سفارش تبلیغ
صبا ویژن
چون طلیعه نعمتها به شما رسید ، با ناسپاسى دنباله آن را مبرید . [نهج البلاغه]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

پایگاه اینترنتی امام علی(ع) و انتشار فایل‌های صوتی ویژه / فعالان عرصه مجازی دینی به استانداردها توجه کنند! 

پایگاه اینترنتی امام علی(ع) مجموعه‌ای از فایل‌های صوتی ویژه آن امام را در دسترس علاقه‌مندان قرار داده‌است.

 به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، پایگاه اینترنتی امام علی مجموعه‌ای از فایل‌های صوتی را ویژه امام علی(ع) شامل سرود، دکلمه، سخنرانی و همچنین تصاویر گرافیکی... ارائه کرده‌است.

 دکلمه و آهنگ امام علی جانشین پیامبر، دکلمه و آهنگ ولایت امام علی، علی مولا، داغ تو مولاهمخوانی شهادت با روز ماتم همخوانی شهادت امام علی، شعر از آغاسی(کدامین شب)، امیر المومنین مولا علی از جمله فایل‌های صوتی سرود این پایگاه است.

 علی حقیقت حق، همخوانی آفرید از گل و آیینه و لبخند تو، همخوانی علی دریای بی طوفان دین است، از دیگر عناوین است.

 امام علی درباره آفرینش کیهان گفت، امام علی درباره آفرینش انسان گفت، ابوبکر درباره امام علی گفت، عمر درباره امام علی گفت(1 تا3)، خطبه 86- صفات خدا و دعوت مردم به تقوا در کلام امام علی(ع)، عناوین فایل‌های صوتی سخنرانی است.

 خطبه65- امام علی -مباحث لطیف درباره علم خداوند، اطاعت از امام علی(ع)، امام علی(ع) و مستضعفان، گسترش فضایل امام علی(ع)، کتاب پیشگویی‌های امام علی(ع)، وضو و نماز امام علی(ع)، محبت امام علی(ع) و عبور از صراط، از عناوین دیگر این فایل‌های صوتی است.

 کاربران می‌توانند خطبه 91 از امام علی(خطبه اشباح) را در 4 بخش جداگانه در قالب فایل صوتی دریافت کنند.

 تصاویر گرافیکی ویژه امام علی(ع) نیز از دیگر امکانات این سایت در تنها صفحه آن است.

 در این پایگاه اینترنتی فایل‌های صوتی دیگری با موضوعات مختلف اما مرتبط با امام علی(ع) به دو زبان عربی و انگلیسی مشاهده می‌شود.

 فعالان عرصه مجازی دینی به استانداردها توجه کنند!

 اگرچه عملکرد سایت در جمع‌آوری تعدادی از فایل‌های ویژه امام علی(ع) می‌تواند نقطه مثبتی محسوب شود، اما نقاط ضعف بسیار این پایگاه اینترنتی چشم‌گیرتر است.

 گرافیک و طراحی سردرگم و پراکنده سایت در حد بسیار ضعیف است، به گونه‌ای که مخاطب هیچ نقطه بصری و جذابی را در آن مشاهده نمی‌کند.

 فونت استفاده شده در این پایگاه نیز نامناسب است. علاوه بر این، پایگاه اینترنتی امام علی(ع) فاقد هر نوع آیکون لازم آگاهی‌دهنده برای یک سایت اینترنتی است. بخش‌های درباره ما، اهداف و پیوندها از کلیدی‌تر بخش‌های هر سایت در این پایگاه وجود ندارد!

 همچنین امکان برقراری تماس با مسؤلان سایت نیز فراهم نشده‌است. در یک بررسی اجمالی می‌توان نتیجه گرفت که تنها ایجاد کردن یک صفحه در فضای مجازی کافی نبوده و فعالان دینی و قرآنی در این فضا به ویژه مسؤلان این پایگاه اینترنتی باید توجه داشته باشند که سایت دینی موفق خواهدبود که از استانداردهای لازم یک سایت برخوردار باشد.

