بازی استراتژیک «قریش»؛ اولین بازی درباره تاریخ اسلام
بازی قریش اولین بازی استراتژیک عربی در مورد 100 سال اول تاریخ اسلام از دید 4 ملیت مختلف است که توسط یک شرکت سوری تولید شدهاست.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از بخش وبلاگ خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، در بازی قریش از چهار ملیت بادیهنشینها، اعراب، ایرانیان، و رومیها که تمام مشخصههای این ملیتها از لیاس و ابزارهای رزمی و بناهای آنها لحاظ شده به نمایش در آمده است است.
وب سایت بازی قریش را اینجا کلیک کنید!
بازیکن میتوانند در نقش هر یک از این 4 ملیت بازی کند یا نقش اصلی را به عنوان خالد بن ولید بازی کند که امپراتوریهای روم و ایران را شکست داد و در هیچ نبردی مغلوب نشد. یا میتوان در نقش یک شیخ بادیهنشین بازی کند که باید در قبیلهاش عزت و آبرو کسب کند.
وظیفه بازیکن ساخت و حفاظت از مسیرهای تجاری، منابع آب، تربیت نیروهای مسلح، هدایت نبردها و آزاد کردن بردهها است. در این بازی چهار جنگ مطرح صدر اسلام به نمایش گذاشتهشدهاست. جنگ بین قبایل عرب بدوی در عصر جاهلیت و جنگ آنان به سرکردگی هانی مسعود الشیبانی با ایرانیان در جنگ ذی قار که در این بازی در همان روز اول اعراب بر ایرانیان غلبه میکنند. جنگ مسلمانان با ایرانیان ساسانی و جنگ مسلمانان با رومیان بیزانس.
این بازی، یکی از بازیهای جدیدی است که توسط شرکت دارالفکر دمشق تولید شده تا نقش مؤثری در شکلدهی ذهن نوجوانان داشته باشد. تولیدکنندگان امیدوارند که نام این بازی، «قریش» نام قبلیه پیامبر اکرم (ص)، تصویر صحیحی از اسلام ارائه دهد، تنشها با غرب را از میان ببرد، و باعث غرور و افتخار نوجوانان مسلمان شود.
البته لازم به ذکر است که گرایشهای پانعربیسم تولیدکنندگان این بازی بر ادامه جریان آن تاثیرگذار بوده است که به وضوح بردهداری اسلامی و شخصیتهای مطرح خود و نقش آفرینی خلفای راشدین در جنگهای مذکور را میتوان مشاهده کرد.
زمان بندی تولید بازی
11/2002 طراحی اولیه بازی
1/4/2005 اتمام نسخه عربی بازی
15/6/2005 اتمام نسخه انگلیسی
1/7/2005 تولید نهایی بازی
ویژگی های سیستم برای انجام بازی
حداقل: P3 – 1.5 GHz/ 256MB RAM/32MB Graphical Memory/ 900MB HDD/ Win XP , 98 , Se , Me
مناسب: P4 – 1.8 GHz/ 512MB RAM/64MB Graphical Memory/ 900MB HDD/Win XP/Directx 9.0 c
رادوین کسمیه که خود یک بازیکن حرفهای و مدیر اجرایی شرکت افکار است، میگوید: بازی قریش به مردم غرب شناخت بهتری از نحوه زندگی در شرق میدهد. ما میخواهیم نشان دهیم که این تمدن عملی و الهی است. به نظر او بازی برای مسلمانان نیز درسهایی دارد.
کسمیه میگوید: وقتی میبینم که ما چه ظاهری از تمدن خود را به جهان نشان میدهیم، خیلی خجالتزده میشوم. در زمان صدر اسلام قوانینی بسیار منطقی بر جامعه حکمفرما بود. به همین دلیل این تمدن عمری طولانی داشت و دیگر تمدنها را میپذیرفت. این تمدن نه پیرو اسلاف بود و نه فرقهگرا. ولی مردم دیگر فلسفه پشت قوانین را نمیبینند.
کسمیه میگوید: بسیار از بازیهای فعلی ضد عرب و ضد اسلام هستند. بازیکنان عربی به بازیهایی مشغولاند که فرهنگ، باورها، و نحوه زندگیشان را تقبیح میکند. این جوانان احساس گناه میکنند. شاید در ظاهر احساس خود را نشان ندهند، ولی در درون درد میکشند. در ضمن ما نمیخواهیم با مقابله به مثل در بازیهای خود، کشتنِ غربیها را تشویق کنیم.
بازیهایی مانند قریش باید با بازیهای مدرن گرافیکی و سناریوهای صنعت چند میلیارد دلاری بازی رقابت کند.
ما میخواهیم که در مورد اعراب بازی بسازیم، نشان دهیم که آنها متمدن هستند و به مردم دیگر احترام میگذارند و این که خشونتطلب نیستند. ولی پذیرفتن بازیهایی مانند «تحت حمله» زیاد آسان نیست. وقتی این بازی را در سال 2005 بخری و ببینی که از بازیهای سال 1995 هم سادهتر است، قابل قبول به نظر نمیرسد. باید چالش بازی احساس شود. در این بازی آنقدر به بخش سیاسی و مذهبی توجه شده که مسائل فنی دور از دید مانده است.
نظرات شما: نظر