استاد حوزه: منعهای بدون جایگزین به تقویت هجوم فرهنگی در فضای مجازی منجر میشود
اشتباه در نحوهی امر به معروف و نهی از منکر باعث میشود که جوانان جذب سایتهای خارجی میشوند و به محض ورود به این سایتها، سمهای موجود به شکل منکر و شیطانی وارد فکر و روحشان میشود و لطمه میخورند، تهاجم فرهنگی نیز نتیجه همین منعهای بدون جایگزین است.
حجتالاسلام «هادی زینالعابدین»، رئیس اداره الکترونیک بینالملل مجمع جهانی اهل بیت و استاد سطح عالی حوزه، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، از نحوه اجرای امر به معروف و نهی از منکری که در حال حاضر رایج است انتقاد کرد و گفت: اگر آسیبشناسی کنیم میتوانیم جایگزینهای مناسب برای منکرها در اینترنت پیدا کنیم، مشکل ما این است که همواره منع میکنیم، بدون اینکه جایگزینی قرار بدهیم و این اشتباه است.
این استاد سطح عالی حوزه، افزود: دین اسلام زمانی که بتها را هک کرد و «خدا» را جایگزین کرد، منع خالی جوان را اقناع نمیکند و اینکه تنها بگوییم نکن، این کار حرام است، ممنوع است و ... جوان، را بیشتر به سمت منکرها سوق میدهد.
رئیس اداره الکترونیک بینالملل مجمع جهانی اهل بیت، با تأکید بر این نکته که باید قدرتها و انرژیهای جوانان را ارضاء کرد تا به سوی امور حرام نروند، اظهار کرد: اشتباه در نحوه امر به معروف و نهی از منکر باعث میشود که جوانان جذب سایتهای خارجی شوند و به محض ورود به این سایتها، سمهای موجود به شکل منکر و شیطانی وارد فکر و روحش میشوند و لطمهاش را نیز میخورد که تهاجم فرهنگی نیز نتیجه همین منعهای بدون جایگزین است.
زینالعابدین با اشاره به اینکه نباید جوانان را بیش از حد محدود کنیم که جوانان رو به سوی منکرات بیاورند، بیان کرد: نباید آنقدر به جوانان فشار آورد که برای لجباری با خودش و یا اموری که منع شده وارد مکانهای حرام بشود.
این استاد سطح عالی حوزه، با اظهار تأسف از اینکه این روزها آنقدر فیلتر شکن وجود دارد که دسترسی به هیچ سایتی غیرممکن نیست، تصریح کرد: ما نباید با ایجاد این محدودیتها حس عناد و لجاجت را در جوان و کاربران اینترنت ایجاد کنیم بلکه باید از اینترنت بهروز استفاده کنیم نه همیشه بهصورت عقب افتاده.
رئیس اداره الکترونیک بینالملل، با بیان اینکه استفاده نادرست از اینترنت نه امر به معروفی خواهد داشت و نه نهی از منکری، تأکید کرد: «معروف» به صورت خودکار نهی از «منکر» را به دنبال خواهد داشت، چون هر صفحه خوب اینترنتی، یک امر به معروف است و اگر این مطالب و معروفات جوان را به خودش جذب کند و او را مشغول کند خود به خود نهی از منکر میکند.
وی وبلاگنویسی را یک امر مهم در ورود امر به معروف و نهی از منکر به فضای مجازی برشمرد و متذکر شد: اخیراً مسابقات وبلاگنویسی مانند «بوی سیب» یا برای نهضت عاشورا، برگزار شدهاست، این فعالیتها بسیار خوب است، و میتواند در زمینه امر به معروف و نهی از منکر نیز انجام شود.
رئیس اداره الکترونیک بینالملل مجمع جهانی اهل بیت، افزود: برای این کار باید جنبشی در تولید وبلاگهای تخصصی انجام شود و باید امکانات و هزینه این کار در اختیار وبلاگنویسان قرار بگیرد.
زینالعابدین ادامه داد: در دانشگاهها نیز میتوان افرادی را تربیت کرد تا در عرصه وبلاگنویسی فعال باشند و وبلاگهای تخصصی خوبی را در تمامی عرصههای، علمی، فرهنگی و مذهبی و ... تأسیس کنند.
این استاد سطح عالی حوزه، یادآور شد: برای تربیت وبلاگنویسان جوان و خداجو، باید هزینه صرف کرد، چون این بلاگران جوان هستند، در نتیجه وبلاگهایشان مخاطبپسند نیز خواهدبود.
وی در پایان تصریح کرد: متأسفانه سایتهای ما تخصصی و بهروز نیستند و کیفیت بالایی نیز ندارد، دولت باید برای فعال شدن این سایتها هزینه صرف کند و حمایت مالی مهمترین نقش دولت است.
نظرات شما: نظر