سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ـ در توصیف قدرت خدای سبحان ـ :اوست که آفریده هایش را در دنیا ساکن کرد و پیامبرانش را به سوی جنّ و انس فرستاد تا برایشان پرده از دنیا برگیرند [امام علی علیه السلام]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالگرد ارتحال امام راحل:
با احساس حقارت ، احکام اسلام را با دیدگاههای غربی منطبق نکنند/ ریختن خون مسلمانان، خروج از اسلام است



رسا، سرویس سیاسی ـ حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در اجتماع صدهاهزارنفری قشرهای مختلف ملت در حرم مطهر امام خمینی (رض)، راه امام را تنها راه تحقق اهداف و آرمانهای اسلامی و ملی اعلام کردند.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع عظیم و بسیار پرشور ملت وفادار ایران تأکید کردند: آینده ملت ایران در پرتو اتکاء به هویت حقیقی حرکت امام راحل عظیم الشأن یعنی اسلامی بودن، مردمی بودن، و نوآوریهای متکی بر اسلام بسیار درخشانتر از گذشته است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه امام خمینی (ره) و فکر و راه ایشان کلمه طیبه ای است که به ملت اسلامی عظمت بخشید، تصریح کردند: نام امام بزرگوار، اندیشه نیکو و عمل صالح ایشان در ایران بزرگ و در فضای امت اسلامی و جامعه بشری روز به روز زنده تر و تابناک تر خواهد شد.

حضرت آیت الله خامنه ای، علت اقتدار و ماندگاری مردان الهی را ارتباط با خدا و کار برای خدا دانستند و افزودند: راز قدرت معنوی و رمز «عظمت و نفوذ» رو به افزایش امام خمینی (ره) این است که آن شخصیت بزرگ در همه کارها فقط خدا را دید و در راه او مجاهدت کرد و خدا نیز همانگونه که در قرآن وعده داده است همیشه با او بود.

ایشان افزودند: علت آرامش خاطر و تزلزل ناپذیری امام در همه لحظات به ویژه مقاطع سخت و حساس کشور و حتی در لحظه عروج به سوی پروردگار همین ارتباط و اتصال با خدا بود.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه حرکت در مسیر حق، ایستادگی در مقابل زورگویان و دستیابی به پیشرفت و استقلال، مستلزم پرداخت هزینه است خاطرنشان کردند: امام (ره) اعتماد عمومی مردم را به عنوان هزینه این راه پرداخت و خداوند نیز این هزینه را به صورت مضاعف به او بازگرداند به گونه ای که جمعیت شرکت کننده در مراسم تشییع ایشان به مراتب از استقبال کنندگان از آن رهبر بزرگ بیشتر بود.

ایشان تنها راه دستیابی یک ملت را به اهداف و حقوق خود، بصیرت و ایستادگی آگاهانه برشمردند و خاطرنشان کردند: حقوق یک ملت، با التماس به سلطه گران و عقب نشینی و نرمش در برابر آنان محقق نخواهد شد چرا که حق را باید با تلاش و ایستادگی به دست آورد.

رهبر انقلاب اسلامی پایداری و مجاهدت ملت ایران را مهمترین عامل ثبات و استحکام نظام و تحقق «استقلال و عزت ملی» دانستند و افزودند: بر اثر ایستادگی و بصیرت ملت ایران، زورگویان جهان به این نتیجه رسیده اند که «ایرانی» هر جا پای دفاع از حق و حقوقش به میان آید هرگز از میدان خطر عقب نشینی نمی کند.

حضرت آیت الله خامنه ای تداوم ایستادگی ملی را زمینه ساز احقاق حقوق مردم ایران در همه زمینه ها از جمله انرژی هسته ای دانستند و افزودند: رویه ملت آزاد و مستقل ایران این نیست که برای دستیابی به انرژی هسته ای و دیگر حقوقش از قدرتهای سلطه گر التماس و خواهش کند چرا که این ملت بزرگ و جوانان برومندش خود را باور کرده اند و با تکیه بر تجربه های 28 سال اخیر می دانند که با ایستادگی بصیرانه می توانند همه حقوق خود را به دست آورند.

رهبر انقلاب اسلامی، ایجاد هویتی جدید یعنی «جمهوری اسلامی» را در منطقه حساس خاورمیانه از مهمترین اقدامات امام راحل برشمردند و با تشریح و تحلیل روند تحکیم سلطه استکبار بر خاورمیانه پس از جنگ دوم جهانی افزودند: ایران نیز در آن دوران سیاه، صد درصد تحت نفوذ و سلطه عمیق استکبار آمریکا بود و به همین علت معجزه انقلاب اسلامی که به رهبری بی نظیر امام و همت ملت به وقوع پیوست همه سلطه گران را غافلگیر کرد اما افراد با بصیرت همان موقع دریافتند که مسیر منطقه، با برافراشته شدن پرچم اسلام در ایران عوض شده است.

ایشان به تلاشهای ناکام دشمنان برای از بین بردن جمهوری اسلامی اشاره کردند و افزودند: با وجود همه طرحها و توطئه ها، هویت جدیدی که امام ایجاد کرد امروز با ثبات ترین نظام منطقه است و ملت ایران پرشورترین، مصمم ترین و با آبروترین ملتها به شمار می آید و چهره درخشان جمهوری اسلامی و امام بزرگوار، روز به روز در میان توده های ملتهای مسلمان و «جوانان و روشنفکران جهان اسلام» مقبول تر می شوند.

حضرت آیت الله خامنه ای استمرار این روند و تداوم پیشرفت کشور را به ادامه وفاداری ملت و نخبگان به خطوط اصلی حرکت امام منوط دانستند و تأکید کردند: اسلامی بودند، مردمی بودن و برخورداری از ابتکار و نوآوری اسلامی، سه نقطه اصلی حرکت مبارک امام است که نباید هیچگاه فراموش شود.

ایشان اسلامی بودن نظام را شاخصه ای فراتر از تعلق جمهوری اسلامی به یک مذهب دانستند و افزودند: جمهوری اسلامی از دل معارف شیعی به وجود آمده است اما اسلامی بودن نظام به معنای اسلام فرامذهب و هویتی فرامذهبی است و نظام اسلامی هرگز شناسنامه تک مذهبی برای خود قائل نبوده است و به همین علت است که امروز جوان سنی فلسطینی همچون جوان شیعه لبنانی به جمهوری اسلامی چشم امید دوخته است و نظام اسلامی به همه اجزاء پیکره عظیم امت اسلامی، احساس افتخار و عزت می بخشد.

حضرت آیت الله خامنه ای، تکیه و تعبد به شرع مقدس را بعد دیگری از هویت اسلامی نظام خواندند و خاطرنشان کردند ما علاوه بر ارزشهای اخلاقی، قواعد و همه نظامهای اجتماعی و سیاسی خود را از کتاب و سنت می گیریم و به آن افتخار می کنیم چرا که معتقدیم فهم درست «کتاب و سنت» و نگاه باز و مجتهدانه به این دو مقوله می تواند راههای بسیاری را برای تأمین نیازهای فردی و اجتماعی ملتها ارائه کند.

ایشان، شاخصه دوم جمهوری اسلامی را مردمی بودن آن بیان کردند و افزودند: در نظام اسلامی، رأی، اراده و خواست مردم، به معنی واقعی کلمه، تعیین کننده است و تأمین نیازهای آنان هدف اساسی مسئولان به شمار می رود.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نگاه جامع نظام جمهوری اسلامی به نیازهای مادی، معنوی و اخلاقی مردم، خاطرنشان کردند: در نظام اسلامی علاوه بر توجه جدی به نیازهای اقتصادی و امنیت عمومی مردم، امنیت اخلاقی و حفظ نظام خانواده نیز مورد توجه ویژه است.

رهبر انقلاب اسلامی اراده مردم را در چارچوب دین خدا، تعیین کننده مطلق دانستند و افزودند: مردم سالاری دینی چارچوب اصلی نظام جمهوری اسلامی و در بردارنده کرامت حقیقی انسان و تأمین کننده نیازهای عمومی مردم است.

