بلاگران قرآنی باید در تقویت انسجام اسلامی موج آفرینی کنند
مدیر گروه پرسمان قرآنی بر موج آفرینی بلاگران قرآنی در فضای مجازی برای تقویت انسجام اسلامی تأکید کرد.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، حجتالاسلام و المسلمین سعید شمس، در گفتوگو با خبرنگار سرویس وبلاگ درباره مفهوم انسجام اسلامی در فضای مجازی گفت: مفهوم انسجام اسلامی در واقع بر میگردد به اینکه دیدمان را از اسلام نسبت به فرقههای مختلف خارج کنیم و دیدمان را فراتر ببریم و همه مسلمانان را با هر اعتقادی و با هر ویژگی خاص در آن جا بدهیم.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: سخنان مقام معظم رهبری از وحدت هم فراتر است. چون وحدت امکان ندارد و همه مسلمانها نمیتوانند یکی بشوند چراکه این امکانپذیر نیست. اما انسجام حرف بهتری است. در اینجا مسلمانان با هر اعتقادی میتوانند با هم یکی شوند و با قدرت در برابر دشمنان اسلام قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینکه وبلاگها نقش موج آفرینی را در فضای مجازی ایفا می کنند، به قابلیتهای این فضا اشاره کرد و گفت: البته در حال حاضر رویهای که در فضای مجازی در وبلاگها وجود دارد صحیح نیست و بیشتر مباحث اختلافی مطرح شده و هر کس حرف خودش را میزند. باید این مطالب را هرس کرد و رویه را تغییر داد.
سایت «پرسمان قرآنی» را اینجا کلیک کنید!
وی ادامه داد: در این بحث باید از مشترکات شروع کنیم، بزرگترین اشتراک ما مسلمانان قرآن است که امر مشترک میان تمامی فرقههای اسلامی است. بعد از قرآن سنت پیامبر اکرم(ص) امر مشترک است. در کنار این میتوانیم به اتهاماتی که بیشتر توسط فرقه وهابیت متوجه شیعه است اشاره کرده و به آنها جواب دهیم. بنابراین میتوان دید سایر فرقههای اسلامی را نسبت به شیعه عوض کرد.
بلاگر «از قرآن بپرس» با اشاره به ویژگیهای فضای مجازی گفت: فضای مجازی یک تریبون آزاد است. در این فضا میتوان گمنام بود و با هر اسمی وارد شد که این میتواند به نوعی آسیب محسوب شود، اما از طرفی این فضا بهترین جنس برای ایدههای مناسب در زمینه انسجان اسلامی است.
وی افزود: افرادی هستند که قادر نیستند در فضای واقعی بصورت رو در رو مباحث خود را مطرح کنند. فضای مجازی از سوی دیگر یک رسانه جهانی است و میتوان از این طریق یک مطلب را به گوش همه جهانیان رساند.
در این فضا انسان نگران ممنوعیتها نیست، در فضای واقعی بطور مثال نشر کتاب، دشمنان اسلام میتوانند این ممنوعیت را بوجود بیاورند ولی در این فضا ممنوعیتی وجود ندارد.
وی ادامه داد: اکثر کسانی که با این فضا در ارتباط هستند، افراد باهوش و با استعدادی بوده و بحث انتشار مطالب مرتبط با انسجام اسلامی در مرحله اول متوجه این افراد است. در وبلاگها مشاهده میشود که کاربران دقیقاً مطالب را مطالعه میکنند، بنابراین کاربران در این فضا اهل مطالعه هستند.
این محقق علوم قرآنی درباره راههای جلوگیری از تقویت انسجام اسلامی گفت: کسی که شبهای را مطرح میکند و هدفش حل آن است، میتواند از طریق کانونهای گفتمان پاسخ خود را دریافت کند، اما کسی که عناد دارد و به دنبال یافتن پاسخ نیست، را بعضاً میتوان بعد از گفتگو در مرحلههای بعدی از این فضا حذف کرد.
مدیر بخش فعالیتهای اینترنتی گروه پاسخ به پرسشها و شبهات قرآنی راهکارهای تقویت انسجام اسلامی در فضای مجازی را برشمرد و گفت: بلاگرها باید با کارشناسان دینی مرتبط باشند و خوراک اولیه خود را تأمین کنند. بنابراین نباید به طور مستقل دست به کاری بزنند و باید با هم هماهنگ باشند.
وی ادامه داد: بحث انسجام اسلامی در مرتبه اول عمومیت ندارد، ولی عموم هم میتوانند در مرحلههای بعدی وارد این بحث شوند. عموم هم باید موشکافی کنند و از خود بپرسند که راه رسیدن به یکپارچگی چیست؟
یکی از راههای رسیدن به یکپارچگی این است که عموم از مباحث اختلاف برانگیز دوری کنند و هر وبلاگ تفرقه انگیزی را که میبینند، تذکر بدهند. همچنین میتوانند، جوی ایجاد کنند که بلاگرهای تفرقه انگیز بدانند کارشان سودی ندارد.
بلاگر «قرآن معجزه جاوید» به نقش مؤثر وبلاگنویسان در این فضا اشاره کرد و گفت: بلاگرها باید کار مطالعاتی را شروع کنند. آنها نباید بدون مطالعه کار کنند و باید ذهنیتهای قبلی خود را کنار گذاشته و بعد وارد میدان شوند.
وی افزود: ما منابع زیادی برای مطالعه داریم. وبلاگنویسان میتوانند از طریق مطالعه انگیزه در خود ایجاد کنند و بعد در مسیر انسجام اسلامی در این فضا موج ایجاد کنند.
حجتالاسلام و المسلمین سعید شمس با اشاره به اینکه فضای گفتوگو باید سالم باشد گفت: با توجه به ویژگیهای فضای مجازی این فضا زود آلوده میشود. بنابراین اگر برنامه ریزی و مدیریت در گفتوگوها وجود نداشته باشد، فضا به سرعت آلوده میشود. دست اندرکاران رسانهای باید در این فضا با قدرت وارد شده و گفتگوها را مدیریت کنند.
وی تصریح کرد: از طریق تالارهای گفگتو میتوان این بحثها را مدیریت کرد. از آن طرف هم باید حواسمان به افرادی که فضا را آلوده میکند باشد. باید یک فضایی را ارائه دهیم که آنها را هم پوشش دهد. وبلاگها باید گروهی باشند تا بتوانند هر روز مطلب بنویسند و پاسخگو باشند.
وبلاگنویس«لینکستان فرقان» با تأکید بر نقش مدیریتی دولت در ساماندهی بسترهای گفتمانی این موضوع گفت: مدیران آیتی میتوانند این فضای سالم را در اختیار کاربران قرار دهند. از طرفی دولت میتواند نقش هدایت و جهتدهی را فراهم کند.
وی ادامه داد: سایتهای مذهبی و آنهایی که وابسته به دولت هستند، اشکالشان در عدم جهتدهی به محتواها است. این سایتها منابع دستنخوردهای را دارند، فقط باید به آن جهت داد تا بتوان بهرهبرداری بهتری از آن کرد.
بلاگر «کلام محبوب» در پایان افزود: فضای مجازی عرصه آمادهای برای انسجام اسلامی است. عدهای باید منابع را تأمین کنند، عدهای گفتوگوها را مدیریت کنند و بلاگران قرآنی نیز میتوانند در زمینه تقویت انسجام اسلامی موج آفرینی کنند.
نظرات شما: نظر