کتابخانه الکترونیکی تبیان با کتاب «از ژرفای نماز» بهروز شد
: نسخه الکترونیکی کتاب «از ژرفای نماز» در بخش کتابخانه پایگاه اطلاعرسانی تبیان قرار گرفت.
سی و پنجمین شماره نشریه اینترنتی «ساعت صفر» را اینجا ببینید!
نظرات شما: نظر
متن قرآن و ترجمه، تفسیر قرآن، علوم قرآن، مجلاّت و مقالات قرآنى، کتابخانه و کتابشناسى قرآن، پایاننامههاى قرآنى.
الف) متن قرآن و ترجمه متن قرآن کریم در اینترنت بسیار عرضه شده و به آسانى قابل دستیابى است که البته برخى از آنها همراه با ویژگىهایى متفاوت ارایه شدهاند. براى دسترسى به آیات و سورهها، بهترین مورد، جایى است که سوره و شماره آن قابل انتخاب باشد و امکان مقابله بین متن و ترجمه ـ عملاً ترجمههاى فارسى و انگلیسى ـ فراهم باشد و کاربر بتواند به سرعت متن را ملاحظه کند، ترجمه آن را ببیند و یا بین ترجمههاى گوناگون به مقایسه بپردازد. از این رو، پایگاههایى که متن قرآن را همراه با اعراب به صورت فونت ارایه کردهاند، بهتر از پایگاههایى هستند که متون را به صورت تصویر ارایه کردهاند که معمولاً هنگام نمایش از سرعت کمترى برخوردارند. چنانچه امکان جستجو در متن قرآن با ترجمهها نیز فراهم باشد، امر تحقیق به مراتب آسانتر خواهد بود و کاربر با سرعت بیشترى به مطالب خود دست مىیابد.
1ـ پایگاه الشیعه (http://www. al-shia. com) با امکان نمایش متن قرآن به صورت PDF و تصویر، و همچنین امکان مشاهده چهار ترجمه فارسى و جستجو در متن قرآن و ترجمهها همراه با امکان شنیدن صوت آیه مورد نظر.
2ـ پایگاه قرآن مقدس (http://www. holyquran. net) با قابلیت جستجو در متن قرآن از طریق وارد کردن کلمه یا عبارت، محدود کردن دامنه جستجو به بخشی خاص در قرآن. پایگاه حوزه ( hawzah. net) با امکان مشاهده متن قرآن و دو ترجمه فارسى آیتالله مکارم و استاد فولادوند و یک ترجمه انگلیسى همراه با امکان آشنایى با سورهها از طریق کتاب «آشنایى با سورهها»، تألیف استاد جواد محدثى.
ب) تفسیر قرآنبه منظور استفاده از تفاسیر، نیاز اولیه کاربر دسترسى به متن تفاسیر و پس از آن، امکانات پژوهش در آنهاست. درباره ارایه متون تفسیرى شیعه پایگاههاى زیر در اختیار کاربران قرار دارد.
5ـ پایگاه غدیر (http://www. ghadeer. org) این پایگاه شامل متن کامل ترجمه تفسیر المیزان، تفسیر نمونه، تفسیر نور، تسنیم تفسیر قرآن آیتالله جوادى آملى و تفاسیر موضوعى و تک سورهاى از مرحوم شهید مطهرى و استاد قرائتى است.
پایگاههاى شیعى متأسفانه امکانات پژوهشى مناسبى براى متون اصلى تفسیرى خود فراهم نکردهاند. با این حال، در پایگاه «قرآن مقدس»، این امکان هست که کاربر تفسیر هر آیه را با انتخاب یکى از سه تفسیر المیزان، نورالثقلین و تقریبالقرآن الى الاذهان ببیند. ضمن این که ترجمه انگلیسى هر آیه نیز در کنار آن نمایش داده مىشود. همچنین در این پایگاه، امکان کاوش در متن کتابهاى تفسیرى و دیگر کتابهاى مربوط به علوم قرآن نیز فراهم است.
نظرات شما: نظر
پایگاههاى دیگرى هم در این باره مطالبى را به صورت پراکنده آوردهاند. در صورتى که این دو پایگاه، شما را از این جهت بىنیاز نکرد، بهتر است براى دسترسى به دیگر مطالب، از طریق جستجو یا فهرستهاى مقالات قرآن اقدام کنید.
مقالات قرآنى یکى از گزینههاى مهم و برجستهاى است که مىتواند شما را در راستای تکمیل تحقیق و پژوهش بسیار کمک کند. مقالات و مجلات از این جهت قابل بحثند که هر دو کاملاً با هم مرتبطند و به طور معمول مجلات ارایه دهنده مقالات هستند. براى این امر مىتوان به دو راه اقدام کرد:
1ـ نشریات و مجلات قرآنى را بشناسید و در صورتى که در اینترنت نیز عرضه شدهاند، جداگانه به یکایک آنها مراجعه و هر یک را ملاحظه کنید، که البته این روش را به مطلوب به نظر نمىرسد.