پایگاه اینترنتی امام علی(ع) را اینجا ببینید! 





  • کلمات کلیدی : پایگاه پرسمان قرآنی

  • ::: سه شنبه 86/11/9 ::: ساعت 11:20 عصر :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    پاسخ پرسش‌های قرآنی خود را از "اعجاز ماندگار" رادیو قرآن بشنوید

    اعجاز ماندگار با هدف پاسخگویی به پرسش‌های قرآنی و معارفی شنوندگان رادیو قرآن یکشنبه هر هفته به مدت 2 ساعت از رادیو قرآن پخش می‌شود.

    به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری شبستان،‌ اعجاز ماندگار نام برنامه جدید مخاطب‌ محوری است که به تازگی در گروه علوم و معارف رادیو قرآن تولید شده است و با حضور کارشناس مذهبی سعی دارد پاسخگوی پرسش‌های قرآنی و معارفی مخاطبان باشد.

    بنابراین گزارش اعجاز ماندگار با هدف پاسخگویی به پرسش‌های قرآنی و معارفی شنوندگان در گروه علوم و معارف رادیو قرآن تولید شده است، زمان دو ساعته برنامه اعجاز ماندگار فرصت خوبی را فراهم کرده است تا به پرسش‌های قرآنی و معارفی مخاطبان به طور کامل و مفصل پاسخ داده شود، اگرچه این فرصت در مقابل استقبال گسترده شنوندگان و پرسش‌های زیاد آنها بسیار کم است.

    این برنامه سعی دارد تا نگرشی عمیق‌تر به پرسش‌های با اهمیت‌ مخاطبان که عمومیت بیشتری نیز داشته باشد و برای بسیاری از شنوندگان به عنوان سوال مطرح است، داشته باشد و البته این امر توسط دکتر مجید معارف از استادان دانشگاه با تسلطی که به علوم قرآن و حدیث دارد به خوبی انجام شده و از این مجرا ارتباط صمیمی و نزدیکی بین مخاطبان و برنامه برقرار شده است.

    معرفی سایت‌ها و نشریات قرآنی و همچنین معرفی کتب قرآنی توسط حجت‌الاسلام نادی به منظور کسب اطلاعات بیشتر از دیگر بخش‌های این برنامه است.

    برنامه زنده اعجاز ماندگار که تهیه کنندگی آن برعهده فاطمه دشتی و سردبیری آن برعهده کلانتر است یکشنبه هر هفته ساعت 20 به مدت 2 ساعت از رادیو قرآن پخش می‌شود.





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: یکشنبه 86/11/7 ::: ساعت 12:2 عصر :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    پایگاه اینترنتی «فهرستواره»

    پایگاه اینترنتی «فهرست‌واره»؛ جستاری در آثار مکتوب مهدویت 

     «فهرست‌واره» منبعی در فضای مجازی برای آثار منتشر شده در حوزه امام زمان(عجل‌الله) است.

    موضوع امام مهدی(عج) و مباحث پیرامونی آن، در عرصه‌ نشر و کتاب، برخوردار از رشد و توسعه‌ فزاینده است؛ به طوری که همه ساله، علاوه بر تجدید چاپ برخی آثار، شاهد عناوین تازه‌ در حوزه‌ تألیف یا بازگردان بوده و هستیم.

    به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) ، این تحلیل سعی در معرفی و بررسی یکی از این سایت‌های فعال در فضای مجازی با موضوع مهدویت در حوزه نشر داشته که به بررسی این آثار می‌پردازد.

    ‌پایگاه اینترنتی «فهرست‌واره» با هدف معرفی و اطلاع‌رسانی آثار مکتوب در حوزه مهدویت با معرفی این آثار به زبان فارسی و عربی، برگزاری مسابقات اینترنتی در این بخش، معرفی آثار منتشر شده به صورت پویا فعالیت خود را آغاز کرده‌است.

