عامل تکراری شدن محتوای دینی در اینترنت نداشتن انگیزه و تخصص تولیدکنندگان است
یک روحانی وبلاگنویس، نداشتن انگیزه و تخصص کافی از سوی تولیدکنندگان برای تفکر، تأمل، صرف هزینه و وقت کافی روی محتواهای تولید شده را از دلایل تکرار تولید محتوای دینی و قرآنی در فضای مجازی دانست.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، حجت الاسلام «مهدی جلیلی»، متعلم کارشناسی ارشد حوزه و وبلاگنویس «یادداشتهای روحانی»، معیار و مصداق استانداردهای تولید محتوای دینی را اینگونه ارزیابی کرد و گفت: از آنجایی که دین برای تأمین نیازهای بشر برای رسیدن به تعالی و موفقیت نازل شده طبیعتاً محتوای دینی باید پتانسیل لازم برای تأمین نیازهای انسان در همه زمینههای مادی و معنوی، روحی و روانی، فردی و اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و خانوادگی را داشته باشد.
جلیلی اظهار کرد: ما زمانی میتوانیم مدعی شویم در کار تولید محتوای دینی موفق بودهایم که به نیازهای نسل امروز در تمام زمینههای ذکر شده و با زبان روز جواب داده باشیم و گروه هدف ما، نیاز خود را از ناحیه دین گرفتهباشد.
وی بیان داشت: مهمترین چیزی که ما در این زمینه باید به یاد داشته باشیم این است که امور دینی و فرهنگی را از کارشناس محور به سمت مخاطب محور تغییر دهیم.
جلیلی توضیح داد: ما باید به جای اینکه به معلومات کارشناس محوریت دهیم، نیاز و وضعیت مخاطب را محور قرار داده و بر اساس آن نیرو تربیت کنیم.
بلاگر« یادداشت های روحانی» تصریح کرد: لازمه این کار در قدم اول تخصصی شدن موضوعات مختلف دینی و در گام بعدی تربیت نیروهایی برای کار و تلاش و تحقیق و تفکر و تأمل در زمینههای یاد شدهاست.
این متعلم کارشناسی ارشد حوزه تأکید کرد: مطالعه و کار تخصصی هم فرصت بیشتری به تولیدکننده برای تمرکز در محتوا میدهد و هم به مرور شخص و نهاد تولیدکننده را در کار خود و نیز یافتن نیازهای اساسی و نظرات گروه هدف یاری میکند.
جلیلی در ادامه استانداردهای تولید محتوای دینی را به دو مقوله مرتبط دانست: یکی یافتن نظر شرع مقدس در زمینه ذکر شده و دیگری تحلیل مساله؛ و این دو سبب میشود تا به اشتباه، سلیقهها و باورهای فردی خودمان را به جای حکم دینی فرض نکرده باشیم.
او ضمن تأکید بر نیازسنجی و یافتن مسائل و مشکلاتی که مخاطبان و گروههای هدف با آن مسائل و مشکلات درگیرند افزود: این امر ما را از پرداختن به کارهای بیهوده و صرف وقت و هزینههای کلان در مسائلی که نه به نیاز مخاطب جواب میدهد و نه مشکلی از مشکلات مخاطب را رفع میکند، نجات میدهد.
وبلاگنویس «یادداشتهای روحانی» نداشتن انگیزه کافی از سوی کاربران و تولیدکننگان برای تفکر، تأمل، صرف هزینه و وقت کافی روی محتواهای تولید شده را از دلایل تکرار تولید محتوای دینی و قرآنی در فضای مجازی دانست.
وی اضافه کرد: نداشتن تخصص کافی از سوی تولید کنندگان در زمینهای که در آن فعالیت میکنند نیز از دیگر عوامل تکرار در محتوای دینی است.
این متعلم کارشناسی ارشد حوزه عوامل دیگری را که به تکرار در تولید محتوای دینی کمک میکند اینگونه ارزیابی و اظهار کرد: عدم حمایت مادی و معنوی از کاربران و تولید کنندگان محتوای دینی، سهل الوصول بودن برداشت از محتواهای قبلی و نبود قانونی برای کنترل کپی رایت از دیگر عوامل تکرار در این حوزه است.
جلیلی نقش دولت در این عرصه را کمرنگ دانست و گفت: دولت آنقدر سرگرم مسائل سیاسی است که التفات کمتری بر محتواهای دینی دارد.
وی ادامه داد: البته اگر از برخورد انتظامی دولت با مقولههای فرهنگی صرف نظر کنیم، بنده نگاه چندان خوشبینانهای به همکاری صادقانه دولتها بر فعالیتهای فرهنگی و دینی ندارم. تجربه هم نشان داده تولیدکنندگانی موفق بودهاند که روی همکاری دولت با مقولههای ذیربط خود حساب نکردهاند.
وبلاگ یادداشت های روحانی را اینجا ببینید!
نظرات شما: نظر