2ـ مراکز تجمع و ارایه مقالات قرآن در اینترنت را بشناسید و چنانچه مقاله مورد نظر خود را نیافتید، به جستجو متوسل شوید. براى دسترسى به این گونه مقالات، بهتر است چند پایگاه برجسته در این باره را به خاطر داشته باشید:
پایگاه اطلاعرسانى مرکز فعالیتهاى قرآنى دانشجویان کشور (http://www. iska. ir/)
این پایگاه، گزینهاى را به مقالات قرآنى اختصاص داده است و هماکنون، در دو بخش: فهرست مقالاتِ دهه هفتاد و نمایش مقالات تمام متن فعالیت مىکند. این پایگاه تا کنون 190 مقاله را با متن کامل ارایه کرده است.
هماینک، بخش مقالات گزینه قرآن در این پایگاه شامل 631 عنوان مقاله فارسى است که شما را به جایگاه آن در اینترنت هدایت مىکند. همه این مقالات بنا بر الفبا فهرست شدهاند.
پایگاه بلاغ (http://www. balagh. net/)؛ پایگاه بلاغ، مقالات خوبى را با طبقهبندى موضوعى ارایه کرده است. این مقالات بیشتر از مجلات وابسته به دفتر تبلیغات اسلامى حوزه علمیه قم گزینش شده است.
پایگاه حوزه (http://www. hawzah. net/)؛ گزینه قرآن پایگاه حوزه با توجه به نمودار درختى آن، شما را در این راستا کمک مىکند. هرچند بخش عمدهاى از اطلاعات موجود در هر گزینه، گزیدهاى از کتابهاى معتبر است، اما این را نباید فراموش کرد که بسیارى از این گزیدهها، خود یک مقاله مناسب به شمار مىآیند.
با توجه به این که برخى از مطالب اینترنت، به تازگی به صورت موضوعى در قالب لوحهاى فشرده عرضه شدهاند، مىتوان از لوح فشرده «قرآن در اینترنت» نسخه 3 به خوبى استفاده کرد. در این برنامه، 770 مقاله قرآنى به صورت تمام متن وجود دارد که بنا بر زبان، فهرست نویسندگان و فهرست موضوعات (در 24 موضوع) مرتب شدهاند. این برنامه در آبان سال 1382 توسط شبکه اطلاعرسانى نور عرضه شده است.
براى دسترسى به مقالات از این طریق، نخست به پایگاه «حوزه» بروید و از طریق بخش جستجوى این پایگاه اقدام کنید. مهمترین ویژگى این بخش آن است که متن کامل بالغ بر 0041 شماره مجله از 95 عنوان را در خود جاى داده و در آنها جستجو مىکند. خاصه این که بخشى از این مجلات، صرفاً قرآنىاند.
چنانچه از این طریق مطلب خود را نیافتید، بهتر است با موتورهاى جستجو مانند «گوگل» پژوهش خود را سامان دهید.
در اینترنت پایاننامهها تنها معرفى مىشوند و کمتر دیده مىشود متن کامل پایاننامهاى در اینترنت یا جاى دیگر عرضه شود. آنچه مرسوم است و کاربرد هم دارد، معرفى پایاننامه همراه با چکیده آن است.
با این حال، به جرأت مىتوان گفت در اینترنت درباره هیچ موضوعى از موضوعات علوم اسلامى به اندازه قرآن و تفسیر، پایاننامه معرفى نشده است. شما مىتوانید از معرفى 1751 پایاننامه در پایگاه مرکز فعالیتهاى قرآنى دانشجویان کشور (www. iska. ir) اطلاع یابید.
همچنین هزار پایاننامه در مقطع دکترا و کارشناسى ارشد قرآنى در پایگاه حوزه معرفى شده که بنا بر آن، موضوع، نویسنده، استاد راهنما، رشتههاى تحصیلى، دانشگاهها و مراکز عالى آموزشى، سالهاى تحصیلى و زبانهاى عربى و انگلیسى مرتب شده است.