    فهرست‌واره کتب مهدوی، میراث مکتوب مهدوی، معرفی کتاب، نقد کتاب، برگی از کتاب، بانک سوالات کتاب، ویترین کتاب، معرفی و نقد مجلات، با اهل قلم و ناشران از بخش‌‌های موجود در این سایت است.

    ادامه مطلب...




    ::: یکشنبه 86/11/7 ::: ساعت 11:45 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    سرپرست مرکز فرهنگ و معارف قرآن

    مجلد یازدهم فرهنگ قرآن تجدیدنظر در قلمرو آیات‌الاحکام را پی‌گیری‌می‌کند 

    در مجلد یازدهم فرهنگ قرآن، «حکم» از نظر مفهومی توسعه و از نظر قلمرو گسترش داده شده است تا افزون بر افعال مکلفان، ذوات مکلفان و امور دیگر مرتبط با مکلفان را نیز در برگیرد.

    به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) :حجت‌الاسلام والمسلمین یوسفی‌مقدم، سرپرست مرکز فرهنگ و معارف قرآن ،درباره مجلد یازدهم فرهنگ قرآن، در توضیح این مطلب گفت: حکم که در لغت به معنای منع و در اصطلاح علم اصول بنابر نظر مشهور خطابی است شرعی که به افعال مکلفان تعلق می‌گیرد، در مجلد یازدهم فرهنگ قرآن (از مجموعه آثار مرکز فرهنگ و معارف قرآن) از نظر مفهومی توسعه و از نظر قلمرو گسترش داده شده است تا افزون بر افعال مکلفان شامل ذوات مکلفان و امور دیگر مرتبط با مکلفان نیز شود زیرا هدف از حکم شرعی تنظیم زندگی انسان است و این هدف چنان که با خطاب‌های متعلق به افعال مکلفان مانند وجوب روزه و حرمت شرب خمر محقق می‌شود با خطاب‌های متعلق به ذوات مکلفان همانند زوجیت و خطاب‌های متعلق به امور مرتبط با آنان همانند مکلیت نیز محقق می‌شود از این رو بهتر است که در تعریف حکم شرعی تجدید نظر شود.

    ادامه مطلب...



  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: یکشنبه 86/11/7 ::: ساعت 11:44 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    آیت‌الله هاشمی ‌رفسنجانی: دیدگاه قرآن درباره ویژگی‌های جامعه اسلامی مورد کاوش علمی قرار گیرد 

    دیدگاه قرآن درباره ویژگی‌های جامعه اسلامی به صورت تخصصی مورد کاوش علمی قرار گیرد.

    به گزارش قرآن بلاگ  به نقل از خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) در قم، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار حجت‌الاسلام سید «حسن ربانی» رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و حجت‌الاسلام «جعفری گیلانی» عضو هیئت امنای دفتر و حجت‌الاسلام «مبلغی» معاون پژوهشی و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی و حجت‌الاسلام «یوسفی‌مقدم» سرپرست مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به طرح‌های بزرگ قرآنی که در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در حال اجراست، گفت: با توجه به نیاز جامعه جهانی به اندیشه‌های نوین و عرصه معارف قرآن به جهانیان، باید به صورت تخصصی و جامع و کامل دیدگاه قرآن درباره جامعه اسلامی استنباط و در قالب جدید به جهانیان ارائه شود.

    ادامه مطلب...



  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: یکشنبه 86/11/7 ::: ساعت 11:40 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    نشریه اینترنتی «ساعت صفر»

    سی و هفتمین شماره نشریه اینترنتی «ساعت صفر» منتشر شد 

    سی و هفتمین شماره نشریه اینترنتی «ساعت صفر» از سری مجموعه‌های دو هفته‌نامه ویژه‌ امام زمان(عج) منتشر شده‌است.

    به گزارش قرآن بلاگ :نشریه اینترنتی «ساعت صفر» ویژه‌ امام زمان(عج) با مطالب مهدوی، سی و هفتمین شماره خود در نیمه اول بهمن‌ماه در اینترنت قرار داده‌است.

    این نشریه در بخش‌های هفت‌رنگ، ژرفا، پیدای پنهان، سایه روشن و نسیم مطالب خود را با مضمون مهدویت به‌روز می‌کند.

