برنامهریزی مدون موجب بارور شدن محتوای نرمافزارهای قرآنی میشود
در حوزه نرمافزارهای قرآنی ظرفیت بالا است و در هر قسمتی از فرآیند تولید محتوای قرآنی توانمندیها و استعدادهای بالقوهای وجود دارد که با برنامهریزی مدون بارور خواهدشد.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، «امین قائمی»، قائممقام نشر الکترونیک ریحان و کارشناس نرمافزار کامپیوتر ،هدف مجموعه فرهنگی مذهبی ریحان را ترویج دین به شیوههای نوین اعلام کرد.
وی در ادامه افزود: مؤسسه قصد دارد تا با استفاده از علم و زبان روز، مفاهیم قرآنی و مذهبی را با استفاده از ابزارهای چندرسانهای بهویژه انیمیشن و با مخاطب قرار دادن کودکان که آیندهسازان کشور هستند، ارائه دهد و امسال هم با توجه به نامگذاری آن سعی و تلاش دو چندان در این عرصه خواهیمداشت.
قائمی محدودیتهای نوآوری در محتوای قرآنی را در این حوزه بسیار برشمرد و گفت: این زمینه فعالیت متأسفانه دارای محدودیتهای فراوانی است که مهمترین و بارزترین آن تعصب بیش از حد در بعضی مسائل و برخی تندرویها است.
این کارشناس کامپیوتر در ادامه تصریح کرد: این موارد نهتنها موجب بسته نگهداشتن دامنه فعالیت شده بلکه اجازه ظهور نظرات جدید را کمتر مهیا میکند. البته به عدم حمایت مناسب از تولیدکنندگان نیز میتوان اشاره کرد.
قائممقام مؤسسه فرهنگی ریحان درباره ظرفیتهایی که در حوزه نوآوری در نرمافزارهای قرآنی وجود دارد، اعلام کرد: در حوزه نرمافزارهای قرآنی ظرفیت بالاست و در هر قسمتی از فرآیند تولید محتوای قرآنی توانمندیها و استعدادهای بالقوهای وجود دارد که با برنامهریزی مدون بارور خواهدشد.
روشهای بالابردن جذابیتهای بصری در تولید نرمافزارهای قرآنی مبحث دیگری در گفتوگو با قائمی بود که مطالعه و تجربه در زمینه فعالیتهای کودکانه را از جمله این روشها میتوان نام برد.
وی در توضیح این مطلب ادامه داد: مطالعه و تجربه در زمینه فعالیتهای کودکانه نتایج غیر قابل انکاری را در اختیار مجموعههای نرمافزاری از جمله ریحان قرار داده که ارزیابی آن در کنار نظرسنجیهای مداوم از مخاطبان راهکار مشخصی را برای مجموعه ایجاد کردهاست.
زیباییشناسی و روانشناسی رنگها در اولویت اول و پس از آن نکاتی چون استفاده از خطوط منحنی به جای خطوط شکسته، کم کردن کنجها و ... از موارد دیگر برای بالابردن جذابیتهای بصری در تولید نرمافزارهای قرآنی بود.
قائمی نیازسنجی را مهمترین مسئله در تولید هر نوع محتوا به خصوص محتوای قرآنی دانست و افزود: نیازسنجی مهمترین مسئله در تولید هر نوع محتوا به خصوص محتوای قرآنی بوده بهطور مثال اینکه ما بدانیم یا بفهمیم که مخاطب به چه نوع داستانی علاقمند است، چه نوع شخصیتی را میپسندد، چه خصوصیات اخلاقی را در شخصیت مورد نظرش دوست دارد و با چه خصوصیاتی مشکل دارد و رابطه برقرار نمیکند و چه نوع لباسی را در چه سنی دوست دارد.
وی ادامه داد: بر اساس این نیازسنجیها بتوانیم یک فضای ذهنی ایدهآل ایجاد کنیم و در این فضا به نوآوری بپردازیم و افراد و موقعیتهایی را خلق کنیم که بتوانند پیام کار را در پس زمینه این زیباییهای ذهنی به مخاطب انتقال دهند.
وی اقدامات مؤسسه ریحان را دستهبندی کرده و گفت: مجموعه با تکیه بر تجربه چندین ساله و مشورتها و نظرات سازنده صاحبنظران توانسته است گامهایی در جهت شناخت مخاطب بردارد و تقریباً میتوانیم مدعی شویم که مخاطب خود را تا حد زیادی میشناسیم و سلیقهها و نظراتش را تا حد امکان لحاظ کردهایم.
قائمی همچنین مثال زد: مؤسسه سال گذشته در مناسبت نیمه شعبان با همکاری دفتر یکی از مراجع توانستیم نرمافزاری را با عنوان گل نرگس(ویژه نیمه شعبان) در مسابقه «گلستان ظهور» در بیش از 4 استان کشور برگزار کنیم و جالب اینکه پس از گذشت بیش از 7 ماه از زمان اتمام مسابقه همچنان نامههای شرکتکنندگان در مسابقه به محل دفتر شرکت میرسد.
کارشناس نرمافزار به نتایج دیگری همچون شرکت کودکان 4 و 5 ساله از مناطق محروم کشور در میان شرکتکنندگان اشاره کرد.
وی متذکر شد: دیگر فعالیت قابل توجه در این مؤسسه تهیه مجموعه «بوستان غدیر» بود که به مناسبت عید غدیر با همکاری یک مرکز مذهبی در شهر اصفهان در سال گذشته تهیه شد و به همت دوستان اصفهانی در سطح بسیار گستردهای در مدارس کشور پخش شد.
قائم مقام نشر الکترونیک ریحان(مؤسسه فرهنگی هنری ریحان) در توضیح برنامههای سال جدید مؤسسه عنوان کرد: برنامه تولید امسال مؤسسه از چند ماه پیش بهطور کامل تدوین شده و از نکات اصلی آن میتوان به برنامه تولید محتواهای مذهبی ایرانی و تولید نرمافزار هایی درباره شخصیتهایی که کمتر به آنها پرداخته شده، اشاره کرد.
همچنین قائممقام مؤسسه فرهنگی هنری ریحان بروز کردن و افزودن امکانات به نرمافزارهای قبلی را در اولویتهای بالای برنامه تولید امسال اعلام کرد.
نظرات شما: نظر