ایشان در همین زمینه خاطرنشان کردند: نظام اسلامی، دموکراسی مبتنی بر مبانی غلط و شکست خورده لیبرال دموکراسی غرب را رد می کند زیرا در ساختار استبدادی و دیکتاتوری نظامهای غربی مردم هیچ نقشی ندارند و همه کاره واقعی، صاحبان سرمایه و زرسالاران هستند.

رهبر انقلاب اسلامی شاخصه سوم نظام جمهوری اسلامی را نوآوری متکی بر مبانی اسلام برشمردند و تأکید کردند: نخبگان سیاسی و فرهنگی کشور، اسلام ناب را آنچنان که از کتاب و سنت درک می شود برای ذهنهای مشتاق داخل و خارج از کشور بازگو کنند.

ایشان، ادبیات سیاسی جمهوری اسلامی را دارای جذابیت فراوان خواندند و با اشاره به برکات فراوان نوآوریهای اسلامی برای نظام افزودند: نباید برخی افراد به علت احساس حقارت یا شیفتگی در مقابل غرب، احکام و مبانی اسلام را با دیدگاههای غربی منطبق کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تلاش امپراطوری خبری و رسانه ای استکبار برای ارائه تصویری مخدوش و غلط از ملت ایران و نظام اسلامی افزودند: ایستادگی و پیروزی ملت ایران در برابر تهدیدها و چالشها، حفظ اصول و جهت گیریهای اصلی، پیشرفت های شگفت آور علمی و فناوری، پیشرفت در عرصه های مدیریت اجتماعی و سیاسی، افزوده شدن عزت بین المللی و الگو شدن برای ملتهای مسلمان، تصویر واقعی ملت ایران است.

رهبر انقلاب اسلامی، هویت برجسته جمهوری اسلامی را نتیجه پایمردی و رهبری امام خمینی (ره) و همت ملت ایران دانستند و با اشاره به وظایف سنگین دولتمردان و مردم برای ادامه این مسیر پرافتخار افزودند: همانگونه که در ابتدای سال بیان شد، تلاش در جهت پیشرفت اقتصادی و علمی و همچنین مقابله با جنگ روانی دشمن برای ایجاد خلل در اتحاد ملی، سه محور اصلی است که باید مورد توجه جدی مردم و مسئولان باشد.

ایشان با تأکید بر اینکه توجه به عدالت و تأمین آن مهمترین خواسته مردم از دولتمردان است افزودند: فعالان اقتصادی در بخش های مختلف از جمله سرمایه گذاری، نوآوری صنعتی و رشد بخش کشاورزی تلاش همه جانبه ای داشته باشند.

رهبر انقلاب اسلامی، لزوم هوشیاری مردم در مقابل تلاش دشمن برای ایجاد اختلاف و دو دستگی را یادآور شدند و با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس هشتم در اواخر سال جاری، خاطرنشان کردند: دشمن تلاش دارد با ایجاد چالشهای انتخاباتی میان مردم تفرقه بیاندازند اما ملت ایران با کمک خداوند، این انتخابات را وسیله دیگری برای رشد و عزت خود قرار خواهد داد.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به توطئه بزرگ دشمنان برای به راه انداختن جنگ شیعه و سنی، انسجام اسلامی را ضرورتی واقعی برشمردند و افزودند: دشمنان امت اسلامی یک گروه متعصب، متحجر و بی خبر از حقایق عالم و معنویت را شکل داده اند تا میان مسلمانان، اختلاف و جنگ و خونریزی به راه بیافتد اما براساس نظر علمای حقیقی اسلام، کسانی که دست خود را به خون مسلمانان آلوده می کنند مرتکب گناهنابخشودنی می شوند و این کار در واقع خروج از اسلام است.

ایشان با تأکید بر اینکه برادری ملت ایران با ملتهای مسلمان یک برادری واقعی است تأکید کردند: با وجود اختلافهای فکری و مذهبی میان مسلمانان، آنان باید در زیر پرچم لا اله الا الله و محمد رسول الله، دست در دست یکدیگر در مقابله با دشمنان اسلام و امت اسلامی ایستادگی کنند.

رهبر انقلاب اسلامی آینده ملت ایران را بسیار درخشانتر از گذشته دانستند و خاطرنشان کردند: تا تحقق اهداف و آرمانها، راهی طولانی در پیش داریم اما ملت بزرگ ایران، به برکت ایستادگی، روشن بینی و آگاهی ملی، این راه را با موفقیتهای بیشتر طی خواهد کرد و با تداوم راه پرافتخار امام، آینده روشن خود را محقق خواهد ساخت



انتهای خبر // خبرگزاری رسانیوز //www.rasanews.com





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: چهارشنبه 86/3/16 ::: ساعت 3:30 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    راه‌اندازی نخستین پایگاه اینترنتی تخصصی قرآن کریم در تایلند

    گروه خبرنگاران افتخاری / نسرین ساسناپیبال: نخستین پایگاه اینترنتی تخصصی قرآنی در تایلند با عنوان www.quranrasul.com و به همت مؤسسه قرآنی الرسول الاعظم(ص) وابسته به سازمان حوزه‌ها و مدارس علمیه خارج از کشور به تازگی آغاز به کار کرده است.

    به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) در تایلند، این پایگاه اینترنتی قرآنی که اولین سایت تخصصی قرآن کریم در تایلند است، توسط مؤسسه قرآنی الرسول الاعظم (ص) وابسته به سازمان حوزه‌ها و مدارس علمیه خارج از کشور در تایلند راه‌اندازی شده است و مورد استفاده عموم مسلمانان، اعم از شیعه و سنی قرار می‌گیرد.

    این پایگاه اینترنتی قرآنی که به معرفی معارف و آموزه‌های والای قرآن کریم پرداخته است، شامل قسمت‌هایی از جمله مقالات قرآنی، اخبار قرآنی، مصاحبه‌های از قاریان ممتاز تایلند، زندگی‌نامه قاریان شاخص جهان، بیانات شخصیت‌های شاخص قرآنی و دینی، تلاوت آیات قرآنی توسط قاریان ممتاز جهان اسلام و ... است.

     راه‌اندازی‌نخستین‌سایت‌تخصصی‌قرآنی‌درتایلند
    این سایت قرآنی که اولین سایت تخصصی قرآن کریم در تایلند است، توسط مؤسسه قرآنی الرسول الاعظم (ص) وابسته به سازمان حوزه‌ها و مدارس علمیه خارج از کشور در تایلند راه‌اندازی شده است و مورد استفاده عموم مسلمانان، اعم از شیعه و سنی قرار می‌گیرد

    همچنین، در این پایگاه اینترنتی به بازتاب فعالیت‌های انجام شده در این مؤسسه قرآنی از جمله اردوهای قرآنی-تربیتی جوانان تایلند و دیگر فعالیت‌های قرآنی انجام شده در کشور تایلند می‌پردازد.

    اکنون این مؤسسه درصدد است تا به گسترش و افزایش قسمت‌های دیگری در این سایت مانند قصه‌های قرآنی، دانستنی‌های قرآنی برای کودکان و نوجوانان، مسابقات قرآنی و... بپردازد.

    یادآوری می‌شود، این مؤسسه غیر از ساخت این پایگاه اینترنتی قرآنی و فعالیت‌های قرآنی انجام شده، فعالیت‌های قرآنی دیگری از جمله انتشار نشریه «پیام قرآن» که در آینده‌ای نزدیک منتشر می‌شود را در دستور کار خود قرار داده است.

    برای دیدن سایت قرآنی رسول قرآن اینجا کلیک کنید!
    قرآن رسول





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: چهارشنبه 86/3/16 ::: ساعت 3:28 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    کتاب پرسمانی «کاربرد های نماز» نوشته «عطایی اصفهانی» در 120 صفحه از سوی انتشارات«حضرت عباس(ع)» روانه بازار نشر کتاب شد.کاربردهای نماز
    این کتاب مجموعه پاسخ‌های استدلالی به پرسش‌های دینی است که در هفت بخش توسط نویسنده با عناوین هدف و نقش نماز در سازندگی انسان، کاربرد و نقش نماز در متحول کردن حالات درونی و واژگون کردن افکار شیطانی، نمازهای کاربردی و نتیجه بخش و نمازهای بی‌نتیجه و بی‌اثر به رشته تحریر در‌آورده‌است.