    هنرمندان منتقد فرهنگ غرب، گرایش‌ها و جریان‌های نوپدید(1)، ارادت مردم در روز عاشورا، درس‌هایی از عاشورا، می‌رفت و دلش مانده بود، درآمدی بر تاریخ پیدایش فرقه‌های شیعی در عصر امامان(2)، آن روز که می‌آید، رسالت مداحان اهل بیت(ع)، فیلم‌های عاشورایی در بوته نقد از مطالب منتشر شده در این شماره است.

    پرده‌خوانی(شمایل گردانی، بخش دوم)، اخبار در دو هفته‌ایی که گذشت، کاروان عشق، رد پا، ادبیات آیینی از نگاه شاعران(1)، سیری در اندیشه ولایت فقیه(4) از عناوین شماره جدید این نشریه است.

    سر مقاله این شماره ساعت صفر به موضوع «درس‌هایی از عاشورا» پرداخته و در بخشی از این مطلب آمده‌است: «تحلیل دقیق سخنان اهل‌بیت بعد از عاشورا، نشان می‌دهد که همگی خون‌خواه حسین(ع) را نه در زمان حاضر که در آینده تاریخ و با ظهور منتقم آن حضرت می‌دانند. در واقع از بستر قیام عاشورا، زمینه‌سازی برای ظهور حجت آل محمد(عج) بیرون می‌آید.»

    در بخش سیری در اندیشه ولایت فقیه نویسنده بخش‌هایی از کتب سیری در اندیشه ولایت فقیه و حکومت اسلامی در اندیشه فقیهان شیعه را مطرح ساخته و درباره موضوع رهبری نوشته است:

    «براساس این روایات، متصدیین سلاطین جور و حاکمان غیرشرعی زمان، حق مشروعی برای قضاوت و حکم کردن ندارند و مکلفین و ملتزمین به احکام شرع هم مجاز به مراجعه به ایشان جهت فصل خصومات و رفع منازعات نیستند؛ مگر آن که در موارد خاصی احقاق حق مظلوم، جز به واسطه رجوع به قضات ناحق ممکن نباشد.»

    سی و هفتمین شماره این دو هفته نامه اینترنتی را در اینجا ببینید! 





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: یکشنبه 86/11/7 ::: ساعت 11:35 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    برگزاری مسابقه اینترنتی «صبح ‌پیروزی» همزمان با دهه‌فجر 

    مسابقه اینترنتی صبح ‌پیروزی برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی آغاز شد.

    به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) ، این مسابقه از روز اول بهمن با طرح 29 سؤال چهار گزینه‌ای در بخش مسابقه سایت اینترنتی کانون میزان آشنایی کودکان و نوجوانان را با وقایع انقلاب اسلامی مردم ایران مورد سنجش قرار می‌دهد.

    وقایع پیش، همز‌مان و بعد از وقوع انقلاب، چگونگی و زمان تشکیل نهادهای انقلاب اسلامی و شخصیت‌های مبارز و تأثیرگذار در روند انقلاب از محورهای اصلی مسابقه «صبح پیروزی» در پایگاه اطلاع‌رسانی کانون به نشانی www.kanoonparvaresh.com است.

    سؤال‌های این مسابقه به صورت کامل از کتاب فرهنگ‌نامه انقلاب اسلامی برای نوجوانان نوشته مرجان فولادوند از انتشارات کانون طرح شده‌است.

    علاقه‌مندان به شرکت در این مسابقه با مراجعه به بخش مسابقه پایگاه اطلاع‌رسانی کانون تا روز 12 فروردین سال 1387 فرصت دارند ظرف مدت 45 دقیقه به سؤال‌های این رقابت پاسخ دهند. پس از مهلت تعیین شده به برگزیدگان مسابقه جوایزی اهدا خواهد شد.