انشاءالله
منبع: تابناک
نظرات شما: نظر
براى این کار، چند محور به عنوان رئوس اصلى خواستههاى شما مدّنظر است. محورهاى کلى که در این قبیل تحقیقات و پژوهشها متصور است، عبارتند از:
متن قرآن و ترجمه، تفسیر قرآن، علوم قرآن، مجلاّت و مقالات قرآنى، کتابخانه و کتابشناسى قرآن، پایاننامههاى قرآنى
الف) متن قرآن و ترجمه متن قرآن کریم در اینترنت بسیار عرضه شده و به آسانى قابل دستیابى است که البته برخى از آنها همراه با ویژگىهایى متفاوت ارایه شدهاند. براى دسترسى به آیات و سورهها، بهترین مورد، جایى است که سوره و شماره آن قابل انتخاب باشد و امکان مقابله بین متن و ترجمه ـ عملاً ترجمههاى فارسى و انگلیسى ـ فراهم باشد و کاربر بتواند به سرعت متن را ملاحظه کند، ترجمه آن را ببیند و یا بین ترجمههاى گوناگون به مقایسه بپردازد. از این رو، پایگاههایى که متن قرآن را همراه با اعراب به صورت فونت ارایه کردهاند، بهتر از پایگاههایى هستند که متون را به صورت تصویر ارایه کردهاند که معمولاً هنگام نمایش از سرعت کمترى برخوردارند. چنانچه امکان جستجو در متن قرآن با ترجمهها نیز فراهم باشد، امر تحقیق به مراتب آسانتر خواهد بود و کاربر با سرعت بیشترى به مطالب خود دست مىیابد.
نظرات شما: نظر
اگر اهل تحقیق و مطالعه باشید، حتماً تاکنون براى پژوهش درباره یک موضوع کلى یا جزیی در جستجوى منابع مورد نیاز خود بودهاید. اطلاع از منابع، شناسایى و در پایان دسترسى و استفاده از آنها مهمترین مراحل تحقیق و پژوهش شما به شمار مىآیند. بدیهى است هر قدر منابع موردنظر نظامندتر، سامانیافتهتر و کارآمدتر باشند، شما را در امر پژوهش بیشتر یارى مىدهند. در این راه، شیرینترین لحظه، زمانى است که با خیالى آسوده منابع را دریابید و با بهترین ابزار و امکانات و راحتترین فهرستها، بتوانید مطالب دلخواه خود را تهیه و تنظیم کنید.
روش نخست، مراجعه به موتورهاى جستجو و استفاده از آنها براى دستیابى به مطلب مورد نظر است.
نظرات شما: نظر
همزمان با فرارسیدن عید غدیرخم پایگاه اطلاع رسانی آیتالله محمد تقی بهجت افتتاح شد .
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از شیعه نیوز، همزمان با فرارسیدن عید غدیرخم پایگاه اطلاع رسانی آیتالله محمد تقی بهجت افتتاح شد
پیش از این، مقلدان و دوستاران این مرجع تقلید از امکان ارتباط اینترنتی با دفتر ایشان محروم بودند که این امکان برای انان فراهم شد.
برای دسترسی به پایگاه اطلاع رسانی ایت الله بهجت به آدرس زیر مراجعه نمایید:
پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله العظمی
نظرات شما: نظر
علومالقرآن عند المفسرین" به زیور طبع آراسته شد
مجموعه 3 جلدی علومالقرآن عندالمفسرین از آثار مرکز فرهنگ و معارف قرآن برای نخستین بار از سوی بوستان کتاب منتشر شد.
در کتاب علوم القرآن عند المفسرین، موضوعات قرآنی گسترده ای همچون تاریخ نزول قرآن، قرائات، اعجاز قرآن، متشابه، ناسخ و منسوخ گنجانده شده است.
نظرات شما: نظر
امام جمعه شیراز: غدیر را باید در قرآن جستجو کرد
قرآن در موارد فراوانی با اشاره به امر ولایت و اهمیت آن به اتفاق غدیر اشاره میکند و عید غدیر خم هم در راستای همین امر به وقوع میپیوندد و باید غدیر را در قرآن جستجو کرد.
به گزارش قرآن بلاگ، آیتالله «محیالدین حائریشیرازی» در افتتاحیه کنگره ادبی ولا در شیراز با بیان این مطلب گفت: قرآن کتاب مرجع ما است و مقوله غدیر را هم باید با نگاه به قرآن حسابرسی کرد. در میان داستانهای قرآنی ماجرای طالوت بیش از همه به مقوله ولایت نزدیک است و با تحلیل دقیق این داستان میتوان به پیشگویی قرآن از پیمانشکنی جمعی از مسلمانان پس از واقعه غدیر نیز پی برد.
در ابتدای این مراسم و پس از اجرای برنامه همخوانی توسط گروه اهل بیت از تهران، حجتالاسلام «یدالله شیرمردی»، دبیر کنگره و مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس گفت: این کنگره برای اولینبار است که در چنین سطحی و توسط اوقاف و امور خیریه برگزار میشود و اختصاص این کنگره به جوانان و نوجوانان هم با توجه به توصیههای موکد مقام معظم رهبری بوده است. با توجه به همین تاکیدها کنگره از حدود سه ماه پیش فراخوان خود را به اطلاع علاقمندان رساند و در مجموع حدود 2500 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و در اختتامیه نیز به برگزیدگان جوایز معنوی و ارزندهای چون سفر زیارتی عمره مفرده، کربلای معلی، سوریه و مشهد مقدس اهدا خواهد شد.