    کاربرد و فایده نماز در حل مشکلات اساسی و نیازمندی‌های حیاتی جامعه، کاربرد و آثار محسوس نماز در فرد و جامعه و نیز آثار عینی و محسوس نماز جماعت در تبلیغ و ترویج اسلام و هدایت جامعه، آثار محسوس و کاربردهای عینی نماز در حل مشکلات مادی و شفای امراض روحی و جسمی و کاربرد نماز و آثار محسوس نماز و ولایت در هنگام مرگ و جان سپردن از دیگر عناوین فصل‌های این کتاب می‌باشد.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/3/15 ::: ساعت 8:47 عصر :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    خطیب جمعه تهران: نزدیکی بیشتر جهانیان به قرآن، باعث گرایش آنان به امام و انقلاب خواهد شد

    گروه سیاسی: مردم جهان هرچه بیشتر به قرآن و اسلام گرایش پیدا می‌کنند، به انقلاب اسلامی و امام (ره) گرایش بیشتری پیدا می‌کنند؛ چرا که او تکیه به خدا داشت و با اعتماد به بندگان خدا، ‌اسلام را زنده کرد و این دین را به عنوان تنها مکتب حیات‌بخش معرفی نمود.

    آیت‌‌الله احمد جنتی - خطیب نماز عبادی ـ ‌سیاسی

    به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) نماز عبادی ـ ‌سیاسی این هفته تهران به امامت آیت‌‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان اقامه گردید.

    امام جمعه موقت تهران در خطبه اول نماز با عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت زهرای مرضیه (س) گفت: ایشان دختر پیامبری بود که وصفش نتوان گفت و جز خدا، پیغمبر، علی و اولاد علی کسی او را نشاخت.

    وی از قرآن کریم، امام علی (ع) ‌و فاطمه زهرا (س) به عنوان سه معجزه تاریخ اسلام یاد کرد و گفت: قرآن و آیات و بیناتش کلام‌الله صامت بود و علی (ع) و فاطمه (س) کلام‌الله ناطق بودند و نه کتابی چون قرآن آمده و خواهد آمد و نه مردی چون علی و نه زنی چون فاطمه (س).

     خطیب جمعه تهران:
    راجع به امام هرچه گفته و بگوییم کم است، امام فرزند علی (ع) و فاطمه (س) بود، امام رسالت پیامبر عزیز را پیگیری می‌کرد و راهنمایی بود که در خط پیامبر، علی و فاطمه حرکت می‌کرد

    امام جمعه موقت تهران سپس به شیوه رحلت حضرت فاطمه (س) اشاره کرد و با بیان وصیت آن حضرت به امام علی (ع) در خصوص دفن شبانه جسد مطهر ایشان گفت: این سوال‌ ایست که باید تاریخ اسلام پاسخ دهد که چرا ایشان شبانه دفن شد.

    آیت‌الله جنتی سپس با عرض تسلیت ایام ارتحال امام راحل (ع) و سالگرد 15 خرداد گفت: شهدای 15 خرداد با خون خود، مبنا و پایه‌های انقلاب اسلامی را محکم کردند، ندای امام بزرگوار را لبیک گفتند و هرچه داریم به برکت خون شهدایست که با ریختن خون خود، همه مردم ما را داغدار کردند.

    دبیر شورای نگهبان در ابتدای خطبه دوم نماز با اشاره به نزدیک شدن سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام(ره) گفت: راجع به امام هرچه گفته و بگوییم کم است، امام فرزند علی (ع) و فاطمه (س) بود، امام رسالت پیامبر عزیز را پیگیری می‌کرد و راهنمایی بود که در خط پیامبر، علی و فاطمه حرکت می‌کرد و یگانه مرد تاریخ اسلام بعد از پیغمبر و معصومین(ع) است.

     چراغ راه امام
    همانطور که چراغ لا اله الا الله و محمدرسول الله خاموش نشده، این چراع هم خاموش شدنی نیست.

    وی با مقایسه حرکت امام با سایر حرکت‌های اسلامی و غیراسلامی عصر حاضر گفت: بسیاری از حرکت‌های اسلامی قرن اخیر با این عمق و گسترش نبود. کسی که دوره‌ای از عمر خود را در تزکیه نفس، آشنایی با قرآن، حدیث، فقه اسلامی، ‌عرفان، عبادت‌های عاشقانه گذارانده، ‌فکر و اندیشه‌ای بلند داشته، به قدرت خدا اعتقاد و توکل دارد، با قدرت‌های جهان درگیری می‌شود، چون قدرت الهی حامی او بود، قیام کرد بالله و مبدا حرکتش آیات قرآن بود.

    آیت‌الله جنتی با اشاره به ابعاد حرکت الهی امام، معنویت،‌ عدالت و عقلانیت را عنصرهایی دانست که ارکان قیام امام را تشکیل می‌داد. از قم شروع شد و روز به روز گسترش پیدا کرده است و امروز در سراسر جهان گسترده است، همانطور که چراغ لا اله الا الله و محمدرسول الله خاموش نشده، این چراع هم خاموش شدنی نیست.

    امام جمعه موقت تهران با اشاره به گرایش روز افزون مردم جهان حتی مردم آمریکا به سوی اسلام و شروع بیداری اسلامی خاطرنشان کرد: مردم جهان هرچه بیشتر به قرآن و اسلام گرایش پیدا می‌کنند، به انقلاب اسلامی و امام (ره) گرایش بیشتری پیدا می‌کنند، چرا که او تکیه به خدا داشت و اعتماد بر بندگان خدا، ‌اسلام را زنده کرد و این دین را به عنوان تنها مکتب حیات‌بخش معرفی کرد.

    دبیر شورای نگهبان با اشاره به نامه حضرت امام به گورباچف گفت: امام در آن نامه به رییس کشور شوروی سابق یادآور شد که مشکل بشر امروز، اقتصاد و سیاست نسبت،‌ بلکه مشکل بشر امروز، بی‌خدایی است.

     امام جمعه موقت تهران
    ما از اصول سیاسی خود در رابطه با آمریکا عدول نکرده‌ایم و آن وضع به قدرت خودش باقی است. ما یک نظام ضدآمریکایی هستیم، آمریکا دشمن ماست و ما هم با آمریکا دشمنیم. دعوای ما با آمریکا دعوای شخصی نیست، بلکه بر سر اصول است.

    وی اضافه کرد: در آن نامه امام متذکر شده بود که اگر نجات می‌خواهید در نوای اسلام و قرآن است. این پیام را مردم فلسطین، لبنان و جوانان پاک فطرت بشر دریافت کردند.

    آیت الله جنتی در ادامه به سالگرد تشکیل مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و با استناد به سخنان اخیر مقام معظم رهبری، خطاب به نمایندگان مجلس گفت: دولتی که با تمام وجود به میدان آمده که خط امام را پیاده کند و به عنوان اسلام سیاستگذاری کند، کمک و حمایت کنید.

    وی سپس با توصیه به نمایندگان گفت: ای برادران و نمایندگان عزیز، به فکر آینده خودتان نباشید،‌ بلکه به فکر آینده اسلام و انقلاب باشید و خط امام را پیروی کنید. امام آنچه در وجودش نبود،‌ خودبینی و خودپرستی بود.

    امام جمعه موقت تهران با اشاره به مذاکره ایران و آمریکا در خصوص عراق تصریح کرد: ما از اصول سیاسی خود در رابطه با آمریکا عدول نکرده‌ایم و آن وضع به قدرت خودش باقی است. ما یک نظام ضدآمریکایی هستیم، آمریکا دشمن ماست و ما هم با آمریکا دشمنیم. دعوای ما با آمریکا دعوای شخصی نیست، بلکه بر سر اصول است.