    همزمانی ایام دهه فجر انقلاب اسلامی امسال با ماه محرم و سالی که به نام اتحاد ملی و انسجام‌اسلامی نام‌گذاری شده‌است، باعث شده تا بسیاری از فعالیت‌های کانون در این روزها با این محور تدارک دیده شود.

    کاربران برای شرکت در مسابقه «صبح پیروزی» اینجا را کلیک کنند! 





  • کلمات کلیدی : پایگاه پرسمان قرآنی

  • ::: یکشنبه 86/11/7 ::: ساعت 11:28 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    بخش مجلات پایگاه اینترنتی حوزه در نسخه جدید راه‌اندازی شد 

    مسئول بخش مجلات ‌پایگاه اینترنتی حوزه از‌ ‌پایان انتقال مطالب بخش مجلات این پایگاه به نسخه جدید خبر داد.

    به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) ،علی قیومی مسئول بخش مجلات این پایگاه ضمن اعلام خبر پایان انتقال مطالب بخش مجلات پایگاه حوزه به نسخه جدید، گفت: متن کامل 28 عنوان مجله با حدود 1200 شماره بر روی پایگاه قرار گرفته‌است که از این تعداد 24 عنوان از نسخه قدیم منتقل و 4 عنوان در نسخه جدید اضافه شده است.

    وی به‌­روزرسانی را از اولویت‌های این بخش عنوان و تصریح کرد: همان‌طور که قبلاً هم گفته شد این کار با جدیت ادامه دارد و در حال حاضر کار به­ روزرسانی بیشتر مجلات انجام شده‌است.

    قیومی در بخش دیگر مصاحبه خود با بخش اطلاع رسانی پایگاه حوزه از سخنان خود از افزوده شدن عناوین جدید به بانک مجلات پایگاه خبر داد و گفت: ماهنامه قرآنی «بشارت » که نخستین نشریه قرآنی ویژه جوانان است به عناوین موجود افزوده شده و همه 61 شماره آن که از مهرماه 1376 تاکنون منتشر شده است در اختیار کاربران قرار گرفته‌است.

    مسئول بخش مجلات پایگاه حوزه، نشریه آموزشی ـ اطلاع رسانی «معارف » را که از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها منتشر می­شود جدیدترین مجله پایگاه ذکر کرد و افزود: از این نشریه بیش از 50 شماره تاکنون به چاپ رسیده‌است که کار درج آن بر روی پایگاه با جدیت در حال انجام است.

    پایگاه حوزه را اینجا کلیک کنید!





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: یکشنبه 86/11/7 ::: ساعت 11:17 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    امید مجد: بزرگ‌ترین خدمت به فولادوند، ترویج ترجمه قرآن اوست 

    بزرگ‌ترین خدمت مسئولان به استاد فولادوند این است که ترجمه او را ترویج دهند تا این ترجمه راه خود را در میان مردم باز کند.

    به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) «امید مجد» مترجم منظوم قرآن گفت :استاد فولادوند مانند بسیاری از چهره‌های دیگر در گمنامی به سر می‌برد و او مشکلاتی زیادی دارد؛ از جمله احیای حقوق ترجمه قرآنش که تاکنون مبلغی از این ترجمه به او نرسیده است.

    به اعتقاد مجد، مسئولان نباید هم‌اکنون فولادوند را فراموش کرده و پس از مرگش به چند پیام تسلیت بسنده کنند.

    او دقت و انطباق علمی را از مهم‌ترین ویژگی‌های ترجمه قرآن فولادوند برشمرد و افزود: دقت در برگردان واژه‌ها یکی از ویژگی‌های مهم ترجمه قرآن فولادوند به شمار می‌رود. بسیاری از واژه‌ها منطبق با تحقیقات است؛ برای مثال واژه‌های «وَطُورِ» و «سِینِینَ» در آیه 2 سوره «تین» در ترجمه فولادوند به دو کوه مقدس تعبیر شده است که این موضوع هم دقت در ترجمه را نشان می‌دهد و هم حاکی از برگردان درست عربی آن دارد.