او با اشاره به جایگاه والای امام علی در قرآن گفت: در قرآن آیات زیادی در ارتباط نزدیک با امام علی(ع) است و احادیثی که از رسول اکرم در رابطه با شخصیت ایشان بیان شده بی نظیر است.
در این مراسم همچنین «احد دهبزرگی»، «عباس براتیپور»، «پروانه نجاتی»، «عزیر مهدی رضوی»، «محمد مرادی»، «محمدحسین ابوترابی» و «غلامرضا سلیمانی» به شعرخوانی پرداختند و «حسین شمسی» 8 ساله از اراک نیز قطعه ادبی خود را خواند.
منبع: خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)
نظرات شما: نظر
معرفی نرمافزارهای دینی در سایت دانشکده مجازی علوم حدیث
دانشکده مجازی علوم حدیث در لینک «فروشگاه الکترونیکی» خود به معرفی نرمافزارهای دینی خود پرداختهاست.
به گزارش قرآن بلاگ، به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، دانشکده مجازی علوم حدیث در لینک «فروشگاه الکترونیکی» خود به معرفی نرمافزارهای خود پرداختهاست.
در این فروشگاه الکترونیکی محصولات به همراه قیمت، تعداد بازدیدکنندگان، و نحوه خرید الکترونیکی آن در اختیار کاربران قرار دادهشدهاست.
نرمافزارهای موجود در این فروشگاه شامل مثنوی معنوی، نوارالانوار، جامع فقهاهلالبیت، نور الفقاهه، کتابخانه انگلیسی، نور بدایةالحکمه، پیامبر اعظم(ص)، کتابخانه فاضلین نراقی، نورالطریق، فرهنگ عاشورا.
علاقمندان به خرید این نرمافزارها میتوانند از امکان خرید الکترونیکی این فروشگاه برای خرید محصولات خود استفاده کنند.
نظرات شما: نظر
تاریخچه ترجمه قرآن، شیوهها و اهداف آن در مدینه منوره بررسیشد
گردهمآیی علمی با موضوع بررسی شیوه و اهداف ترجمه معانی آیات قرآنکریم به زبانهای مختلف، روز گذشته چهارم دیماه در دانشگاه اسلامی مدینه منوره برگزارشد.
به گزارش قرآن بلاگ، به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) به نقل از روزنامه عربستانی «المدینه»، شرکتکنندگان در این گردهمآیی، تاریخ ترجمه قرآن به زبانهای مختلف و شیوه بهکارفته در این ترجمهها را مورد بحث و بررسی قراردادند.
«تامر سلوم»، استاد ادبیات عرب دانشگاه اسلامی مدینه با ارایه سخنانی گفت: برخی معتقدند، قرآن برای نخستینبار، هنگام نزول آن به زبان فارسی ترجمهشد.
وی افزود: در تاریخ آمدهاست که ایرانیان از سلمان فارسی خواستند تعدادی از آیات قرآنکریم را به زبان فارسی ترجمهکند و سلمان نیز آیه «بسماللهالرحمنالرحیم» و سوره «الفاتحه» را به فارسی ترجمهکرد.
تامر سلوم با اشاره به اینکه ترجمه قرآن به زبانهای مختلف پیوسته یکی از نیازهای دینی مسلمانان بوده، تصریحکرد: قرآن در چندین مرحله به زبانهای مختلف ترجمهشد؛ در مرحله نخست به زبانهای شرقی مانند فارسی، ترکی و جاوی (زبان مالزیایی) برگرداندهشد که مسلمانان با دیدگاه قدسیبودن قرآن، آن را به این زبانها ترجمهکردند.
وی در ادامه سخنان خود اظهارکرد: در مرحله دوم که آیات قرآن به زبانهای اروپایی ترجمهشد، این اقدام اهتمام و توجه اروپاییان و علمای دینی را درپیداشت، اما متأسفانه در ترجمه آیات به زبانهای اروپایی دخل و تصرفات و حذف و اضافه زیادی انجامشد و اروپاییان با قرآن همچون یک متن عادی برخوردکردند.
تامر سلوم در پایان گفت: در مرحله سوم قرآن، غربیها با استعمار کشورهای آفریقایی و با توجه به میل و رغبت مسلمانان آفریقا برای فهم معانی آیات قرآن، این کتاب آسمانی را به شیوه کینهتوزانه و مغرضانهای برای آنها ترجمهکردند.
نظرات شما: نظر