    وی در ادامه با اشاره به طرح امنیت اجتماعی گفت: متأسفانه سال‌های سال بی‌تفاوتی‌هایی در این خصوص نشان داده شد و قدرت نظام زیر سوال رفته بود. بر همه مردم و مسئولین است که این قدرت را حفظ کنند.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: شنبه 86/3/12 ::: ساعت 9:10 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    حمید انصاری در نماز جمعه تهران: معجزه امام(ره) بازگشت قرآن به عرصه اجتماعی کشور بود

    گروه سیاسی: قاطعیت امام و حمایت ملت، معجزات بعدی را چون پیروزی در جنگ 8 ساله و سرنگونی رژیم طاغوت به بار آورد و بار دیگر، قرآن به عرصه اجتماعی کشور بازگشت و مضامین حیات‌بخش آن که مهجور مانده بود، به متن زندگی مسلمانان رجوع کرد.

    به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) حمید انصاری، قائم‌مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) که سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران را به عهده داشت، با اشاره به ایام ارتحال ملکوتی امام(ره) اظهار داشت: یادآوری آن کلام معنوی و دلنشین و آن فریاد طوفانی علیه ستمگران جهان و یاد وصایا و رهنمودهای دلسوزانه و حکیمانه امام (ره)، عطر معنویت و یاد او را در جامعه می‌پراکند.

    انصاری گفت: صد هزار نفر از زائران و یاران او از سراسر کشور و نیز چندین هزار پیرو مخلص از کشورهای مجاور در راهند، تا در همایش تجدید عهد و میثاق با این امام همام در 14 خرداد شرکت کنند.

     حمید انصاری:
    عدد و کمیت در منطق امام، جایی ندارد و خلوص نیت، ایمان به خدا و پایداری به آن و نیز صبر در برابر مشکلات، از جمله اصولی است که در جهت تحقق اهداف بزرگ راه‌گشا خواهد بود.

    سخنران نمازجمعه این هفته تهران، یادآور شد: این ایام فرصت مناسبی است که نصیب ما شده، تا درس‌ها، آموزه‌ها، سفارشات جاوید و وحیانی آن امام را بازگو نماییم و ما نیازمند مرور این مآخذ هستیم.

    وی ادامه داد: امام، ماخذ و مرجع حقانیت و سندیت نظام جمهوری اسلامی ایران است، امام بانی و معمار این نظام مقدس الهی است و سخن، اندیشه و بیان او، نشأت‌گرفته از اسلام ناب محمدی و تفسیر او از مواد قانون اساسی، مرجع همیشگی حقانیت و اصالت نظام است.

    وی تأکید کرد: با تشکیل موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) که از برکات وجود ارزشمند یادگار اوست، مجموعه آثار امام در تیراژ وسیع به زبان‌های مختلف، در اختیار همگان قرار دارد و این پرسش جدی، همواره فراروی تحلیلگران مسائل ایران است که رمز موفقیت‌های معجزه‌آسای امام در چه بود؟

    قائم‌مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) یادآور شد: علی‌رغم آنکه به صورت شبانه‌روزی صدها رسانه در تخریب و تضعیف خط و راه امام(ره)، کار می‌کنند و 18 سال از رحلت ایشان می‌گذرد، دشمنان می‌پرسند، رمز این موفقیت که روز به روز بر آوازه و محبوبیت آن اضافه می‌شود و نیاز به خط او در داخل و کلیه جامعه اسلامی بالا می‌ّرود، چیست؟

    وی خاطرنشان ساخت: در پاسخ به این پرسش، رهبر کبیر انقلاب طی روزهای گذشته، پاسخی بسیار مناسب را ارائه دادند و رمز ماندگاری و جاودانگی امام را قیام برای الله دانستند و گفتند: تا مادامیکه، طنین این کلام در جامعه باشد، هیچگاه با شکست مواجه نخواهیم شد.

     خطیب این هفته تهران:
    یکی از کلیدی‌ترین مبانی اندیشه سیاسی امام، نظریه مترقی ولایت فقیه است که به عنوان تنها وجه مشروعیت حکومت در دوران بیان شده است، باید این میراث گرانب‌ها را پاس داریم.

    قائم‌مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در ادامه بیان داشت: عدد و کمیت در منطق امام، جایی ندارد و خلوص نیت، ایمان به خدا و پایداری به آن و نیز صبر در برابر مشکلات، از جمله اصولی است که در جهت تحقق اهداف بزرگ راه‌گشا خواهد بود.

    خطیب جمعه این هفته تهران اذعان داشت: ایمان حقیقی، استقامت در راه آن، صبر و عمل پایدار، رمز پیروی انقلاب، امام و مردم ما طی این سال‌ها بوده است.

    وی ادامه داد: امام، درس‌های فراوان و جاویدی را به ما آموخت. مهمترین درس، که از برکات وجودی او نشات‌گرفته بود، احیای دین خدا و ارزش‌های الهی و نیز باورهای معنوی در جامعه بوده است.

    انصاری در ادامه اضافه کرد: همگی به یاد می‌آورید، روزگاری را که از اسلام و قرآن، این کتاب بشریت، اندک جایی در کشور باقی نبود و این منابع ارزشمند، مهجور و منزوی در جامعه حضور داشتند و فرهنگ‌های شرق و غرب و کلیه ایسم‌ها، در تمام مراکز فرهنگی ـ دانشگاهی ما جولان می‌دادند و امام بزرگترین کار را در مقابله با این اوضاع وخیم انجام داد و با برگزاری فراخوان عظیمی در سراسر کشور با صدای بلند، خواستار بیداری ندای وجدان شد و فریاد برآورد که به راه انبیا بازگردید که سعادت بشر و راه برون‌رفت از مشکلات در راه انبیا و اسلام است و مکاتب مختلف جوابگوی نیاز شما نیست.

    وی در ادامه اظهار داشت: قاطعیت امام و حمایت ملت، معجزات بعدی را چون، پیروزی در جنگ 8 ساله و سرنگونی رژیم طاغوت را به بار آورد و باری دیگر، قرآن به عرصه اجتماعی کشور بازگشت و مضامین حیات‌بخش آن که مهجور مانده بود، به متن زندگی مسلمانان رجوع کرد.

     قائم‌مقام موسسه تنظیم آثار امام:
    قاطعیت امام و حمایت ملت، معجزاتی چون، پیروزی در جنگ 8 ساله و سرنگونی رژیم طاغوت را به بار آورد و باری دیگر، قرآن به عرصه اجتماعی کشور بازگشت.

    انصاری تاکید کرد: امام، حج ابراهیمی و مراسم برائت از مشرکین را در فضای اختناق آن ایام، زنده کرد و آوای بلند مسلمانان را در برائت از مشرکین، از طریق حجاج به کشورهای اسلامی پراکند و به مدد این شعار ملت‌های مسلمان را در تعامل با یکدیگر قرار داد.

    وی خطاب به ملت ایران،گفت: موج بیداری و خیزش اسلامی علیه ستمگران، بر اثر مقاومت شما و هدایت امام به وجود آمد و عرصه‌های جهانی را در نوردید، چنانچه وزیر امور خارجه آمریکا، چندی پیش گفت: «دولت آمریکا بایستی دست از بنای قبلی خود بردارد، چرا که در سال 2020 ایران نقشی تعیین‌کننده در جهان را ایفا خواهد کرد» و این معجزه‌ای الهی است که نظامی مجهز به انواع تسلیحات نظامی، بعد از گذشت 28 سال ملتمسانه درخواست مذاکره با ایران برای برون‌رفت از باتلاق و بحرانی که در عراق پدید آورده، می‌کند.

    قائم‌مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)در ادامه گفت: ما در نهضت امام، شاهد معجزات عدیده‌ای بوده‌ایم؛ در جنگ تحمیلی به جز چند دولت، همه قدرت‌های غربی و شرقی، با تمام وجود از دشمن ما حمایت می‌کردند و ما یک تنه، با اتکا به نیروی ایمان و امداد غیبی و باور توانایی‌های خود، پیروز این میدان شدیم و فردی که برای سرنگونی نظام جمهوری اسلامی، آمده بود به وضعیت خفت‌باری گرفتار شد که همه شاهد آن بودند و امام با این کار فرهنگ تحول‌آفرین و شورانگیز عاشورا را در جامعه بیدار کرد.