    مجد با اشاره به این‌که پس از ترجمه قرآن فولادوند باید ترجمه‌ای ادبی از قرآن صورت بگیرد بیان کرد: امروز مترجمان قرآن نباید تنها دقت را مد نظر داشته باشند؛ زیرا استاد فولادوند قرآن را در نهایت دقت ترجمه کرده است. هم‌اکنون ما نیاز به ترجمه‌ای ادبی از قرآن داریم.

    این مترجم منظوم نهج‌البلاغه با طبقه‌بندی ترجمه‌های کنونی قرآن به سه گروه ادامه داد: ترجمه گروه اول مانند ترجمه «مرحوم معزی» از قرآن کریم است که این‌گونه ترجمه‌ها نمی‌توانند خواننده را با معنای قرآن مأنوس کند و تحت‌اللفظی بودن و نداشتن انشابندی درست از ویژگی برجسته این گروه از ترجمه‌ها محسوب می‌شود.

    وی ادامه داد: پیشتاز گروه دوم که از آن به عنوان ترجمه‌های نسل دوم تعبیر می‌شود، «مرحوم الهی قمشه‌ای» است. این دسته ترجمه‌ها توأم با تفسیر بوده و از لحاظ قواعد نحوی دقت لازم را ندارد و از این لحاظ باعث اعتراض بسیاری از نحویون شده‌اند.

    مجد با توجه به شکل‌گیری نسل سوم ترجمه‌های قرآن در دوران معاصر تصریح کرد: در نتیجه کاستی‌های گروه اول و گروه دوم، نسل سوم ترجمه‌های قرآن به وجود آمد که از میان آن‌ها می‌توان به ترجمه «محمدمهدی فولادوند» و «بهاء‌الدین خرمشاهی» اشاره کرد. مهم‌ترین کاستی این ترجمه‌ها این است که توضیح اضافه ندارد؛ برای مثال در آیه 2 سوره اعراف «کِتَابٌ أُنْزِلَ إِلَیْکَ فَلاَ یَکُن فِی صَدْرِکَ حَرَجٌ مِنْهُ لِتُنذِرَ بِهِ وَذِکْرَی‏ لِلْمُؤْمِنِینَ» در ترجمه مکارم شیرازی آمده است: «کتابی به سوی تو فرستاده شده است، پس نباید در سینه تو از ناحیه آن تنگنا باشد» و در ترجمه فولادوند آمده «نباید ناراحتی از آن کتاب در سینه داشته باشی» و در هر دو ترجمه معنای آیه مبهم و نیاز به توضیح دارد.

    نویسنده کتاب «شعر نو در عرصه سیمرغ» در پایان ترجمه ادبی از قرآن را ضروری دانست و تأکید کرد: قرآن دارای نثر ادبی است و مترجمی که قرآن را ترجمه می‌کند باید وجه ادبی و بلاغی آن را در نظر بگیرد.

     





  • کلمات کلیدی : اخبار قرآنی

  • ::: یکشنبه 86/11/7 ::: ساعت 11:12 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر

    توجه به نیازسنجی مخاطبان در استاندارد‌سازی محتوای دینی و قرآنی 

    تولیدات دینی بدون در نظر گرفتن معیارها و استانداردها نمی‌تواند افق روشنی برای نسل خود و نسل آینده داشته باشد. توجه به نیاز‌سنجی مخاطبان یکی از معیار‌های استاندارد‌سازی محتوای دینی محسوب می‌شود که تا کنون مورد غفلت واقع شده‌است.

    به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، تمامی محصولات تولیدی جهان اعم از اقتصادی، اجتماعی، ادبی و سیاسی زمانی در سطح جوامع و حتی در سطح جهانی محبوبیت و مقبولیت پیدا می‌کنند که از استاندارهای تعریف شده بر آن محصول برخوردار شده باشند.

    محصولی که صرفاً زاییده تفکر شخصی و تجربیات فردی باشد و یا با تکیه بر اصول تولیدی گذشته و تعصب بر آنها باشد، بدون توجه به تقاضای جامعه، امیدی برای موفقیت آن در بین توده مردم نیست و عمر این محصول تاب مقاومت در برابر تولیداتی که با تیز هوشی وارد بازار می‌شوند از دست خواهد داد.

