام کنید. مهمترین ویژگى این بخش آن است که متن کامل بالغ بر 0041 شماره مجله از 95 عنوان را در خود جاى داده و در آنها جستجو مىکند. خاصه این که بخشى از این مجلات، صرفاً قرآنىاند.
چنانچه از این طریق مطلب خود را نیافتید، بهتر است با موتورهاى جستجو مانند «گوگل» پژوهش خود را سامان دهید.
در اینترنت پایاننامهها تنها معرفى مىشوند و کمتر دیده مىشود متن کامل پایاننامهاى در اینترنت یا جاى دیگر عرضه شود. آنچه مرسوم است و کاربرد هم دارد، معرفى پایاننامه همراه با چکیده آن است.
با این حال، به جرأت مىتوان گفت در اینترنت درباره هیچ موضوعى از موضوعات علوم اسلامى به اندازه قرآن و تفسیر، پایاننامه معرفى نشده است. شما مىتوانید از معرفى 1751 پایاننامه در پایگاه مرکز فعالیتهاى قرآنى دانشجویان کشور (www. iska. ir) اطلاع یابید.
همچنین هزار پایاننامه در مقطع دکترا و کارشناسى ارشد قرآنى در پایگاه حوزه معرفى شده که بنا بر آن، موضوع، نویسنده، استاد راهنما، رشتههاى تحصیلى، دانشگاهها و مراکز عالى آموزشى، سالهاى تحصیلى و زبانهاى عربى و انگلیسى مرتب شده است.
انشاءالله
منبع: تابناک
نظرات شما: نظر