    انصاری در ادامه منطق امام را، نطق پیروزی خون بر شمشیر برشمرد و خاطرنشان ساخت: او عقیده داشت، عدد در برابر عدد پیروز نیست، بلکه ایمان در مقابل یک دنیا می‌تواند پیروز گردد؛ او مظهر تحقق این پیام بود و این راه را آغاز کرد و مرحله به مرحله انقلاب را پنچه در پنجه دشمنان پیش برد و آنان را به خفت واداشت و دست دشمن جامعه و طاغوت را از ایران کوتاه کرد.

    وی ادامه داد: امام صدها توطئه و هزاران دسیسه اول انقلاب و دوران جنگ تحمیلی و نیز یکایک هجمه‌ها را با ایمان راسخ به مبدا همه قدرت‌ها پیش برد؛ خطاب او عام و مردمی بود و با مدد از این ویژگی‌، توانست، تمام قشرها را با فراخوانی به صحنه آورد.

      خطیب این هفته تهران:
    باید اصول و آرمان‌های امام، از متن سیره عملی و رفتار الهی او و آثار فقهی، اصولی و اجتماعیش استخراج گردد و پاسداری شود.

    انصاری بیان داشت: این قیام، قیام نخبگان، کارگران و یا هر صنف دیگر، به تنهایی نبود و همانگونه که اساس این قیام، مبنای دینی و ریشه در آیین عاشورایی داشت، روش‌های مبارزاتی آن هم، بر آن مبنا استوار بود.

    وی خاطرنشان ساخت: امام عبدصالحی بود که خط و راه و اندیشه و میراث بزرگ او، راهی بی‌بازگشت است و ملت ایران وفادارنه آن را انتخاب کردند و دست از این راه نیز برنخواهد داشت.

    وی با توصیه به مردم تصریح کرد: باید اصول و آرمان‌های امام، از متن سیره عملی و رفتار الهی او و آثار فقهی، اصولی و اجتماعیش استخراج گردد و پاسداری شود که خط امام، خط اجرای عدالت است و بر رفع نیاز مستضعفان و نیازمندان جهان تکیه دارد و در این راستا باید حشر و نشر مسئولین نظام با درآمدهای بالا، کاسته شود.

    سخنران پیش از خطبه این هفته تهران،مسئولین را به ساده زیستی و پرهیز از تجملات دنیوی و دفاع از آزادی و حقوق حقه ملت ایران فراخواند و گفت: دفاع از استقلال کشور و اصالت‌های دینی ـ معنوی و تکیه بر ارزش‌های الهی و اصالت‌ها و باورها، گوشه‌ای از اصول خط امام است.

     حمید انصاری:
    امام، حج ابراهیمی و مراسم برائت از مشرکین را در فضای اختناق آن ایام، زنده کرد و آوای بلند مسلمانان را در برائت از مشرکین، از طریق حجاج به کشورهای اسلامی پراکند.

    وی ادامه داد: خط امام، یک مکتب فکری و منسجم است، معجزه‌ای است که تمامیت آن‌، از اصول اعتقادی و شهودی به دست آمده و معتقد است همه عالم محضر خداست و پیروی از این خط، موجب می‌شود تا یک به یک مناسبات رفتاری، سیاسی، اخلاقی و اجتماعی ما بر مبنای زندگی و اندیشه امام استوار گردد.

    انصاری در ادامه افزود: یکی از کلیدی‌ترین مبانی اندیشه سیاسی امام (ره)، نظریه مترقی ولایت فقیه است که به عنوان تنها وجه مشروعیت حکومت در دوران بیان شده است، باید این میراث گرانبها را پاس داریم و نظریه مهجور مکتب اهل بیت را پاسداری کنیم و با تشکیل و حفاظت ازنظام دینی مبتنی بر نظام اسلامی در جمهوری ایران که در پرتو پیروزی از امام به دست آمده است، حرکت نمائیم، امام توصیه داشت "پشتیبان ولایت فقیه باشید تا کشورمان مصون بماند و باید گفت در حال حاضر نیز، گرچه سیمای ملکوتی امام دیگر نمایان نیست، لیکن همچنان ما از برکات آثار وجودی او بی‌بهره نمانده‌ایم و آن را در اختیار داریم و این مهمترین میراثی است که نظام مقدس اسلام که انتظار قرن‌ها مجاهدت و فداکاری شیعه در طول تاریخ بوده است، برای ما به یادگار گذاشت.

     قائم‌مقام موسسه تنظیم آثار امام:
    ایمان حقیقی، استقامت در راه آن، صبر و عمل پایدار، رمز پیروی انقلاب، امام و مردم ما طی این سال‌ها بوده است.

    انصاری تاکید کرد: ما در سالی با نام اتحاد ملی و انسجام اسلامی، یکبار دیگر با فرهنگ وحدت‌آفرین امام و پیام‌های همیشه مورد تأکید او تجدید میثاق می‌کنیم " واعتصمو بحبل الله جمیعا" که شاید در مجموعه سفارشات امام به ملل مسلمان هیچ سفارشی به اندازه وجوب حفظ وحدت و اتحاد کلمه و پرهیز از تفرقه، مهم‌تر نبوده و سخن امام و تأکید بر وحدت بر این مبنا استوار است؛ قرآن خطاب به انسان می‌گوید بیاد آورید روزگاری که سر در گریبان مشکلات تفرقه، اسیر دشمنان و حاکمیت شیاطین بودید و بر پرتگاه جهنم تفرقه، قرار داشتید و خدا با نعمت وحدت شما را پیروز کرد و در سایه وحدت کلمه از این گذرگاه عبور داد.

    وی در پایان گفت: تبعیت از رهبر معظم انقلاب با حمایت از ارکان را راز ماندگاری نظام جمهوری اسلامی است که سبب ماندگاری نظام است و میراث جاودانه امام راحل تنها در سایه پیروی از سفارشات رهبری حفظ خواهد شد.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: شنبه 86/3/12 ::: ساعت 9:8 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    پارسانیا: ارائه آموزش‌‌های الکترونیکی قرآنی نیازمند «مدیریتی همه‌جانبه» است

    گروه وبلاگ: فراهم‌کردن امکانات سخت‌افزاری و اختصاص بودجه ساده‌ترین کار در آموزش‌های قرآنی در فضای مجازی است و برای پرداختن به این نوع آموزش در فضای مجازی نیازمند محتواهای غنی و کاربردی و تکنیسین‌های فنی متخصص هستیم که این کار با یک «مدیریت همه‌جانبه» محقق می‌شود.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حمید پارسانیا، مدرس حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، اینترنت را به عنوان یک ابزار و وسیله انتقال پیام معرفی کرده و گفت: اینترنت یک واقعیت انسانی جدید است، که قاعدتاً از این ابزار برای اهداف مختلفی چون مقاصد دینی و قرآنی باید استفاده کرد و البته گریزی از این ابزار نیست.

    اسلام در مقابل تهدید‌های فضای مجازی

    پارسانیا به تأثیرگذار بودن اینترنت حتی در روابط انسانی اشاره کرده و تصریح کرد:‌ در پی این تأثیرگذاری، آموزش قرآن و پیام‌های دینی نمی‌توانند به این فضا بی‌توجه باشند. در عین حال که این فضا نیز به مباحث قرآنی و دینی و معرفتی که در آن منتقل می‌شود، بی‌توجه نیست.

    وی تأثیرات فضای مجازی را در برخی موارد غیرخنثی قلمداد کرد و افزود: بخش قابل توجهی از این اثرات ممکن‌است منفی باشد، به همین دلیل دین باید نسبت به آنچه که در فضای مجازی می‌گذرد اظهارنظر کرده و موارد منفی را شناسایی و درباره آن‌ها موضع‌گیری فعال داشته‌باشد و همچنین خود فعالان عرصه مفاهیم قرآنی و دینی نیز از این وسیله برای اشاعه موضوعات خود و انتقال پیام و رهنمودهای خود استفاده ‌کنند.

     از وظایف آموزش عالی
    ار وظایف آموزش عالی تسهیل راهکارهای قانونی و آئین‌نامه‌هایی که بتواند همکاری‌های داخلی را با مراکز اسلامی خارج از کشور را آسان سازد می‌توان نام برد.