    در میان این تولیدات، دین، به عنوان یک حوزه جداگانه و مجزا می‌تواند به تولید محصولات دینی بپردازد. اما بدون شک این تولیدات بدون در نظر گرفتن معیارها و استانداردها نمیتواند افق روشنی برای نسل خود و نسل آینده داشته باشد.

    یکی از این استانداردها شناخت نیازهای واقعی مردم است. تعصب بر روی دانسته‌ها، باعث پنهان ماندن نیازهای مردم می‌شود و بی‌توجهی به نیاز مردم، جدایی آنها را از دین و معنویت را به بار می‌آورد.

    کسی که در حوزه دین اندیشه ورزی می‌کند یعنی خود را متفاوت از کسانی کرده‌است که اندیشه نمی‌کنند، تعقل نمی‌کنند، پس لازم است تا با یک سری پارامترهای اندیشه‌های درست و روحیه انتقادی آشنا باشد.

    چرا که فضای سیابنرنتیک صرفاً فضای آزادی افکار به معنای هر آنچه که فرد بپندارد درست است و آن را به صورت تعلیم در اختیار کاربران قرار دهد نیست هر چند که این هم یکی از ویژگی‌های فضای مجازی است.

    کاربری که به سایت یا به یک وبلاگ رجوع می‌کند به حداقل میزان دانش در پس اطلاعات دریافت شده اعتماد می‌کند. پس بی شک لازم است تا صاحبان اندیشه به تحقیق و تفحص دینی بپردازند و خود را از از قید تک‌روی‌ها و اظهار نظرهای شخصی صرف برهانند تا بتوانند محتوای قابل اعتمادتر و مورد قبول‌تری برای تعدادی وسیعی از مردم ارئه کنند.

    استانداردسازی محیط‌های دینی نباید با محدود کردن افکار و اندیشه‌های صاحبان آنها یکسان دانسته‌شود چرا که محدودیت در این زمینه جدا کردن فضای مجازی از ذات خویشتن است و این فضا را از هدف اصیل خود دور می‌سازد. فضای مجازی فضای بی مرزی است که هرگونه دخل و تصرف در ایجاد مرز برای آن مطلقاً شایسته نیست.

    این که افراد بخواهند در ارتقاء محتواهای دینی بکوشند و در زمینه بحث و جدل منطقی به بالا بردن روحیه انتقاد پذیری خود ممارست کنند نیاز به نوعی فرهنگ سازی دارد و همین فرهنگ سازی در فضای مجازی یک سلسله از ایده‌ها، کاربردها و تحقیقات را به همراه خواهد داشت.

    فرهنگ سازی در فضای مجازی می‌تواند فرهنگ اهمیت دادن به دانش و تحقیق در زمینه دین، فرهنگ افزایش سعه صدر و فرهنگ فیلتر نکردن نظر مخالف باشد و شاید یکی از راه‌های ایجاد این فرهنگ سازی ایجاد «سازمان‌های مردم‌نهاد» یا کلوپ(گروه)‌های ویژه در این فضا باشد.

    شایسته‌است که در این راه کسانی همیت بگمارند و واژه‌های ذکر شده را به بحث بنشینند و نحوه صحیح بحث و جدل، ویژگیهای فضای مجازی، فرهنگ استفاده از امکانات فضای مجازی و همین طور نموه تحقیق کردن را بیاموزند، بی‌تردید اساتید، علم آموختگان حوزه دین و مذهب و روشنفکران دینی کمک شایانی می‌توانند در این زمینه بنمایند و در بالا بردن استانداردهای دینی و محتوای آنها و راه‌های رسیدن به این استانداردها، نقش پررنگ خود را در فضای مجازی به نقشی غالب تبدیل سازند.





  • کلمات کلیدی :

  • ::: یکشنبه 86/10/16 ::: ساعت 12:57 عصر :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر
    <   <<   16   17   18   19   20   >>   >