    این استاد دانشگاه استفاده از ابزارهای مختلف را از نیاز‌های ضروری ‌E-Learning دینی دانست و تصریح کرد: مگر تمام دین را می‌توان در گفتار یا نوشتار و یا آموزش‌های مفهومی خلاصه کرد؟ اما بدون شک تمام این ابزار به نوعی با دین ارتباط دارد. بخش‌هایی از رتباط دینی مربوط به دنیای حضور و شهود افراد و یا مناسبات رویاروی و چهره به چهره است.

    تمام ابعاد دین را نمی‌توان در اینترنت آموزش داد

    وی رعایت تعادل و کنترل استفاده هماهنگ از تمام ابزارها را امری مهم عنوان کرد و گفت: با تمام این تفاسیر ما نمی‌توانیم ویژگی‌های منحصر به فرد فضای مجازی را برای این نوع از آموزش منکر شویم. ولی همواره باید مراقب باشیم تا پرداختن به یک ابزار منجر به غفلت ما از دیگر ابزارها برای انتقال مفاهیم و معانی دینی نشود. داشتن توانمندی‌هایی در یک حوزه ابزاری به معنای بی‌نیازی از ابزار‌های دیگر نیست. هر ابزاری هر چه‌قدر هم کامل نمی‌توان همه ابعاد دین را پوشش دهد.

    این استاد دانشگاه در پاسخ به سؤالی در مورد امکان آموزش تمام ابعاد دین در اینترنت اظهار داشت: بخش‌هایی از دین اصلاً در حوزه گفتار نمی‌گنجد، در رفتار و عمل خود را نشان می‌دهند. تا انسان وارد عرصه عمل و رفتار نشود آن ساحت‌هایی از دین را نمی‌تواند دریابد و ادراک کند. متدینان باید دین را در زندگی روزمره تجربه کنند و یا تعامل دینی داشته‌باشند و این‌ها به این معنای عدم تجربه دین در فضای مجازی نیست.

    وی با اشاره به این نکته که ویژگی‌های مثبت این نوع آموزش را نیز باید در نظر داشته‌باشیم؛ سرعت در عمل،‌ چند وجهی بودن آموزش، کثرت مخاطبان و پهنای اطلاعات را از این ویژگی‌ها نام برد.

     ویژگی‌ کارشناس فنی در فعالیت‌های دینی
    متخصصان فنی با زمینه‌های دینی و رویکردهای قرآنی و با یک حد نصابی که بتوانند اطلاعات گسترده قرآنی را پردازش کنند باید به این فضا وارد شوند.

    اینترنت و برای مفاهیم دینی و قرآنی

    این پژوهشگر علوم قرآنی آفت‌های ویژه‌ای را که تهدیدکننده فضای مجازی در این نوع از آموزش‌ها وجود دارد، برشمرد و در توضیح گفت: ‌گستردگی اطلاعات در این فضا موجب سردرگمی افراد شده و مانع از عمق گرفتن در مطالب می‌شود و کثرت نیز باعث تمرکززدایی است که تمام این‌ها از عوامل ضعف آموزش الکترونیکی در اینترنت می‌توان نام برد.

    وی ادامه داد: البته این نوع آموزش بسیار وابسته به دینی است که آموزش داده می‌شود. زیرا برخی از ادیان، هویتشان در انزوای آن‌ها نهفته است و این‌گونه حفظ می‌شود. چون وقتی دینی از یک قدرت منطقی برخوردار نباشد، در مواجهه و رویارویی و گفتگوهای منطقی و یا فضاهایی که فرصت این گفتگوها رو افزون می‌کند آسیب‌پذیر خواهدشد.

    پیشگام بودن دشمنان دین!

    این استاد دانشگاه در بیان علت آسیب‌هایی که این مفاهیم را در فضای مجازی تهدید می‌کند، یادآور شد: در عرصه فرهنگ دینی و تبلیغ و ترویج مفاهیم ارزشی در فضای مجازی، آسیب‌های زیادی این مفاهیم را تهدید می‌کند، که دلیل عمده آن وجود تکنولوژی‌های اینترنت در دست رقیبان و دشمنان دین است. آنها فعال‌تر و اثر‌گذارتر در حوزه باور و ذهنیت مخاطبان وارد می‌شوند و این نکته ضرورت حضور قوی‌تر و با قدرت بیشتر ما را روشن می‌سازد.

    پارسانیا جا نیفتادن آموزش مجازی را از عمده‌ترین دلایل نپرداختن به آن عنوان کرد و افزود: علاوه بر عدم آگاهی نکته‌ای دیگری که ما باید به آن توجه کنیم، این‌است که میزان حجم آموزش‌های دیگری که در جامعه وجود دارد نسبت به آموزش‌های قرآنی و دینی بیشتر است. و علت دیگر آن ورود کم متدینان ما در در برخی قسمت‌های فضای گسترده‌ی مجازی است.

    استاد دانشگاه باقرالعلوم تبدیل اطلاعات دینی متناسب با عرضه در فضای مجازی را از قدم‌های دیگر فعالان این حوزه بیان کرده و تأکید کرد: حضور فعال در این عرصه در تأمین امکانات سخت‌افزاری خلاصه نمی‌شود. پرورش مجموعه‌ای که بتوانند برای این فضا تولید محتوا کرده و محتواهای قبلی را متناسب با این فضا پردازش کنند و کاربرد معرفت دینی را در اینترنت بدانند، از بخش‌های دیگر و مهم این فعالیت است.

     نکات مثبت آموزش‌های الکترونیکی
    سرعت در عمل،‌ چند وجهی آموزش دادن در این فضا، کثرت مخاطبینی که انسان می‌تواند در این فضا آموزش دهد و پهنای اطلاعاتی که می‌توان از این طریق جمع‌آوری کند.

    ویژگی تکنسین‌های فنی فعال در حوزه دین

    پارسانیا برای تکنسین‌هایی که تصمیم دارند به آموزش الکترونیکی قرآنی پردازند، خصوصیاتی را عنوان کرده و گفت: متخصصان فنی با زمینه‌های دینی و رویکردهای قرآنی و با یک حد نصابی که بتوانند اطلاعات گسترده قرآنی را پردازش کنند باید به این فضا وارد شوند، در غیر این صورت محتوایی که ارائه دهند، کارآمد نخواهدبود.

    وی تسهیل راهکارهای قانونی و آئین‌نامه‌هایی که بتواند همکاری‌های داخلی را با مراکز علمی اسلامی خارج از کشور را آسان سازد از نیازهای ضروری و از وظایف اصلی مدیریت آموزش عالی کشور خواند.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: شنبه 86/3/12 ::: ساعت 9:6 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    دومین نشست تخصصی «مهارت‌ها و تکنیک‌های پاسخ‌گویی قرآنی» صبح روز دوم خردادماه به‌همت مرکز فرهنگ و معارف قرآن با حضور مسئولان و کارشناسان مراکز پاسخ‌گویی دینی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.نشست مهارت های پاسخگویی قرآنی
    در ابتدای این نشست تخصصی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «رضا محمدی» از کارشناسان مراکز پاسخ‌گویی دینی با اشاره به مهارت‌ها و تنکیک‌های پاسخ‌گویی گفت: روش‌ها و فرآیند پاسخ‌گویی کتبی به پرسش‌های دینی و قرآنی همانند فرآیند پژوهشی و نگارش پایان‌نامه‌هاست هر چند که پاسخ ممکن است در کمتر یا بیش‌تر از یک صفحه ارایه شود.
    وی افزود: از این‌رو بر هر پاسخ‌گو لازم است تا در چهار گام پاسخ خود را تدوین کند؛ گام نخست موضوع‌شناسی است زیرا بخش قابل توجهی از پاسخ‌های ارائه شده مطلوب را برآورده نمی‌سازد چون گاهی موضوع از سوی پاسخ‌گویان به درستی تلقی نمی‌شود، از این‌رو شناسایی موضوع و تعریف و تفکیک آن بر پایه حوزه‌های علوم امری ضروری است تا به پرسشی فقهی، جوابی کلامی داده نشود.
    محمدی گام دوم را ارائه طرح پژوهشی و مشخص کردن ساختار مشخص دانست و گفت: مفهوم‌شناسی و تبیین روش و سازماندهی و تعیین فصول و منابع معتبر و مرتبط از مهم‌ترین مسایلی است که یک پاسخ‌گو همانند پژوهش‌گر باید مراعات کند تا بتواند پاسخ‌گویی علمی و اقناعی فراهم آورده و در اختیار پرسشگران قرار دهد.
    این کارشناس دینی با تأکید بر این‌که گردآوری منابع معتبر و تشکیل پرونده علمی از مهم‌ترین گام‌هایی است که باید به آن توجه کرد، گفت: بدون گردآوری اطلاعات معتبر نمی‌توان پاسخ درخوری نگاشت و در این مرحله می‌بایست به این مسأله هم توجه داشت تا از نقل قول‌های مستقیم پرهیز شود و با زبان آشنای مخاطب، پرسش‌ها تنظیم و تدوین شود زیرا نیازی نیست که در هر جایی از نقل مستقیم سود جست.
    محمدی گام چهارم را با اهمیت ارزیابی و تصریح کرد: گام چهارم دفاع از نوشته است، از این‌رو پاسخ‌گو باید در همان هنگام نوشتن خود به‌عنوان ارزیاب وارد عمل شود و به این نتیجه برسد که این پاسخ تا چه اندازه قابل دفاع است و می‌تواند از آن در برابر پرسش‌های برخاسته از پاسخ تحمل کند؛ این مسأله ارزیابی از پاسخ خود، به پاسخ‌گو این امکان را می‌بخشد تا سطح و کیفیت پاسخ را افزایش و به سطح مطلوب و مقبولی ارتقا دهد.
    در ادامه این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین «طرقی» از دیگر کارشناسان و استادان عرصه پاسخ‌گویی دینی درباره تکنیک‌های پاسخ‌گویی گفت: از مهم‌ترین مهارت انسانی در حوزه تدریس، مهارت پرسش و پاسخ است که این روش را روش سقراطی نیز گفته‌اند، البته این روش طبیعی انسان برای یادگیری و آموزش است.
    وی دو سطح را برای پاسخ‌گویی مشخص و تأکید کرد: پرسش و پاسخ‌ها را می‌توان با رویکرد شفاهی و ارتباط مستقیم و در فضای کلامی انجام داد و یا از روش مکتوب و غیرمستقیم سود برد.
    طرقی پرسش‌ها را به انواع چندی دسته‌بندی کرد و گفت: طبقه‌بندی پرسش بر اساس اهداف آموزش که همان طبقه‌بندی بلوم است یکی از طبقه‌بندی‌های مشهور در این زمینه است؛ بلوم سه هدف آموزشی را شناسایی و معرفی می‌کند که عبارتند از هدف‌شناختی، هدف‌ گرایشی و عاطفی و سوم هدف ‌رفتاری و مهارتی که در سه حوزه قوه ادراکی، شوقی و عاملی انسان مطرح می‌شود.
    استاد طرقی شناخت را در شش سطح مطرح کرد و افزود: سطوح شش‌گانه عبارتند از سطح اطلاعات طوطی‌وار، سطح فهم نخستین، سطح کاربردی، سطح تحلیل و تجزیه، سطح ترکیب و خلاقیت و در آخر سطح ارزشیابی که پاسخ‌ها به یکی از این‌ها ناظر است.
    وی تصریح کرد: می‌توان طبقه‌بندی دیگری نیز ارائه داد که در سه سطح مطرح می‌شود؛ سطح نخست سطح ارتباطی است که هدف پرسشگر تنها ایجاد ارتباط با پاسخ‌گوست که می‌توان به پرسش خدا از موسی در «ما تلک بیمینک یا موسی» اشاره کرد، سطح دوم پرسش‌های تحریکی و چالشی است تا پاسخ‌گو را از رکود و جمود بیرون ببرد و دیگر سطح پرسش‌های ارزیابی است که می‌خواهیم دریابیم که پاسخ‌گو در چه سطح فکری و علمی است.
    طرقی گفت: صورت‌بندی پرسش از لحاظ محتوای پرسش از مهم‌ترین مسائلی است که در مهارت‌های پرسش و پاسخ از آن بحث می‌شود که این مرحله دوم است که می‌بایست جداگانه بدان پرداخته شود، شناخت نوع پرسش نیز از دیگر مسایل مهم در این حوزه است که می‌بایست معلوم شود که هدف از پرسش چیست؟ آیا ارتباطی است و یا فهمی و شناختی و یا انحرافی است و یا تنها برای ابراز خود مطرح می شود.
    وی تأکید کرد: سؤال انحرافی بخشی از پرسش‌ها را تشکیل می‌دهد که در آن هدف پرسشگر شناخت و فهم نیست بلکه می‌خواهد پاسخ‌گو را ارزیابی کند و یا دست بیاندازد، پرسش‌های ابراز وجود خود نیز چنین است که هدف پرسش آن نیست که پاسخ بگیرد بلکه می‌خواهد مورد توجه قرار گیرد و این شبیه به پرسش‌های ارتباطی است با این تفاوت که پرسش‌گر جوابی نمی‌خواهد.
    این کارشناس حوزه دین تکنیک‌های پاسخ‌گویی را 10 تکنیک عنوان و تصریح کرد: این ده تکینک عبارتند از تشویق، مستندگویی، تصحیح پرسش‌ها، جهت‌دهی به پرسش‌ها، ارجاع دادن، کوتاهی و روانی پاسخ‌ها، سؤال به سؤال، تأمل و درنگ و این‌که دو دسته پاسخ داده شود و در نهایت بگوید که نمی‌دانم اگر نمی‌داند.
    استاد طرقی در پایان مخاطب‌محوری را اصلی در پرسش و پاسخ دانست و یادآوری کرد: در همه حال می‌بایست مخاطب‌شناسی را اصل قرار داد و به طرق مختلف مانند فرم‌های مشخصات و شیوه پرسش و سطح علمی و سن به پرسشگران پاسخ داد.



  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/3/8 ::: ساعت 11:22 عصر :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    عضو کمیسیون فرهنگی: تولید قدرتمند محتوای قرآنی، برای رفع شبهات در فضای مجازی ضروری است

    گروه وبلاگ: با تولید قدرتمند محتواهای قرآنی در فضای مجازی، باید عرصه‌ را برای رشد و فعالیت شبهات دینی و قرآنی تنگ کرد و نیز این شبهات به وجود آمده را برای کاربران اینترنتی رفع کرد.

    «غلامرضا میرزایی»، نماینده‌ی مردم بروجن وعضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی

    «غلامرضا میرزایی»، نماینده‌ی مردم بروجن و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) با تأکید بر نکته‌ی فوق افزود: قطعاً تولید محتوای قرآنی در فضای مجازی تلاشی است برای کم‌رنگ کردن توجه کاربران به مفاهیم غیر ارزشمند، و باید در نظر داشت که تأکید بر تولید محتوهای قرآنی به مفهوم جلوگیری نکردن از نشر مفاهیم غیر ارزشمند در اینترنت نیست.

    وی در ادامه اضافه کرد: مطمئناً باید با تولید و نشر مفاهیم دینی و قرآنی عرصه را برای فعالیت کسانی که قصد دارند در این‌گونه مفاهیم ایجاد شائبه کنند تنگ کرد.

    میرزایی با اشاره به اینکه باید از بلاگران و فعالان در عرصه‌ی مجازی حمایت کرد، اظهار کرد: یکی از راهکارهایی تولید بیشتر محتواهای قرآنی در فضای مجازی تشویق‌کردن، امتیاز دادن و فراهم کردن فرصت‌های مناسب برای فعالیت هرچه بیشتر کسانی است که هم در فضای مجازی و هم در مفاهیم قرآنی متخصص هستند.

     نماینده مردم بروجن در مجلس هفتم:
    زمانیکه ما قرآن را کامل‌ترین منبع می‌دانیم طبیعی است که دوست‌داریم در دستگاه‌های اطلاع‌رسانی بالاترین سهم ازآن قرآن باشد.

    نماینده مردم بروجن در مجلس هفتم، «قرآن» را به‌عنوان منبع اصلی تمام امور مسلمانان برشمرد و عنوان کرد: زمانی که ما قرآن را کامل‌ترین منبع می‌دانیم طبیعی است که دوست‌داریم در دستگاه‌های اطلاع‌رسانی، بالاترین سهم از آن ِ قرآن باشد.

    عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بابیان این نکته که جامعه بدون قرآن نمی‌تواند راه به جایی ببرد، خاطرنشان شد: رستگاری جامعه ما در گرو عمل به دستورهای قرآن بوده و همواره سعی ما بر این است که از تمام فعالیت‌هایی که برای اشاعه‌ و ترویج مفاهیم قرآنی چه در فضای مجازی و چه در دنیای واقعی انجام می‌شود حمایت کنیم.

     عضو کمیسیون فرهنگی:
    مطمئناً باید با تولید و نشر مفاهیم دینی و قرآنی عرصه را برای فعالیت کسانی که قصد دارند در این‌گونه مفاهیم ایجاد شائبه کنند تنگ کرد.

    میرزایی درباره‌ی فعالیت‌های مجلس هفتم برای افزایش سهم قرآن در فضای مجازی یادآورشد: تاکنون طرح‌هایی که اختصاصاً به این امر بپردازد در مجلس طرح نشده، اما فراکسیون «قرآن و عترت» برنامه‌هایی برای افزایش هرچه بیشتر این سهم در فضای مجازی داشته‌است.

    این نماینده مجلس با اعلام حمایت همه‌جانبه مجلس از تمام طرح‌های قرآنی، بیان کرد: تمام تلاش مجلس و کمیسیون‌های تشکیل‌شده در آن بر این امر استوار بوده که از امکانات و ابزارهای خود برای پیشرفت مفاهیم قرآنی در فضای واقعی و مجازی حمایت می‌کند.

    منبع: www.iqna.ir





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/3/1 ::: ساعت 9:46 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    مرکز مشاوره دینی در کرمانشاه تأسیس شد

    حجه الاسلام والمسلمین کسایی از تأسیس مرکز مشاوره دینی در کرمانشاه خبر داد.
    حجه الاسلام والمسمین سجاد کسایی مسئول کانون امام عصر(عج) در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: کانون امام عصر(عج) تشکلی مردمی است که توسط جوانان دانشجو و طلبه تأسیس شده است.
    وی آشنا ساختن جوانان و با اصول و عقاید اسلامی و رفع شبهات فکری و عقیدتی، ایجاد انس در جوانان نسبت به حضرت ولی عصر(عج) و آماده سازی افکار و اذهان جهت ظهور، احیای فرهنگ مترقی امر به معروف و نهی از منکر، اشاعه ملکات فاضله و صفات نیکویی انسانی در جوانان و بازداری آنها از رذائل اخلاقی و تقویت خودآگاهی و خود باوری در بین جوانان را از اهداف و آرمانهای این کانون عنوان کرد.
    حجه الاسلام والمسلمین کسایی اظهار کرد: با توجه به اهداف تبیین شده، این کانون در چند بخش برنامه های آموزشی و پژوهشی با موضوعات ضرورت شناخت توحید، معاد، نبوت ، مهدویت و رجعت، ناگفته های دفاع مقدس و آشنایی با فرق و مذاهب، برنامه اردویی به منظور ایجاد انسجام در بین نیروها، برپایی نمایشگاه با موضوعات دفاع مقدس، ماه محرم و برپایی مراسمات مذهبی فعالیت می کند.
    وی همچنین از تأسیس مرکز مشاوره دینی در این کانون خبر داد و گفت: جوانان می توانند در مورد مسائل و بحرانهای عصر حاضر و مشکلات خانوادگی، هدایت تحصیلی و ازدواج به کانون امام عصر (عج) واقع در خیابان مدرس مراجعه نمایند

    منبع: http://www. porsojoo.com





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/3/1 ::: ساعت 9:26 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    آیت‌الله مکارم شیرازی: پاسخگویی به شبهات از مهمترین وظایف حوزه است

     آیت‌الله مکارم شیرازی پاسخگویی به شبهات را از مهمترین وظایف حوزه دانست و گفت: آماده مذاکره با تمامی شبهه افکنان بدون هیچ پیش شرطی هستیم.
    این مرجع تقلید پاسخگویی به شبهات را از مهمترین وظایف حوزه دانست و اظهار داشت: آماده مذاکره با تمامی شبهه افکنان بدون هیچ گونه پیش شرطی هستیم و نباید بگذاریم در موسم عمره به ما بی احترامی کنند.

    آیت‌الله مکارم شیرازی گردهمایی متولیان حوزه‌های علمیه را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: این گونه گردهمایی‌ها در تاریخ پرافتخار شیعه تأثیر بسیار عظیمی دارد و نباید از ارزش آن غفلت شود.

    وی با اشاره به آیات و روایات تصریح کرد: پیروی و تبعیت از بزرگان علم و دین سبب می شود انسان جزء محبوب‌ترین بندگان خدا باشد.

    وی با بیان اینکه مسئولیت هدایت جامعه در درجه اول برعهده عالمان است خاطرنشان کرد: دنیای امروز به این نتیجه رسیده است که تحصیل علم برای کودکان از سن مشخص لازم است اما اسلام قرن‌ها قبل تعلیم و را تعلم واجب کرده در حالی که دانش بشری هنوز به این نتیجه نرسیده است که تعلیم نیز واجب است.

    این مرجع تقلید با اشاره به شرایط ظهور اسلام یادآور شد: آموزه‌های تعلیمی انسان در شرایطی که بشریت در جهل به سر می‌برد، معجزه است.

    وی حضرت علی (ع) را باب رسیدن به دانش پایان ناپذیر پیامبر دانست و افزود: این یکی از بزرگترین افتخارات شیعه است که پیرو چنین شخصیت برجسته ای باشد، خلفا نیز بارها به مقام رفیع علمی حضرت علی (ع) اعتراف کرده‌اند.

    آیت‌الله مکارم شیرازی موقعیت علمی کنونی حوزه را میراث بزرگان و علمای شیعه عنوان کرد و گفت: شما وظیفه دارید در برابر طوفان‌هایی که قصد از بین بردن این میراث عظیم را دارند تمام تلاش خود را به کار بگیرید و این توفیق را غنیمت شمرده و شکرگزار آن باشید.

    وی با بیان اینکه شیعیان در بیشتر علوم اسلامی پیشتاز بوده‌اند، یادآور شد: بسیاری از بزرگان با دلیل‌های متعدد ثابت کرده‌اند که پدید آورنده فقه و اصول و تفسیر، تشیع است.

    وی گفت: امروز تشیع از هر زمان دیگری بالنده تر است و ایران به عنوان کانون تشیع به قدری پیشرفت کرده که در تمامی مجامع بین‌المللی مطرح است.

    آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: عظمت تشیع باعث شده دشمنان رفتار خصمانه تری نسبت به گذشته آغاز کنند و مخصوصا پس از قدرت نمایی فرزندان اهل بیت (ع) در جنوب لبنان این حملات افزایش بی سابقه ای یافته است.

    وی ضرورت شکل‌گیری نهضت علمی در جهان تشیع را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: علمای شهرستان‌ها، مراجع عظام و دولت، همگی نسبت به شکل گیری این نهضت مسئولیت دارند زیرا نظام اسلامی ما برخاسته از حوزه علمیه است و بنیانگذار این انقلاب پرورش یافته حوزه بوده به همین دلیل باید نظام اسلامی دین خود را نسبت به حوزه ادا کند.

    بنا به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مکارم شیرازی بر افزایش تمرکز زدایی از حوزه علمیه قم تأکید کرد و گفت: اگر حوزه‌های علمیه شهرستان‌های تقویت شوند، بخش عظیمی از مشکلات دینی و مذهبی حل می شود.

    استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم خلأ مرجعیت در حوزه های علمیه شهرستان‌ها را ناگوار دانست و افزود: در گذشته در گوشه و کنار کشور، علما و بزرگان حضور داشتند که باید دوباره به این سمت حرکت کنیم.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/3/1 ::: ساعت 9:23 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    <   <<   36   37   38   39   40   >>   >